0
Bolig inspiration

Når idyllen i soveværelset udfordres!

Den sidste dag før ferien, sov jeg på sofaen, og den første nat efter ferien overvejede jeg at gentage “successen”. Her er lidt om hvad der drev mig væk fra min eksklusive seng, og hvordan jeg vistnok har generobret den.

Jeg skal ikke på nogen måde prøve at overbevise dig om, at jeg ikke kunne have nappet en uges ferie ekstra, men når det nu skal være hverdag, så er der da én helt særlig ting, jeg har savnet; min seng. Uanset hvor fine rammer vi har, når vi er ude, så er intet som ens egen seng, og efter at have sovet så godt, som jeg gør i sengen fra Dunlopillo, bliver det blot understreget, hvor stor forskel, der faktisk er på søvn og senge. Det er nu egentlig også meget heldigt, at jeg kan konstatere det, eftersom der også bare er en prisforskel fra den billige boxmadras fra ungdommens år og så en rigtig “voksenseng”. Men hvad er så det for noget med, at Dorte pludselig sov på sofaen og overvejede at gøre det til en vane??

Jeg har nævnt det før, at jeg har en slem fobi for edderkopper, og også at jeg ellers har fået flyttet mine grænser i forhold til at håndtere deres eksistens. Oftest, når jeg møder en 8 benet formår jeg at få det håndteret og derefter slippe det. Men om morgenen dagen før vi tog på ferie, stod jeg op og netop som jeg rejste mig, så jeg en edderkop gå rundt på mit natbord – min mand nåede ikke at fange den, så den forsvandt. Jeg ved godt, den ikke ønsker at vade rundt på mig, men om aftenen, da jeg skulle i seng, kunne jeg bare ikke. Tanken om at den måske var lige i nærheden af mit hovede drillede mig for meget, og det var en situation jeg ikke kunne få kontrollen over. Så jeg sov på sofaen dammit.

Efter at have været i sommerhus i 14 dage kan jeg godt regne ud, at den ikke længere bor der, så jeg havde glædet mig til at komme hjem til min dejlige seng. Jeg ligger virkelig så meget bedre i den end på sofaen og sommerhusets senge, så jeg havde virkelig bygget op til det. Og der, lige på natlampen, sad i lille baby af den slags som godt kan blive temmelig ikke-nuttede, når de bliver voksne. Manden sov, så uden at gøre et postyr ud af det, nedkæmpede jeg den med masser af toiletpapir (havde lige gjort det samme med en af dens søskende 5 minutter før på badeværelset), og lagde mig i sengen. Beslutsom var jeg – der skulle soves, og det skulle ske i den seng. Jeg lå nok i en times tid før jeg gav efter til søvnen, fordi utrygheden ligesom havde indfundet sig, og der kan man bare sige, at nok så gode madrasser, topmadrasser og lækkert sengetøj ikke gør en skid til forskel. Men jeg gennemførte og sov dejligt til næste morgen, hvor jeg konstaterede at sengen var generobret – thank God for det, for jøsses hvor var jeg glad for blive krammet af den luftige topmadras igen.

Hvis du overvejer at investere i en ny seng, så snyd ikke dig selv for at tale uforpligtende med salgsfolkene hos Sengespecialisten. De kan hjælpe med det meste, nok bare ikke edderkopper.

Der er blevet gjort grundigt rent i soveværelset nu, og så har jeg stillet et par lavendler i en lille vase, fordi jeg har hørt om et husmoderråd, der siger at edderkopper ikke kan lide lavendler – er der mon noget hold i det? 

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Du kunne også være interesseret i

2 Kommentarer

 • Reply
  Trine
  7. september 2018 kl 11:34

  Hvor er dine fine sengelamper fra?

  • Reply
   Dorte Bak
   7. september 2018 kl 17:40

   De er købt hos Ellos, men jeg kan ikke huske hvilket mærke de er lige på stående fod ?

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.