Boller i karry med et sundere twist

Det er bestemt ikke købt, men det smager formidabelt, og det har det gjort, siden mine forældre var børn. I dag hylder vi Boller i Karry med et sundere twist på tilbehøret.

Ja så er det da blevet hverdag, når der ryger boller i karry på bloggen, ha ha. En særligt køn ret kan vi ikke ligefrem sige, at det er, men det smager fremragende og er en klar favorit blandt hofretterne herhjemme, så jeg synes alligevel, at den fortjener en plads i rampelyset.

Jeg forsøger fra tid til at anden at introducere flere grøntsager i familieretterne herhjemme, ikke mindst i min egen portion, og jeg tænkte, jeg ville dele et meget nemt tip med dig, som gerne vil spise en portion boller i karry med god samvittighed. Måske fordi du er med på mit hold og kæmper for sundere hverdagsvaner?!

Min servering her indeholder en mættende og sund blanding af jasminris, blomkålsris og broccoliris i lige mængder.

Blomkålsris og broccoliris er blot revet på den grove side af et rivejern og overhældt med kogende vand i cirka 3 minutter.

Opskrift på karrysauce til boller i karry

Dette er blot opskriften på selve karrysaucen, fordi jeg lige for tiden springer over, hvor gærdet er lavest, og køber kødbollerne. Er du mindre doven end jeg skal du endelig ikke afholde dig fra at lave dine egne kødboller!

1/4 liter Alpro soyafløde
1/4 liter mælk
1 løg
1/2 fed hvidløg
1 mellemstor gulerod
1/4 tsk gurkemeje
2 spsk karry
1 spsk smør
1 spsk olie
Lidt salt
Evt. Lidt lys jævner

Start med at snitte løg, hvidløg og gulerod i helt små tern.

Smelt smør og olie på panden og tilsæt de snittede grøntsager. Lad dem svitse i 2-3 minutter og tilsæt samtidig krydderierne mens du blander det hele godt rundt på din pande.

Hæld fløde og mælk på og tilsæt samtidig dine kødboller, og lad det simre under låg ved lav varme. Hold øje med din ret og smag den til med salt og eventuel med mere karry undervejs. Jævn saucen let, hvis du synes, det bliver nødvendigt.

Lad mig gætte; I spiser også boller i karry hjemme hos jer, right? Måske du har et twist eller en særlig servering også? I så fald må du naturligvis gerne dele med os andre 

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

madplan

Follow:
Share:

2 Comments

 1. 10. august 2018 / 11:39

  Desværre er det ikke min families livret, men jeg laver den sommetider alligevel. For jeg elsker boller i karry. Og man kan ikke få livretter hver dag fortæller jeg min familie.
  Jeg kan godt lide at spise broccoli til. Vi spiser ikke svinekød så jeg laver kødbollerne af kyllingekød, river stokken fra broccoli og hvad køleskabet ellers indeholder….gulerod, løg, squash i farsen.
  Eneste ulempe er at der er en del processer i den ret så den tager tid. Så på en tidlig dag eller fridag er det bare hyggeligt. Uhm nu blev jeg helt sulten ?

  • Dorte Bak
   Forfatter
   12. august 2018 / 21:32

   Aj nogle gode input og jeg kan høre, du er sejere end jeg, fordi du rent faktisk får lavet dine egne kødboller. Det ville jeg virkelig ønske jeg også gjorde, ikke mindst for at kunne smugle grøntsager ind, som du foreslår – måske man skulle vænne sig til at lave kødboller til fryseren, så det fortsat er nemt at få retten på bordet?! Godt indspark – tak skal du have, smil til dig, Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.