16   131
13   107
13   120
52   208
10   99
14   131
7   107
23   212
5   83
0   150

Spiselig julepynt

Har du utålmodige børn, så kommer her et super nemt, billigt og brugbart tip til underholdning. Spiselig julepynt til juletræet eller julebordet – primært med ting, som du sikkert allerede har liggende, og så går tiden pludselig hurtigt.

Aj men altså. Den 23. december allerede! Er du klar til i morgen eller skal du fise rundt som en skoldet skid? Ha ha, det udtryk altså… sorry. Jeg tænkte, jeg ville melde ind med en lille hyggelig julereportage. Billederne lavede vi sidste år og jeg har gemt dem til at dele med jer i år – ideen er fin og passer perfekt til de sidste utålmodige døgn, hvor børnene skal underholdes lidt. De skal nemlig lave simpel og spiselig julepynt til juletræet eller måske bare til nogle grene på julebordet. Jeg elsker at det her en en ting, som de lidt større børn faktisk kan sidde med uden voksenopsyn, og at det netop giver rustikke, pyntelige resultater, som ikke er tænkt som perfekte.

3 x spiselig julepynt til juletræet

Når man nu alligevel har popcorn, mandariner og julekager i huset, hvorfor så ikke sætte ungerne igang med lidt tidsfordriv, som ultimativt bringer en fin pynt til juletræet?

Guirlande i popcorn

Verdens nemmeste sysleting! Lav nogle popcorn og træk dem på en sytråd – helt klart nemmest med kortere længder og en synål. Du kan nemt sno de korte guirlander sammen til én lang til aller sidst.

Glasurpyntede ingefærkager med satinbånd

Det behøver selvfølgelig ikke være ingefærkager, så længe du har en kage med en hvis tykkelse, som kan tåle at blive hængt op i et bånd. Det kan for eksempel også være pebernøddekager, som du bruger til projektet. Personligt er jeg glad for at bruge denne glutenfri opskrift på ingefærkager, som netop er god med modspillet fra det tykke lag glasur.

Vi har også hængt nogle vanillekranse op med satinbånd – det syntes datteren var ret sjovt!

Mandarinkranse med satinbånd

Til kransene skal du bruge lidt ståltråd, skræl fra en mandarin og lidt satinbånd. Skrællen rives i små stykker på ca. 1×1 cm og så stikkes de på ståltråden, som slutteligt snoes for at lukke kransen og pyntes med et silkebånd. Easy peasy og fint, og bonus er altså duften af mandarin!

Vi snød lidt og lavede nogle lidt mere aflange stykke, som vi foldede lidt som en slags musetrappe og på den måde fylder de hurtigere noget på kransen.

Tøsen er klædt på af Alerin*, som vi knuselsker herhjemme og det fremgår vist tydeligt, hvor stolt hun er over den fine pynt?

Julen er på mange måder en både lykkelig og svær tid, og for hvert år som går, bliver jeg mere og mere splittet omkring den. Jeg er bevidst om mit eget held, og føler mere og mere trangen til at gøre bare en lille forskel et sted derude. I år er det de hjemløse, som har mærket min rundhånd, men jeg ville ønske, jeg kunne gøre noget fint for alle. Har du muligheden, så giv dit aflagte varme tøj, tæpper eller måske endda nye sokker og underbukser til de hjemløse. Der er herberger i hele landet, eller du kan blot tage en posefuld med dig og aflevere til dem, du møder på din vej. Tilbage er der bare at ønske dig en hjertevarm og glædelig jul, uanset hvem du er, om du har dine kære omkring dig eller ej ♥

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Follow:
0
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.