16   132
13   107
13   120
52   208
10   99
14   131
7   107
23   212
5   83
0   150

Mening med galskaben

Har du også friheden til selv at vælge dine arbejdstider, eller spekulerer du over hvilke mange positive ting, det ville medføre for dig, hvis du havde? Her deler jeg lidt om ups and downs som selvstændig med frie rammer.

For tiden tænker jeg en del over tilværelsen. Livet i sit hele er sgu godt for mig, og det siger jeg til trods for, at jeg er et menneske med modgang, sorger og smerte, præcis som alle andre. Der er elementer og tanker, som skræmmer mig mere for tiden, end hvad det tidligere har været tilfældet. Måske det bare er alderen eller “mor-skabet”, der trykker? I hvert fald er det tanker om livet og døden, der følger mig og mine prioriteringer, og det betyder, at jeg sådan set er ret skarp på, hvad jeg overhovedet vil bruge min tid på.

Jeg mærker det ved at have meget mere behov for søvn for tiden – og for pauser, hvor jeg ikke skal præstere andet end at være mig med min familie. Det lyder svært, men føles let, og den helt store gevinst er, at jeg føler mig mere nærværende i mit eget liv og i min lille familie end nogensinde før. Det er jo godt, men jeg skal da også passe lidt på ikke blive så grundtilfreds, at jeg ikke vægter arbejde og udfordringer. Forhåbentlig er det bare en fase, så nu giver jeg ligesom mig selv lov til at være i det, og så må jeg jo se med den kommende tid, om jeg lander i en god balance mellem arbejdsliv og frihed igen.

Det er lidt mere end 10 år siden min far døde som bare 57-årig. Han levede ikke sundt, og når jeg siger det, ville det være nemt at konkludere det på baggrund af manglende sport, rygning og øller. Ikke desto mindre, så tror jeg faktisk at min far døde af sin egen skrøbelighed. Det er ikke sundt for nogen at bære rundt på for mange uforløste sorger, hvilket han gjorde. Man bliver syg, hvis man er ked, og hvis man er ked og ikke har lært hvad man er værd, så bliver man rigtig syg … tror jeg. Jeg ved det jo ikke, vel?! I hvert fald har jeg brudt med den del af min arv, da jeg i min ungdom besluttede mig for at erhverve mig et sundere mindset. Jeg var også syg, og jeg fik en periode endda medicin for at være glad, men en dag besluttede jeg: “aldrig igen”. På en eller anden uforklarlig måde er det så oven i købet lykkes mig at vende skuden, nok i virkeligheden fordi jeg har de rigtige ting funderet i mig fra barndommen. Uagtet at min far ikke havde selvværdet, så har han og min mor altså ikke svigtet mig i at få et.

I dag samler jeg på mennesker med det rette mindset. Jeg omgiver mig med mennesker, der kan lave “lort om til lagkage”, som min veninde ynder at sige. Det er en rigtig god evne, og vi smitter jo hinanden alle sammen, hvilket også er præcis det, der ligger til grund for glimmersnakken med mine børn. For mig har sorger og modgang absolut hjulpet mig til også at blive et gladere menneske med en overordentlig ja-hat limet til min knold.

Jeg ved ikke just, hvad det er, jeg vil give videre til dig med dette indlæg. Nok i virkeligheden bare noget, du kan tænke over, føle dig taknemmelig for eller måske bruge til at vende din dårlige situation til noget, der minder om lys for enden at tunnelen 

Fotos af Malene Porup

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Follow:
0
Share:

2 Comments

 1. Linda
  21. september 2018 / 11:32

  Hej Dorte. Fint indlæg. Jeg tænker også meget over min tilværelse for tiden og vægten mellem arbejde og fritid. Kan godt mærke at barn nummer 2 er kommet. Tid er bare altid en mangelfaktor. Oven i det bliver jeg restrukturet (fyret) fra mit job til næste sommer, så jeg er i gang med at finde ud af hvad jeg kunne tænke mig at lave fremover for jeg er ikke sikker på at jeg bare skal fortsætte i samme rille. Og her kigger jeg også på hvad du skriver om at være selvstændig og din balance. Så tak for at du deler 🙂 Indtil videre har jeg mange ideer, nu må vi se hvad jeg kan snævre det ind til. Ha det godt. Knus Linda

  • Dorte Bak
   Forfatter
   24. september 2018 / 13:24

   Hej Linda – det er kommentarer som din, der gør mig ekstra glad for at dele ud. Nogle gange tvivler man på, hvordan det bliver modtaget og opfattet, men meningen er jo netop at vi er mange, der bakser med de samme bekymringer og overvejelser – vi skal kunne hjælpe og inspirere hinanden, og jeg bliver bare så glad for at høre, at mine refleksioner måske kan give perspektiv til dig. Ønsker dig virkelig al mulig god vind på vejen – er sikker på, du lander et fint sted 🙂 Kram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.