Køb julegaver og støt de små

Er der mon nogen af jer, som efterhånden har lidt blandede følelser omkring julen og dens formål? Jeg har jo før skrevet om, hvad jeg vægter og fastholder ved julens traditioner, men her i år er jeg alligevel landet i et par “nye nissesko” så at sige. Jeg har simpelthen endnu mindre travlt med de ting, jeg ellers plejer. Jeg har fundet en helt ny ro ved bare at være til og samtidig med at jeg sætter min barre lidt ned, så er det næsten som om, at de fleste juleting alligevel indfinder sig løbende – på en utilsigtet og velkommen måde. Det er jo ret skønt i virkeligheden – hvordan har du mon med jul og dens gøremål? Er du romantiker eller praktiker?

En af de ting, jeg vægter højt, når jeg tænker i julegaver, det er at meningen skal med i gaveræset. Det kan ske på mange måder – på den ene side kan man jo ønske sig ting, man rent faktisk har brug for, for ligesom at blive i minimalisme-begrebet, hvor man undgår en masse spild. Omvendt kan man ønske sig ting, som man virkelig føler sig forkælet af at få, fordi man aldrig selv ville have købt dem – for at lade “giver-følelsen” stikke af med os. Den hælder jeg jo mest til personligt.

En tredje måde at tænke meningen ind på, det er at være bevidst om, at købe gaverne i butikker, hvor man ved at salget gør en forskel. Det er noget med gode gerninger, men også bare noget med at støtte de små og lokale – dem hvor man ved at man hjælper et menneske og ikke bare en stor velsmurt maskine.

Jeg har her samlet nogle fine gaveforslag, som hører til at denne kategori, og jeg håber, at du føler dig inspireret af dem.

 1. Abstrakt print fra MOD Studio
 2. Vintage stiletter fra Bob & Lutetia
 3. Håndlavede dot øreringe i læder
 4. Chunky Pillow fra MOD Studio
 5. Fleece heldragt fra Karmameju* til hyggestunder derhjemme – fås i både voksen og børne-størrelser
 6. Rygsæk fra Mic Mic*
 7. Sæbebær – så kan du vaske dit tøj naturligt og
 8. Moderne print fra MOD Studio
 9. Vintage strikjakke med applikationer
 10. Vintage strik med leo
 11. OH DEER! Plakat fra MOD Studio
 12. Bæltetaske fra Mic Mic*
 13. Chun blanket fra MOD Studio
 14. Pung til pas og rejsepapirer fra Mic Mic*
 15. Lækker tote i kærnelæder fra Mic Mic* – tasken har foer, et lille lynlåsrum, god plads til bl.a. den bærbare og så kan den lukkes med en lynlås
 16. Bobles Tumleplaneter er lavet som designsamarbejder, hvor man har valgt at designe med udgangspunkt i et af verdensmålene fra FN. Alt overskud fra salget af Tumleplaneterne går til Børneulykkesfondens legehelte, der skaber leg og bevægelse for indlagte børn. Du kan se alle de forskellige Bobles Tumleplaneter her.
 17. Gua Sha sten* til modtageren, som vil arbejde med sin appelsinhud, fine linjer eller blot vil øge iltningen og gløden i sin hud
 18. Computercover fra Mic Mic*
 19. Håndlavede læderøreringe
 20. Nøglering fra Mic Mic*
 21. Vintage Kilt og Vanessa Bruno taske

Hvad tænker du selv om meningen med julen? Hopper du bare om bord eller tænker du også over, hvad der giver mening for dig?

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

madplan
Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.