0
Bolig inspiration Juleinspiration

Inspiration til et magisk julebord – vind et gavekort på 2000 kr.

Inspirationen til årets julebord er i år barnlig og sjov, og så kan du tilmed efterligne det uden udskejelser eller kreative DIY’s. I samarbejde med Pillivuyt præsenterer jeg her mit julebord og udlodder samtidig et gavekort på 2000 kroner til valgri produkter fra deres sortiment.

I er flere, som bringer mine juleborde op, når julen nærmer sig, og det er heldigvis også en af de ting, jeg altid glæder mig ekstra meget til at dele med jer. Jeg elsker at sætte en dag af til at dække et sjovt julebord, tage billederne, udvælge og redigere dem og slutteligt dele dem med jer. Jeg håber virkelig, at I kan lide mit bord i år – jeg er selv helt fjollet med det. Der er gjort plads til masser af rødt, naive barnlige indslag og masser af Tivoli-stemning.

Her har jeg forsøgt at skabe magi uden at gøre det vildt besværligt med en masse forberedelser. Jeg har brugt ting fra jylepyntskassen og og ellers blot tilføjet lidt blomster, så ingen tidskrævende og kreative DIY’s, hvilket sikkert vil glæde mange af jer, eller?! At der ikke er købt ind eller lavet en masse kreativt betyder, at du sagtens kan skabe magi på julebordet uden at bruge en formue, selv hvis du kun har lidt tid på hånden til at gøre det.

Jeg har dækket op med min mors stribede juledug, masser af julepynt og blandede fine glas fra skabet. Fra Pillivuyt har jeg valgt tallerkner fra serien Montmartre og ris a l’amande skåle fra serien Boulogne. Jeg vil alle dage være hende, som foretrækker at blande forskellige looks, fordi jeg synes, det giver mere personlighed til opdækningen. Montmartre-tallerknerne er klassiske og har en lækker parisisk dekadence over sig uden at blive karikerede, og jeg kan virkelig godt lide dem i en tid, hvor alt ellers synes at være plisséret. I kender mig – jeg vil altid noget andet end alle andre, ha ha 🙂

Tips til at lave en magisk julebordsopdækning

 • Skab højde og volume – enten ved brug af et højt fad fyldt med pynt, eller fyld f.eks. en glasvase op med kogler eller juletræskugler
 • Pynt op med lysfangere – dvs. spejl, glitter, lyskæder eller blanke overflader. Lysfangere er med til at skabe stemning ved bordet, fordi de reflekterer lyset fra omgivelserne og skaber en blød og romantisk rammesætning. Måske kan du huske mit nytårsbord med lyskæden?
 • Brug naturlige materialer som kogler, pudemos, gran og julestjerner – det tætner mellem dine dekorationer og er hurtigt at smide ind på bordet på forskellige måder. Se mit tidligere julebord med masser af naturlige materialer.
 • Dæk op med en blanding af nyt og gammelt – det bringer tilpas meget personlighed frem til at du ikke behøver ret meget andet. Se mit julebord fra sidste år med nyt og gammelt

Give away – vind et gavekort på 2000 kr til Pillivuyt

Pillivuyt udlodder et gavekort på 2000,- kroner, som kan bruges til produkter fra deres sortiment. Du deltager i lodtrækningen ved at lægge en kommentar herunder. Lad os gerne vide, hvad hos Pillivuyt du drømmer om at bruge et gavekort på og så bliver jeg glad for at høre, hvad du synes om mit julebord.

Du kan deltage med din kommentar til og med mandag d. 10. december kl. 9.00. Jeg annoncerer den heldige vinder her på bloggen i et blogindlæg i løbet af uge 50.

For en god ordens skyld skal jeg gøre opmærksom på at du kun deltager ved at lægge din kommentar til dette blogindlæg her på bloggen. Kommentarer på Facebook og Instagram bliver taget imod med kyshånd, men inkluderer dig ikke i konkurrencen.

Sæt igang – jeg glæder mig godt nok til at høre fra jer og se, hvad I er til smagsmæssigt. Og nyd så denne fine 4. december. Knus fra Dorte 

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Du kunne også være interesseret i

67 Kommentarer

 • Reply
  Diana Tiibergh Nielsen
  4. december 2018 kl 13:05

  Jeg vil fuldende min samling ? Elsker Pillivuyt – det er så smukt og tidløst ?

 • Reply
  Jeannette
  4. december 2018 kl 13:08

  Nye tallerknerne og jeg vil blande de forskellig serie de har??. Go jul???

 • Reply
  Sun-Hee Christensen
  4. december 2018 kl 13:45

  Så fint et julebord❤️?

 • Reply
  Libbie
  4. december 2018 kl 15:59

  Jeg er vild med din stil Dorte! Jeg kan godt lide det stilrene men ender altid med at lave noget skørt når jeg dækker bord. Mine gæster må godt blive overraskede 🙂

 • Reply
  Rikke Bjerring
  4. december 2018 kl 16:56

  Så fint et julebord !!!
  Hvis jeg er heldig, vil jeg ønske mig Sancerre tallerkner og evt et lasagnefad

 • Reply
  Manja
  4. december 2018 kl 17:52

  Jeg er vild med Boulogne-serien og så ville jeg virkelig gerne erstatte det soufflefad der døde i en tragisk ulykke for nogle år siden.

 • Reply
  Camilla
  4. december 2018 kl 19:26

  Åh det bord er lige mig! Elsker din stil??✨
  Jeg har virkelig svært ved at vælge. Men er vild med fadene!

 • Reply
  SofieW
  4. december 2018 kl 21:26

  Så fint! Jeg har tænkt mig at kopiere din lyskæde på bordet ide nytårsaften. Hvis jeg vinder, skal vi have nogle pasta/salatskåle, en sauceskål og måske fiskefadet, det kan være det kan hjælpe på intentionen om at servere mere fisk. Det klassiske hvide vil stå så fint sammen med min mere brogede samling af farvede vintagevinglas. Jeg krydser fingre!

 • Reply
  Jette Gad
  5. december 2018 kl 20:58

  Jeg er helt vild med den juledug – den sætter en stemning gør den 🙂
  Skulle jeg være den heldige vinder ville keg straks bestille et Toulouse fad med høje kanter, firkantet tærteform (tænker lækre firkantede kager) og så nogle af de skønne pastatallerkner…

 • Reply
  Christina
  5. december 2018 kl 21:31

  Uh det skulle sikkert være noget i plisse-serien. Måske en sovsekande, for det mangler vi altid her op til jul. Nye ildfaste fade kunne også godt bruges

 • Reply
  Hanne w
  5. december 2018 kl 21:45

  Er vild med Plissé serien, men mangler virkelig nogle lækre fade herhjemme ?
  Det jeg synes er mest inspirerende, er den legende borddækning – der er både noget som kan fange store og små – virkelig godt tænkt ?

 • Reply
  Miatilda Andersen
  6. december 2018 kl 8:37

  Sikken et flot bord, og en fantastisk nederdel. ?.
  Jeg ville købe mere Pillivuyt Boulogne stel. Jeg har nogle tallerkener derfra, som jeg dagligt glæder mig over at bruge. Jeg er vild med at de ikke er ens.
  Rigtig glædelig december.. ❤️
  Miatilda

 • Reply
  Karen
  7. december 2018 kl 7:00

  Dejligt bord du har fået lavet. Sjovt som nøddeknækkeren er fremme i år mange steder. Jeg mangler big time en kagestander, som jeg tænker kan bruges til mangt og meget, nye fade og gerne en kande. Krydser fingre! Glædelig december, Karen

 • Reply
  Ida
  7. december 2018 kl 15:51

  Jeg er helt vild med dine legende elementer/pynt ?- det gør det sjovt og hyggeligt både for børn og voksne.

  Jeg kunne virkelig godt bruge nogle nye fade og en kande.

  ❤️ God jul!

 • Reply
  Lis Vinter
  7. december 2018 kl 19:00

  Hvor er det et smukt bord ! Glædelig jul ! <3

 • Reply
  brian nielsen
  7. december 2018 kl 19:09

  Jeg vil købe tallerkner og indfastefade. Din side er meget inspirerende og vil ikke udelukke at vi låner en idé eller to 🙂 Jeg håber at jeg kan vinde denne flotte præmie, og forkæle min dejlige kone som knokler dagen lang for mig og vores 2 piger, men har altid et smil på læben og overskud til os alle. Ønsker dig og alle herinde en rigtig glædelig jul 🙂

 • Reply
  Vicki Cordsen
  7. december 2018 kl 19:10

  Det er vanvittigt flot og meget inspirerende – som altid. Jeg vil gerne købe nogle nye fade. Jeg ønsker jer en glædelig jul <3

 • Reply
  Charlotte Søgaard
  7. december 2018 kl 19:24

  Meget fint julebord, synes den stribede dug skaber en fin og anderledes magisk julestemning.
  Jeg er vild med plisse stellet og kunne godt tænke mig tapasfade og nogle mellemtallerkner måske i gråt for at gøre noget nyt. Jeg krydser fingre. God jul til alle?

 • Reply
  Sabrina
  7. december 2018 kl 19:50

  Så fint bord, søde D. Jeg tror at jeg ville gå efter Monmatre tallerknerne, eller måske dem der hedder Bistro. Jeg har tallerkenmangel. Haha.

 • Reply
  Nadia Mathiasen
  7. december 2018 kl 21:00

  Nu lever jeg jo selv af at tage billeder af mad (blandt andet), så jeg ville plukke lidt forskelligt, inkl det fine enkle kagefad. Sådan et mangler jeg til mine kagestylinger.

 • Reply
  Sarah jill kjæreby Sørensen
  8. december 2018 kl 15:33

  Så flot et julebord ❤️❤️❤️ Jeg kunne rigtig godt tænke mig at supplere min egen samling med grå plissé det er rigtig flot og tidløst ☺️☺️
  glædelig jul ????❤️❤️

 • Reply
  Julie M
  8. december 2018 kl 15:39

  Boulogne er min favorit, og jeg er også vild med at mixe med andre stel – f.eks. min mands krystalglas fra hans morfar! Et kagefad står også på ønskelisten… Jeg synes, dit bord er smukt – og jeg mega misunder din mors smukke dug!

 • Reply
  Christina
  8. december 2018 kl 15:40

  Jeg synes, at dit bord er super sjovt, fint og med spræl i. Selv er jeg knapt så modig og kører som regel færre farver. Det kan nu også noget ? Jeg er vild med deres plisséserie, som jeg allerede har lidt af.

 • Reply
  Marie Eigen
  8. december 2018 kl 16:00

  Elsker julebordet!❤️ Så hyggeligt, legende og stilrent. Helt perfekt. Jeg ville helt klart få fingrene i nogle Toulouse fade. Elsker dem! Og sikkert også starte på samlingen af endnu et stel. ?✨?

 • Reply
  Louise R.
  8. december 2018 kl 16:52

  Mit julebord er en smule julemagisk – som dit med den fine stribede dug med en historie -bolsjepynt og smukt stel.
  Mit julebord vil være – noget glimtende – smukke grene med små grankogler malet med glimmer fundet på en gåtur. Små kanelstænger med små julekugler for en dejlig duft, smukke vand- og vinglas og som prikken over i’et et smukt stel. Jeg vil hvis jeg vinder plukke forskellige dele fra pillivuyt som kan mixes med mit nuværende gamle stel fra anden fabrikant.
  Glædelig jul ?❤️

 • Reply
  Nina
  8. december 2018 kl 17:04

  Smukt julebord ✨ Jeg ville købe Toulouse lasagnefad, skåle mm – kunne godt bruge en opdatering ??

 • Reply
  Elsebeth jespersen
  8. december 2018 kl 17:13

  Super fint julebord? Og er helt vild med den søde dug.
  Jeg har haft pillivuyt stel i mange år, men har længe ønsket mig nogle suppe skåle og de er meget fine dem på dit julebord.
  Rigtig go jul til dig og dine kære?????

 • Reply
  Sophia Holm
  8. december 2018 kl 19:17

  Jeg vil rigtig gerne eje Pillivuyt plissé frokost og middags tallerkenerne, jeg har plissé kage tallerkener. Derudover mangler mit køkken forskellige ovnfaste fade? Efter skilsmisse er samlingen aldrig blevet hel igen. God jul og tak for en hyggelig blog / insta ??❤

 • Reply
  Laura
  8. december 2018 kl 19:21

  Elsker form , farver og nytænkende dekorationer. Måske jeg ville forkæle familien med lidt fra Sancerre serien

 • Reply
  Dorte Slouborg
  8. december 2018 kl 19:45

  Det er et meget smukt julebord du har dækket <3 Ville gerne være gæst omkring det 🙂 Jeg ønksker mig: https://www.pillivuyt.dk/shop/p%C3%A5-bordet/serveringsfade-og-forme/kagefad-p%C3%A5-fod-hvid-%C3%B830cm og den her: https://www.pillivuyt.dk/shop/serier/pliss%C3%A9/pliss%C3%A9-tekande-hvid-1-5-liter hvis jeg er den heldige. Glædelig adventstid

 • Reply
  Katja Astrup
  8. december 2018 kl 19:48

  Så fin juledug og pyntning af bord ?
  God jul til dig og familien ❤️❤️❤️?

 • Reply
  Anja K.R.
  8. december 2018 kl 21:00

  Jeg ejer kun fire morgenmadsskåle fra Pillivuyt, men kunne så meget godt bruge at supplere samlingen med tærtefad, skåle, kagefad osv! Rigtig glædelig jul 🙂

 • Reply
  Gabriella
  8. december 2018 kl 21:42

  Ih vi har en frokost tallerken fra pillivuyt så gavekortet skulle bruges på flere af dem og så måske et kagefad.

 • Reply
  Nadia WH
  9. december 2018 kl 8:57

  Dit julebord er fint og meget dig søde Dorte ???
  Jeg har endnu til gode, at dække et julebord, men mon ikke det snart kommer.
  Hvis jeg vinder, vil jeg købe nogle plissé tallerkner i lys grå ☺️

 • Reply
  Pia
  9. december 2018 kl 10:54

  Elsker at følge dig Dorte. Hverdags problematikker, krydret med glitter og vintage. Smuk julekjole din mand har foræret dig – lige dig… Elsker selv at pynte borde, men ofte flyver tiden og selvom både mand og nogle af de fire børn hjælper til, har jeg stadig tilgode at pynte det helt perfekte bord ♥️ Tak for dine inspirationer, de sætter krea hjernen igang. Super hyggeligt julebord igen i år. Som ung samlede jeg på Bistro tallerkener, dem med sølvkanten. De er stadig i brug og pynter i sig selv, meen jeg blev lidt forelsket i den legende serie, Canopee. Det ville være skønt med lidt forkælelse ♥️ Ønsker dig og din familie en hyggelig december og en magisk jul ?

  • Reply
   Dorte Bak
   9. december 2018 kl 11:39

   Åh Pia en sød og varmende besked – rigtig glædelig jul til dig ❤️

 • Reply
  Camilla Wulff Michelsen
  9. december 2018 kl 12:02

  Alle vores tallerkener er fra pillivuyt, men jeg ville rigtig gerne supplere med flere fade.
  Og sikke en fin ide med en kage opsats med pynt! Den ide snupper jeg lige?

 • Reply
  Mille
  9. december 2018 kl 18:29

  Hvor er dit julebord bare fint – jeg synes især at den flotte juledug sætter den helt rigtige stemning 🙂

  Jeg har et ret godt øje til Plissé serien i lys grå 🙂

 • Reply
  Michella Sørensen
  9. december 2018 kl 20:22

  Det er simpelthen så fint Dorte ?? Det ville også passe perfekt til vores juleaften med heeeele familien ????

 • Reply
  Julie Grandby Johansen
  9. december 2018 kl 20:31

  Åh søde Dorte, du ved jeg elsker din stil! Så personligt og så julet på en stilren måde! ? Ejer ikke noget Pillivuyt endnu, men er sikker på Grå plissé vil passe perfekt på vires spisebord ????❤️

 • Reply
  Edun
  9. december 2018 kl 20:35

  Älskar juldukningen du gjort, att blanda vitt porslin är det finaste som finns. Jag blev väldigt förtjust i tekannan och serveringsfaten från serien plissé ???

 • Reply
  Rie
  9. december 2018 kl 20:41

  Er vild med dit julebord – vi skal holde jul ude i år så ikke mig der skal dække op. Elsker ellers også at dække et smukt julebord.
  Hvis jeg er heldig ønsker jeg at købe nye tallerken – der er røget nogen stykker så kan ikke dække til mene end 10 i øjeblikket ?
  Rigtig glædelig jul til dig og dine kære

 • Reply
  Anne
  9. december 2018 kl 20:45

  Sikke et skønt og personligt julebord – rigtig god inspiration..❤️✨ Som altid.
  Jeg ville klart gerne eje en etagere til alle julens fester – for første gang i vores nye hjem. Og ellers mangler vi nogle pæne frokosttallerkner..???
  Kh. Anne

 • Reply
  Betina
  9. december 2018 kl 20:51

  Jeg er vild med dit farverige julebord – jeg elsker også at blande stel, samt gå all in på farve og pynt.
  Hvis jeg vandt ville jeg bruge gavekortet på Plissé tapasfad og Plissé skåle.

 • Reply
  Ida Wo
  9. december 2018 kl 20:57

  Vi mangler virkelig a-l-t ? så jeg vil nok starte ud med tallerkener og kaffestel.
  Men ihhh altså de har jo så meget fint at vælge i mellem, så måske skal det revurderes. ? Krydser alt ???

 • Reply
  Anette Sidor
  9. december 2018 kl 21:22

  Jeg ville nok købe https://www.pillivuyt.dk/shop/serier/pliss%C3%A9/pliss%C3%A9-tallerken-flad-lys-gr%C3%A5-%C3%B828cm
  Vi har lige nu forskellige hvide tallerkner, der virkelig er triste.
  Dit julebord er så fint, eneste anke herfra er dugen. Den ville jeg have ensfarvet ??

 • Reply
  Tanja
  9. december 2018 kl 21:55

  Virkelig fint julebord med personligt præg 🙂
  Jeg har et par pillivuyt fade og ville påbegynde en samling af deres Plissé stel – tidløst og klassisk.

  • Reply
   Dorte Bak
   10. december 2018 kl 9:30

   Jeg krydser fingre for dig 🙂

 • Reply
  Louise Black
  9. december 2018 kl 22:47

  Er vild med dit julebord og jeg er også fortaler for at det hele gerne må have lidt humor og lidt uhøjtideligt over sig. Men det må også gerne være simpelt og nemt at genbruge år efter år. Jeg ønsker mig en kagestander, for jeg synes det giver så meget til bordet, når maden lige bliver løftet lidt op. Og den vil være et hit til nytårsfestens kransekage. Og datterens fødselsdag en måned fra juleaften hvor det hele er lidt trist udenfor. Det ville også være dejligt med små skåle fra plisséserien som kan bruges både til risalamanden, morgengrøden og snackgrønt. Jeg følger dig på IG og synes det er så hyggeligt især når du viser lidt af dine hangouts på Amager, som også er blevet vores hjem for et par år siden efter mange år på Vesterbro.

  • Reply
   Dorte Bak
   10. december 2018 kl 9:27

   Jamen så har jeg helt lyst til at sige velkommen til Amager – er vi mon ligefrem stødt på hinanden? Og tak for dine søde ord og opbakning – det betyder meget for mig. Rigtig god dag 🙂

 • Reply
  Anja
  9. december 2018 kl 22:49

  Bliver jeg den heldige, skal der investeres i nye skåle og krus?

  • Reply
   Dorte Bak
   10. december 2018 kl 9:27

   Jeg krydser fingre for dig 🙂

 • Reply
  Line Stampe Dahl
  9. december 2018 kl 22:52

  Så fint er julebord Dorte ??
  Hvis vi vandt ville jeg glæde min mand med nogle hvide tallerkner, da han har det lidt stramt med at spise af en tallerken med fugle på (vi har mågestel pt). Så hvis vi vandt må gavekortet gå til at forbedre hans madoplevelse, så den ikke inkludere fuglemotiver og guldkant ✋?.

  • Reply
   Dorte Bak
   10. december 2018 kl 9:26

   sikke en sød tanke at ville glæde sin mand med nye tallerkner – og tak for dine søde ord Line 🙂

 • Reply
  Trine
  10. december 2018 kl 1:26

  Altid fint hos dig Dorte ? Jeg tror jeg vil ønske mig nogle nye fade og skåle ???

  • Reply
   Dorte Bak
   10. december 2018 kl 9:26

   Hvor er du sød Trine, tak for det og velkommen i lotrækningen 🙂

 • Reply
  Rikke Bisgård Sørensen
  10. december 2018 kl 5:59

  Jeg er helt klart fan af dit bord ? Jeg er selv mest til mange ting/farver i borddækningen, og jeg synes, at det oser af hygge.
  Jeg har længe af kig på de firkantede tærtefade, så dem ville jeg helt sikkert investere i, hvis jeg var så heldig ❤
  Rigtig glædelig jul.
  Kh Rikke

  • Reply
   Dorte Bak
   10. december 2018 kl 9:26

   Årh du gør mig glad Rikke – Velkommen i lodtrækningen og tak for dine søde ord 🙂

 • Reply
  Simone Sinding
  10. december 2018 kl 7:25

  Virkelig fint julebord! Hvis jeg vandt skulle de bruges på de små klassiske tærteforme, synes det er så hyggeligt med portionsanrettet bagt grød, dessert, tærte mm. Og det fine rektangulære tapasfad ???

  • Reply
   Dorte Bak
   10. december 2018 kl 9:25

   Det tapasfad er et populært valg kan jeg se – også meget fint. Velkommen i lodtrækningen og tak for dine søde ord 🙂

 • Reply
  Mette Algot Olsen
  10. december 2018 kl 8:44

  Århh, men så skulle det da være det fine porcelæn fra montematre som du selv har valgt, for de er da nogle skønheder?

 • Reply
  Mette Algot
  10. december 2018 kl 8:51

  Århh, så smukt Dorte! Du kan sådan noget?
  Jeg er ret vild med tallerkner fra montmartre serien, så mon ikke lidt nyt porcelæn ville hygge sig i mine skabe hvis jeg fik muligheden?

  • Reply
   Dorte Bak
   10. december 2018 kl 9:24

   Du er altid så sød Mette og du er hjerteligt velkommen i lodtrækningen 🙂

 • Reply
  Anita
  10. december 2018 kl 9:22

  Lige lidt for sent? men jeg vil stadig gerne fortælle dig, at jeg synes dit julebord er sååå fint.
  Jeg har i alt fået samlet 8 tallerkener fra Pullivuyt (fine hvide med sølvkant), og hvis jeg er rigtig heldig får jeg et par stykker mere i julegave?

  • Reply
   Dorte Bak
   10. december 2018 kl 9:24

   Jamen du når det lige på et hængende hår 🙂

 • Reply
  Emma F.
  10. december 2018 kl 17:55

  Jeg vil rigtig gerne supplere min samling af tallerkener med nogle i forskellige størrelser samt skåle, så jeg kan jeg dække et flot julebord. Skulle jeg være så heldig, vil jeg lade mig inspirere af din bordopdækning. Jeg er fuldstændig vild med den og de klassiske elementer kombineret med der bolchestribede og ‘barnlige’ touch. Mega smukt og indbydende!

 • Reply
  Rakel
  11. december 2018 kl 8:43

  Åh jeg kan lige så lige nå det ❤️
  Hvor ville jeg bare blive glad for at vinde den gevinst. Pillivuyt er formig indbegrebet af klassisk og gedigent. Jeg har både tærtefade og den fineste thekande, men ville blive virkerligt glad for fade (har lige baldret lasagnefad nummer 3) og skåle bla. 🙂
  Er vild med dit mix af gamle fine glas og klassisk hvidt porcelæn ??

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.