Mit arbejdsliv disse dage

Hej venner – her fra weekend-strikkeriet sidder jeg lige og tænker lidt over det hele. Det kender du sikkert godt – om det er strikketøjet eller noget andet, som giver dig tænkerum, så forestiller jeg mig i hvert fald at vi alle har det; tænkerummet altså.

Indtil videre har vi fyldt weekenden max op med samvær og værdsættelse. Der er flere ting, som lige for tiden minder mig om, hvad vi har at være taknemmelige for, og samtidig er mine børn blevet så store nu, at jeg virkelig forstår det, alle siger: “Man har bare sine børn til låns”

For 4 år siden, da jeg besluttede at gå selvstændig, vidste jeg ikke præcis, hvad jeg gik ind til, om det ville hænge sammen økonomisk eller om det ville give mening for os som familie på længere sigt. På det tidspunkt gik de i børnehave og mine prioriteringer gik i retning af at hente dem tidligere, at kunne holde lidt fri med dem og generelt have mere overskud i hverdagen. Jeg forestillede mig vel egentlig, at når skoletiden kom, ville de ikke have behov for mig på den måde længere. Det er så ikke tilfældet – det er bare nogle andre ting, som gør sig gældende. At jeg arbejder hjemme giver dem mulighed for at komme tidligt hjem, også med legeaftaler, og fordi de kan gå hjem selv nu, kan jeg passe mit arbejde. Det er virkelig en fleksibilitet, jeg er taknemmelig for hver eneste dag, selv efter 4 år.

Foto: Malene Porup

Jeg plejer at sige, at mit job er en lidt patchwork-agtig palette af forskellige ting. Den foranderlighed passer perfekt til mig, og jeg var netop typen, som skiftede job cirka hvert 3. år, fordi jeg på det tidspunkt trængte inderligt til forandringer. At være sådan har både sine plusser og minusser – ingen tvivl om, at det spiller en rolle i forhold til at jeg hele tiden udvikler min forretning og min egen rolle, men jeg er samtidig nødt til at arbejde bevidst med mine mål. Gør jeg ikke det, så stikker jeg pludselig i en anden retning lige inden jeg egentlig kunne skyde bolden i mål.

Jeg er igang med at forandre min forretning. Ikke noget stort, men forhåbentlig noget, som vil binde alle mine projekter sammen, og i den forbindelse har jeg blandt andet travlt med webshop, nye visitkort og overvejelser omkring de forskellige kanaler, jeg operer på til daglig. Det er alt sammen en proces, som pågår sideløbende med at jeg passer mit sædvanlige arbejde, og tanken er også, at du ikke som sådan skal opdage en stor forandring, når du kigger forbi. Jeg søger bare i en tydeligere retning og gør klar til faktisk at stå ved, det jer er og efterlade det, som jeg ikke længere føler, skal være en del af mit univers. Det er utroligt energikrævende, fordi én ting er at kunne se “the bigger picture”, noget andet er at kunne bryde det ned i konkrete arbejdsopgaver for en selv. Og jeg føler lidt, at jeg den ene dag har optur og den næste føler mig lidt opgivende. For tiden altså – og der er heldigvis flest af optursdagene, så jeg tror på, at jeg snart er landet i mine nye vaner.

Jeg ved sådan set ikke rigtig, hvor jeg ville hen med det her indlæg, eller om det giver dig noget at læse med. Jeg tømmer ligesom bare hovedet for tanker, og så håber jeg, at der sidder nogen, som enten synes det er hyggeligt at følge med på den måde, eller måske endda kan bruge det til egne refleksioner også? God søndag til dig, klem fra Dorte 

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Follow:
0
Share:

1 Comment

  1. 27. januar 2019 / 23:00

    Det kunne det bestemt, Dorte, jeg har også været selvstændig i 4 1/2 år, og selvom jeg er i en anden branche end du er (men hvor du vist har været tidligere 😉 og har en anden alder, så er det både nedture og opture jeg også har, men det fedeste; at jeg stort selv kan bestemme, hvornår jeg vil hente mine tvilingebørnebørn, og nu passer dem i flere dage, fordi min datter skal til eksamen. Jeg har egentlig vildt travlt, men jeg VIL, og jeg bestemmer selv 😉
    God uge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

< script type = "text / javascript" > var vglnk = { nøgle : 'ebc75b068c240ca1ab79a4121b3949c4' }; ( funktion ( d , t ) { var s = d . createElement ( t ); s . type = 'tekst / javascript' ; s . async = sand ; s . src = '//cdn.viglink.com/api/vglnk.js' ; var r = d . getElementsByTagName ( t ) [ 0 ]; r . parentNode . insertFør ( s , r ); } ( dokument , 'script' ));