Når børn skal have briller

Da sundhedsplejersken ringede og sagde, at hun kun lige kunne skimte det øverste bogstav på synstavlen, kom det egentlig ikke bag os, men så alligevel. Hun stod altid tæt på TV’et, men omvendt var hun jo velfungerende og fulgte mere end fint med i skolen. Så vi havde nok lidt tænkt, at det var noget pjat… vi er de gode forældretyper, kan du nok høre.

Vi undersøgte det og fandt hurtigt ud af at der er ventetid til øjenlægerne, men vi var heldige at få en tid hurtigt hos en øjenlæge på Amager, som hver anden uge har en øjenlæge med speciale i børn på sin klinik. Og det skulle jo vise sig, at barnet i den grad har brug for briller. Minus 3!!

Vi fik dårlig samvittighed over, at vi ikke havde taget tegnene alvorligt, men øjenlægen fik beroliget os. Hun sagde at med den styrke skulle vi forvente hurtige ændringer i hendes behov og indstille os på at hun skal have ny styrke minimum en gang om året, så det er slet ikke utænkeligt at det er gået stærkt med hendes dårlige syn. Pyhh

Næste vanskelige step blev at finde et par briller. Vi fandt hurtigt ud af at børnebriller i de gængse kæder ikke just er noget at råbe hurra for, og servicen og rådgivningen dertil endnu ringere. Når barnet så oven i købet skal skifte briller regelmæssigt kan man jo ikke lade være at tænke over prisen også, men… hun skal også være glad for dem og kunne agere naturligt. Efter at have udelukket de almindeligt kendte kæder fik jeg en fin anbefaling fra en af mine kunder. Afsted tog vi til Optikerne på Værnedamsvej, som har en afdeling kun for børn. Se det var en god beslutning. De havde udvalg, rådgivning, pædagogisk imødekommenhed og fin service – og barnet fandt selv sine briller, som heldigvis var det samme par, som både mor og ekspedient var overbevist om. Det var en anelse dyrere end de billigste vi havde set forinden, men vi var slet ikke i tvivl. Det væsentlige er jo at barnet vil gå med sine nye briller og at man selv føler sig godt vejledt. Der gik under en uge fra vi bestilte til de var klar til afhentning og hun vænnede sig til dem med det samme.

Tip fra en læser i Jylland:

Nyt Syn på Boulevarden også åbnet en afdeling til børn og ville lige give tippet med herinde, hvis nogle jyder læste med. De var så søde og kompetente!

Alt er godt! Til hendes store forbavselse byder verden på mange små detaljer, som før ikke eksisterede. Sådan husker jeg det faktisk også selv fra dengang jeg fik mine første par briller 

Fotos af Malene Porup

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

madplan
Follow:

8 Comments

 1. Louise
  4. september 2018 / 9:23

  Min datter har de samme briller, simpelthen så fine. Vil du fortælle, hvad øjenlægen hedder (og om du kan anbefale hende/ham) – vi skal nemlig snart have tjekket min datters øjne og ved ikke lige, hvor jeg skal starte… 🙂

  • Dorte Bak
   Forfatter
   4. september 2018 / 9:30

   Aj hvor sjovt Louise, men ja de er super super fine! Øjenlægen hedder Nis Andersen og ligger på Amagerbrogade – han får hver anden uge som sagt besøg af Maren, der er børne-øjenlæge, hver anden uge. De er mega søde og meget professionelle deroppe – kan sagtens anbefale dem 🙂

   • Louise
    4. september 2018 / 20:58

    Perfekt, så vil jeg gå efter dem! Og i farten glemte jeg helt at sige, at hun ser absolut bedårende ud – også med briller 🙂

    • Dorte Bak
     Forfatter
     4. september 2018 / 21:03

     Åh jamen tak – det er da sødt af dig! Pøj pøj med brillekøbet 🙂

 2. 4. september 2018 / 10:30

  Jeg fik briller i fjerde klasse. Burde have haft noget før sikkert. Men da jeg var til øjenlægen, sagde han, at jeg havde brug for briller, men at jeg selv måtte bestemme, om jeg ville. Og det ville jeg så ikke! Pænt utilfredse forældre, der hurtigt fangede lægens finte, for der gik ikke lang tid, før jeg krøb til korset og sagde, at det måske alligevel var en god idé med briller…

  Hvor er det en smart ung frøken, I nu har i huset. Hun ser drønsmart ud! Og så er det jo heller ikke skidt at kunne se bladene enkeltvist på træerne og ikke bare en stor grøn masse 😉

  • Dorte Bak
   Forfatter
   4. september 2018 / 11:48

   Jeg havde stik modsatte oplevelse – kom til øjenlægen første gang i 4. klasse og de næstkommende 3 år påstod øjenlægen at jeg bare manglede opmærksomhed og ikke havde brug for briller – det havde jeg så. Jeg opdagede en SKOV, da jeg første gang kørte hjem med brillerne på, ha ha!

   Tak for dine søde ord til hende – hun owner dem sgu ret godt! Kram

 3. Anne
  5. september 2018 / 8:09

  Vi har lige bestilt briller til vores datter igår. Hun var så +4,5 på begge øjne, hvilket også kom som lidt af et chok fra os, da vi egentlig regnede med vi skulle tale om at hun skelede lidt. Helt samme oplevelse her i Aalborg, hvor vi bor. Der er har Nyt Syn på Boulevarden også åbnet en afdeling til børn og ville lige give tippet med herinde, hvis nogle jyder læste med. De var så søde og kompetente!
  De er fine de briller I har valgt til hende!
  God dag til jer 🙂
  kh. Anne

  • Dorte Bak
   Forfatter
   5. september 2018 / 10:34

   Fedt Anne, jeg tillader mig at lægge tippet op i selve indlægget, så det bliver set af jyderne også – fedt, du tænkte på det! Jeg håber, din datter bliver glad for sit nye liv med briller – det er jeg sikker på, hun gør 🙂 Kram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.