Udgivet i Skriv en kommentar

Den rigtige rækkefølge?

Kender du det, at man nogle gange kommer til at flytte spisebordet, når man i virkeligheden burde gå igang med at reparere en  væg eller sortere sig igennem et skab? Her er lidt om et par forandringer og om hvordan min mand og jeg klarer vores grundlæggende forskelligheder.

Forleden talte jeg med en kunde omkring en bog, hun læser, som kort fortalt skal inspirere hende til at gøre de ting, som hun kommer i tanker om, i stedet for at udsætte det til senere. Det læner sig på en eller anden måde op af konceptet bag KonMari, som jeg jo selv tog til mig i en light udgave for et par år siden, og nu tænker jeg over, om jeg simpelthen skal læse denne bog også – den hedder Ikigai*, måske nogen af jer kender den også? Jeg selv er jo verdensmester i at have alle gode hensigter, og udsætte dem. Jeg har for nylig konfronteret mig selv med netop det her – jeg kan virkelig mærke, hvordan ting kan samle sig til indre rod og dermed blive en forstyrrende faktor for min koncentration og motivation. Det gælder både i privatlivet og i arbejdslivet, men der hvor vi i det private ofte støder hornene mod hinanden herhjemme, er fordi jeg altid søger forandringer. Jeg elsker små forandringer – de giver mig ny energi, tilfredsstiller en nysgerrighed og imødekommer mit evige behov for at leve i nye rammer.

Den helt store udfordring herhjemme er så, at min mand er stik modsat. Et klassisk eksempel på, hvor forskelligt vi griber hjemmet an, det er at jeg flytter rundt på noget for at få øje på de ting, jeg går og sylter. Min mand kan slet ikke forholde sig til en forandring, (om den er bedre), før de syltede ting er ordnede. Hmmm.

Vi plejer at være gode til at balancere og give plads og hensyn til hinanden, hvilket vi stadig er, så fordi jeg i mandags spontant flyttede spisebordet, har vi nu forhandlet os frem til at vi skal gå en runde og ordne de ting, som larmer på hans nethinde – her nævner jeg i flæng søm i væggen, jeg ikke længere bruger, 2 mursten i en kurv, dims uden bagtanke, strikketøj i flere hjørner osv. Ting, som på en eller anden måde slet ikke bliver bemærket af mig – FORTÆL MIG, AT DU OGSÅ OPFØRER DIG SÅDAN??!

På listen over ting, jeg nemt kan ændre på herhjemme uden han bliver rundtosset, er at hænge billeder op. Det har jeg sjovt nok også benyttet mig af denne uge, så på den grå væg i stuen har jeg ophængt et nyt abstrakt print fra MOD Studio*, som jeg er helt forelsket i – ikke mindst fordi det hænger fantastisk fint lige der. Pigerne har også fået en stor rosa kronhjort* op at hænge i deres værelse, hvor jeg har malet rammen i cementmaling for at give printet lidt klædelig rå kant.

Denne weekend sker der ikke yderligere i vores hjem, da vi har en masse aftaler på Fyn. Desværre fik vi i går en streg i regningen, da vi efter 3 timers kø måtte opgive at komme over Storebæltsbroen og køre hjem igen. Derfor sidder jeg her med min blog og lige nyder en stund, før vi igen sætter os i bilen og kører mod Fynsland – wish us luck ♥

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.