Udgivet i 2 kommentarer

Min personlige plantesucces

Om at have succes med sine stueplanter i stedet for at slå dem ihjel og om glæden og inspirationen man hiver med hjem fra rejser.

Jeg elsker generelt at rejse og opleve, og en af de ting, som altid sker for mig, når jeg er væk hjemme fra, det er at jeg bliver inspireret til at tænke anderledes omkring mit hjem. Gensynet med vores hjem vækker altid stor glæde, og jeg tænker at det i virkeligheden hænger meget sammen med, at vi danskere gør meget mere ud af de hjemlige rammer end i mange andre lande. Jeg bilder mig i hvert fald ind, at jeg kan mærke den manglende kærlighed de fleste steder, jeg lander, hvilket forklarer det lille survival-kit, jeg før har nævnt for jer.

Nåh men typisk ender det efter en ferie med nye puder eller en tur i planteskolen, hvor jeg elsker at finde potter og nye grønne venner – store som små. Heldigvis er jeg ikke længere bange for at bruge penge på planter, da jeg endelig har fundet ud af, hvilke der passer til mit temperament og hvordan jeg så holder dem i live. Der er ikke meget nyt på den front, så min guide for plante-dummies holder stadig!

Jeg skal vise jer min største og mest stolte plantesucces, nemlig min Monstera. Den er vokset så meget denne sommer, at jeg har været nødt til at købe bambuspinde, så den kan støtte sig lidt op ad dem. Den har skudt sindsygt mange nye skud i år, og de bliver til kæmpe store blade med fingre, hvilket jeg har ladet mig belære om er et ypperligt trivselstegn.

Den fik i foråret både ny placering, ny jord og en større potte. Oven i købet smed jeg vist også en lille håndfuld gødning i jorden, så det påvirker muligvis også trivslen, men uanset hvad, så nyder jeg den big time.

Taget i betragtning, at jeg sædvanligvis er lidt af en verdensmester i at slå planter ihjel, så er det her altså en temmelig fin bedrift for mig, og ja, jeg skal vist lige have afkortet de der pinde ved lejlighed.

Har du mon også en rigtig god plantehistorie? Del den gerne med mig i kommentarfeltet nedenfor – jeg elsker at høre fra jer, som læser med. Klem fra Dorte

Fotos af Malene Porup

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

2 tanker om “Min personlige plantesucces

  1. Hold fast et fint indlæg søde Dorte! Dine billeder er simpelthen så fine – du stråler jo nærmest! <3

    1. Avs det var virkelig sødt af dig – tusind tak, du gjorde min dag ekstra fin ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.