0
Hverdag & opdragelse

Søndagstanker fra en tween-mor

Okay, så en af grundene til at jeg er gået “i hytte” (læs her, hvis du mangler forklaring), det er også, at der er pisse meget arbejde i at være mor til 2 på 8 år lige for tiden. Det ruller jo ind over os i faser, alt det svære eller krævende, som man som forældre skal klare eller udvikle sig med, og lige nu er vi i gang med at udvikle os et mentalt visir. Der er meget at forholde sig til – både fordi vi har tvillinger, af samme køn, i samme klasse, men der er også bare en masse opdragelse, sårede følelser som skal håndteres eller forklares og i kølvandet på alt dette, et afsavn efter tosomhed for os voksne. Sådan er det for alle, i know, men nu tænkte jeg bare, jeg ville sætte ord på, hvad der fylder herhjemme i øjeblikket.

Den kommende weekend trækker vi stikket, manden og jeg. Vi smutter over på den anden side af Øresund, hvor jeg har booket os ind på dette spændende hotel*, og jeg glæder mig som et barn på juleaften, fordi vi skal ikke andet end lige præcis, hvad vi lyster. Vi skal spise god mad, sove længe, knalde, snakke, shoppe eller bare ligge og glo ud over vandet fra vores værelse.

Det der med at være i en fase, hvor man bruger ekstra mange kræfter, det afføder jo alt muligt andet. For mig har det betydet en oprydningsproces større end tidligere. Jeg rydder op på alle kanaler – både mit eget tidsforbrug og balancen mellem arbejde og fritid, men også prioriteringen mellem mine mange forskellige arbejdsopgaver og titler. Det skal jeg nok komme tilbage på, fordi jeg har lovet jer et indlæg med update på mit arbejde, og hvad jeg rent faktisk laver. Coming soon – det lover jeg! Men jeg kan mærke at linjerne skal være rene – både kommunikativt i mine relationer, men også helt lavpraktisk i mit hjem, så vi rydder også op fysisk herhjemme, og vi har i dag blandt andet købt et stort nyt køkkenskab, som forhåbentlig hænger på sin plads inden alt for længe. Jeg glæder mig til at kunne samle glas, service, vaser, kander og køkkenmaskiner og samtidig kunne få frigjort pladsen i vores åhh så hyggelige udstue, så den endelig kan komme til sin ret.

Husk at du kan finde masser af guides og inspiration til at få styr på dit hjem her på bloggen – se mere her

På forældrekanalen foregår der også en del. Dels er der ting, vi må drøfte (nogle gange igen og igen), men der er også tiden, som skal sættes af til at strukturere og behandle hverdagen for begge piger. Og så er der de ting, hvor man må ty til hjælp fra enten læge, lærere eller via artikler, fordi man søger input. Her er jeg især glad for Christina Drachmann, som ofte lige får perspektiveret mine issues – hun laver de fineste små sigende opslag på Instagram, ligesom hendes klummer her på bloggen har givet super god mening for mig såvel som for jer. Husk at læse hendes gæsteindlæg med tips til at forstå dit barn og husk at give hende en kommentar med på vejen, så hun kan mærke, at hendes arbejde giver værdi – det skal hun jo ikke være i tvivl om.

Denne weekend har været helt fantastisk. Vi har nået en masse praktisk, pigerne har leget uproblematisk og helt vildt godt med hinanden, vi har set nogle savnede venner og så er der endda tid til at sidde og strikke og slappe af – eller blogge, som jeg lige nu har valgt. Det er dejligt – skøn søndag, og det håber jeg også, at du har! Klem fra Dut 

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

 

Du kunne også være interesseret i

2 Kommentarer

 • Reply
  Sofie W
  4. november 2018 kl 22:42

  Det kender vi alt for godt, herhjemme er der også en 9årig, der tager nogle kvantespring, der kræver ufattelige kræfter fra både ham selv og resten af familien. Til gengæld kan i glæde jer til Story Hotel, vi var der på kærestetur (ægtefælletur?!?) i begyndelsen af oktober.

  • Reply
   Dorte Bak
   5. november 2018 kl 10:56

   Hej Sofie – det er dejligt at høre – både at vi ikke står alene i forældrebåden og at I kan verificere hotellet – glæder os helt vildt simpelthen! Håber I også passer på jer – både familiewise, individuelt og parmæssigt 🙂 Knus

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.