Udgivet i Skriv en kommentar

Hipster guide til Madrid

Her er den – den komplette hipster guide til Madrid – for dig, som er mindre interesseret i paladser og tårne og hellere vil se dele af byen, som er kreative, up and coming og instagram-venlige. Jeg tipper desuden om det bedste indenfor morgenmadssteder, kaffebarer, cocktailbarer og restauranter.

Jeg har været i Madrid de seneste 4 dage og det har så været mit 3. besøg her. Det har været sjovt og hårdt – en arbejdsrelateret tur, som har gjort mig godt udmattet – møderne er én ting, men at være i selskab med kollegaer, godt nok et par søde og sjove nogle, tager jo også noget energi. Læg så oveni at man skal ud at gå for at finde hvert måltid og samtidig gerne vil snuse lidt til byen… trods alt. Jeg havde troet, at jeg ville nå at lave mere af mit arbejde ind i mellem, men jeg har været så træt om aftenen, at jeg end ikke har orket at strikke, hvilket ikke siger så lidt!!

Når det er sagt, så har jeg nydt turen, selskabet og de nye oplevelser, jeg har fået på rejse-CV’et, ikke mindst hjulpet lidt på vej af de lokale insider-tips vi fik fra dem, som vi har holdt møder med undervejs. Jeg fik både genoplevet det gode af Madrid og tilføjet nye fornøjelser, så jeg synes da absolut ikke, at I skal snydes for nogle flere tips.

Skal du til Madrid, så husk at læse de andre guides og indlæg om Madrid også.

Gode restauranter og spisesteder i Madrid

Generelt er det billigt at gå ud at spise i Madrid. Vi spiste i gennemsnit for 45-50 € inkl drikkevarer for os alle 3, og vi fik altså ret god mad, som i København tilsvarende ville have kostet mindst det samme bare pr. person. Personligt hygger jeg mig mest i områderne Chueca og Malasaña, som også lader til at være de mindre turistede områder med ægte lokal stemning.

Her er en liste over de spisesteder og restauranter, som jeg har spist på i Madrid og gerne anbefaler videre:

 • Pajarita – en super hyggelig restaurant, som gør sig umage med at blande det spanske køkken med andre verdensdele på en smagfuld måde. Man bestiller mindre retter og får meget for pengene. Restauranten ligger lidt afsides dog tæt på de rigtige gader i Malasaña
 • Yakitoro – en lækker og meget populær japansk restaurant, som man enten skal bestille bord på, alternativt skal man være der kl. 19, når de åbner, hvis ikke man skal ud i at vente i både hele og halve timer. Madriderne (hedder de det??) er utroligt glade for den her restaurant, hvor du får både burgers og eksperimenterende spanske og asiatiske retter.
 • Maricastana – en super hyggelig mindre tapasrestaurant beliggende i en de mere hyggelige gader i Malasana
 • SR.lto – en lille japansk/spansk restaurant i Chueca, hvor du kan se på kunst mens du spiser.
 • Mercado San Miguel – en slags Torvehallerne med masser af liv, tapas, vinbarer og dessert-steder. Meget smuk bygning, som er mere end 100 år gammel.
 • Ana La Santa og Bosco De Lobos er 2 restuaranter, som fra det Københavnske kan sammenlignes med Cofoco-restauranterne. Jeg har spist begge steder og det er virkelig lækker og velkomponeret mad til en rigtig god pris. Rammerne er super fine med masser af smuk, klassisk interiør, plantevægge og andre skønne features.

Gode kaffebarer og morgenmadssteder

 • HanSo, Malasana, en japansk populær kaffebar med rigtig god kaffe, matchas og morgenmad og frokost, inkl. mulighed for at vælge havremælk
 • Coffee and kicks, Centro, en super hyggelig og meget lille kaffebar med super god kaffe inklusiv havremælk til dem, som går op i den slags
 • Cafe Pum Pum, i Lavapies, populær og “instagramvenlig” kaffebar, som simpelthen ligger placeret midt i et slumkvarter. I stedet for at gå derned, så snup et elektrisk løbehjul eller en taxa. Det er turen værd dog – skønt lille sted med god kaffe, godt lille spisekort og både glutenfri alternativer samt havremælk til kaffen.
 • Toma cafe, i Malasana. De har et skønt surdejsbrød som serveres ristet med smeltesmør, salt og karamel. Derudover er der naturligvis andre lækre morgenmadsalternativer samt virkelig god kaffe. Også her kan man få kaffen med havremælk.
På min liste af steder, jeg holder øje med, men endnu ikke har afprøvet findes:
 • Superschulo, som er en vegansk restaurant med imponerende farver og masser af sundhed

Gode cocktailbarer i Madrid

 • Del Diego Cocktail Bar, i Chueco. Virkelig oldschool og bestemt ikke køn eller inspirerende i sin decor. Når det er sagt siges den at være en af verdens bedste cocktailbarer (ved ikke heeelt hvad der tæller her?!) og der kom mange lokale her for at nyde en cocktail. Den var nu også god, den vi fik os her, så jeg vil ikke ligefrem fraråde et besøg her, selvom jeg fandt et andet sted, som jeg foretrækker. Del Diego laver ikke om på de klassiske cocktails, så hvis man er til dem, der er helt efter bogen, kan det være præcis den rette bar for dig.
 • Angelita cocktailbar, ligger i samme gade som Del Diego i Chueca, og er en hyggelig, dog heller ikke specielt køn eller charmerende cocktailbar. Drinken var god og de legede lidt med de klassiske opskrifter uden at lave dem mere om end at man genkender dem.
 • 1862 Dry bar, min favorit! Her var en hip og ung cocktailbar med lækre rammer, lækre bartendere og lækre drinks – det hele tæller sgu! Oven i købet lå den midt i Malasanas hippe område, hvilket naturligvis betyder, at klientellet var tilsvarende cool at skåle med.

Det skal du se i Madrid

 • Temple of Debod – skal opleves ved solnedgang. Templet ligger højt over byen, men tæt på centrum og belyses omkring aftentide, hvor du kan få et kig ud over hele byen
 • El Estanque Grande – den store sø med Monument Alfonso, som ligger i Retiro-parken
 • Palacio de Cristal – det smukkeste glashus, jeg nogensinde har set

Et sidste tip, her på falderebet, det må være at du henter Lime-app’en og benytter dig af de mange elektriske løbehjul, som står overalt i Madrid. Det er den sjoveste og utroligt effektive måde at transportere sig rundt på i byen, og det er ikke dyrt sammenholdt med metro og taxa. Klart min bedste opdagelse på denne seneste tur til Madrid 

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.