Derfor bruger jeg stadig min Bullet Journal

Er der mon andre af jer, som elsker at føre bullet journal? At føre kalender på den her måde, kan i hvert fald tilpasses på så mange måder, og det er også netop det, jeg mest elsker ved konceptet. Her viser jeg hvilke layouts, jeg bruger i min Bullet Journal her ved årets start.

At jeg kan udleve min fetish for office supplies og notesbøger er bare en ekstra bonus, ha ha!

Det er nu halvandet år siden, jeg skrev det første blad i min egen bullet journal, og jeg har forsøgt mig med alle mulige trackers, stilarter og sidelayouts. Har du fulgt min bullet journalrejse nogenlunde tæt, ved du også at jeg har haft den lagt på hylden i en periode, hvor jeg synes, det blev forvirrende og tidskrævende. Det seneste halve år har imidlertid fundet en form, som fungerer helt optimalt for mig. Jeg har designet nogle layouts, som jeg genbruger i længere perioder, og så laver jeg ikke dag til dag-planlægning, men arbejder i stedet med generelle overblik. På den måde skal jeg ikke hele tiden finde tid til at tegne nye sider, og jeg sparer en del på papiret, fordi jeg genbruger siderne i et større omfang. Vi kunne næsten kalde det for bæredygtigt bullet journaling.

På lørdag deler jeg en video, hvor jeg fortæller mere konkret om den måde, jeg bruger min bullet journal på, så hvis ikke du allerede følger kanalen, synes jeg, du skal skynde dig at gøre det nu. Følg med på Youtube her.

I er fortsat mange, som viser interesse for den her måde at holde styr på sin hverdag på, så i dag viser jeg mit 2019 setup frem. Hvad betyder det? Jo, når et nyt år (kunne også sagtens være halvår) starter, så beslutter jeg hvilke sider, jeg gerne vil hjælpe mig selv med fremover. Så starter jeg ligesom forfra ved at lave min indledning til 2019 og dernæst tegner jeg de sider op, som udgør min hverdag. For mig er det blevet til disse overskrifter:

  • 100 ting i 2019
  • Ønskesedler
  • Mål & mantraer
  • Trackers til mine medieplatforme
  • Content brain dump
  • Spis & spar
  • Hvor magien sker…
  • Månedsoversigt

Ideen til den her side fik jeg hos Amanda RachLee, og jeg synes den passer super godt til mit behov. Tanken er at jeg løbende vil fylde ting ind i listen, som jeg vil nå at gøre i det her år. Det kan være alt lige fra at undersøge ting, mine børn gerne vil gå til, som arbejdsmæssige ting, rejsemål, ting jeg vil sige til andre osv.

Jeg har altid elsket at kunne købe gaver til folk uden først at skulle spørge dem, hvad de ønsker sig. Samtidig har jeg altid været vildt dårlig til at lave en ønskeseddel, når jeg bliver spurgt. Det seneste halve år har jeg derfor haft en liste i min gamle bullet journal, hvor jeg løbende har noteret ned, hvad jeg kommer i tanker om eller hører andre sige, at de mangler. Det fungerer skide godt, så selvfølgelig skal der sådan et par sider med i min nye bullet journal.

Siden med mål & mantra’er er en side, som mest bliver en slags reminder til mig selv. For at udfylde den er jeg nødt til at tænke ægte over, hvilke mål og prioriteringer, jeg vægter for mig. Herved kan jeg notere dem ned og bruge dem som en rettesnor for at sikre at jeg rent faktisk får prioriteret det vigtige løbende. Det kan være noget helt konkret som 1 månedlig date med min mand, eller det kan være en sætning, jeg skal huske mig selv på for at sikre, at jeg bliver på sporet.

Praktiske lister er jo egentlig nemme at lave, men at være helt tunet ind på sine vigtigste mål og prioriteringer og så rent faktisk arbejde bevidst ud fra dem, det er jo det, som virkelig skaber magi. Det er sgu HVERDAGSREVOLUTIONER, hvis du spørger mig

Trackerne er ret kedelige og fungerer alene som et arbejdsværktøj for mig og min motivation. Jeg holder naturligt nok øje med hvor mange, som følger med rundt omkring.

For en kreativ som mig, er det altid godt at finde en metode for at holde styr på ideerne. Derfor har jeg afsat 2 sider til løbende at skrive mine ideer ned til hvad jeg kunne dele med jer.

Min favoritside er helt klar denne, som hjælper mig til nemt og hurtigt at lave madplan og indkøbslister. Det sparer mig for mange frustrationer i hverdagen, når der er styr på ugens indkøb og måltider – det kender du helt sikkert?!

Læs her, hvordan jeg bruger siderne til at lave en nem og hurtig madplan og indkøbsliste

Den her side er i virkeligheden min vigtigste. Det er her, jeg samler alle trådene i dagligdagen. Den ser måske lidt forvirrende ud ved første øjekast, men for mig er den logisk. Jeg bruger den primært til at priortere arbejdsopgaver, men i min To Do-liste skriver jeg altså også vigtige private gøremål ind, eks. bestil lægetid o.l.

Jeg arbejder på de her sider dagligt, og jeg bliver ved, til de næsten ikke kan klare mere – underforstået at der er slettelakket så mange gange, at jeg har brug for at starte forfra. Som du kan forstå, så skitserer jeg altså disse sider op, og venter flere måneder, før det bliver nødvendigt at gøre det igen. I stedet for at strege ud, så sletter jeg opgaver, som er løst eller skal droppes.

Lad mig prøve at give et nærmere indblik på de to sider…

UDVIKLINGSIDEER

Her noterer jeg de helt spæde ideer, som jeg måske vil give mig i kast med på et tidspunkt, og bare ikke vil glemme. Det er altså ikke opgaver, derimod bare en huskeliste over mulige kommende opgaver.

ADM & UDVIKLING

Her skriver jeg de opgaver ned, som skal udvikle og vedligeholde min forretning. Skulle der være punkter fra kassen over, som jeg beslutter at gå igang med, jamen så flytter jeg punktet ned i denne kasse.

PENDING TO DO og TO DO

Begge disse kasser bruger jeg til de konkrete ting, jeg skal gøre. Jeg betragter kasserne lidt som et trafiklys, hvor der er grønt lys i TO DO og gult i Pending.

Den højre side retter sig mere ud mod jer, som følger med. Disse sider bruger jeg til at planlægge indhold til bloggen, instagram og youtube.

CONTENT IDEER

Denne boks fungerer på samme måde som ideboksen til venstre. Jeg har jo det store dobbeltsidede opslag med CONTENT BRAIN DUMP, og nogle gange flytter jeg et par af de ideer om til boksen her, så jeg kan gå i dagligdagen og tænke lidt mere konkret over dem.

SALG

I nogle tilfælde skal jeg bruge ideen til at prøve at starte et samarbejde op, så derfor opretter jeg det som en salgsopgave. Lykkes det at sælge ideen ind, så opretter jeg det som et SAMARBEJDE og ellers beslutter jeg om jeg skal arbejde videre med ideen på en anden måde

PENDING og DENNE UGE

I boksen med Denne Uge husker jeg mig selv på kommende udgivelser og eventuelle deadlines, hvorimod jeg i Pending husker mig selv på de udgivelser og deadlines, som kommer ugen efter. Herved er jeg blevet bedre til ikke altid at arbejde i sidste øjeblik, og jeg misser samtidig ikke mine aftaler og frister.

Slutteligt er der mit månedsoverblik, som er det eneste kalender-agtige, jeg laver i min bullet journal. Jeg har jo en onlinekalender, som mine frisørkunder booker i, så det er mest naturligt at også bruger den til de arbejdsaftaler, som vedrører min arbejdstid (og min salontid). Derfor er det faktisk kun mine deadlines, som jeg har brug for at prioritere og minde mig selv om her i skrivende form – de private aftaler efter arbejde skrives nemlig på vores fælles familiekalender, som hænger på opslagstavlen. De aftaler påvirker nemlig min mand også, så hverken onlinekalender eller bullet journal giver mening på den front.

Vil du snuse mere til Bullet Journal konceptet eller søger du tips til at komme godt i gang, så se denne intro på dansk til Bullet Journal

Jeg kan godt mærke, at det bliver et langt indlæg, det her, men jeg håber på en eller anden måde, at det alligevel giver dig noget at kigge med? ♥

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

madplan

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.