0
Brød og boller Glutenfri opskrifter Opskrifter

Opskrift på luftige glutenfri gulerodsboller

Endelig kan jeg dele en helt fantastisk glutenfri bageopskrift. Glutenfrit brød er lidt af en videnskab, men her har jeg altså eksperimenteret mig frem til en vildt god opskrift på luftige glutenfri gulerodsboller – og opskriften skal du selvfølgelig også have lov at prøve af!

Guderne skal vide, at det er svært at opnå reel succes med glutenfrit brødbageri, og der går da også flere års eksperimenteren forud for denne lille guldklump. Ikke desto mindre, så er det langt om længe lykkes mig at lave en mere end anstændig glutenfri gulerodsbolle, som er luftig og sød, og som simpelthen bare smager af mere, mere, mere…!

Tip! Undlad gulerod for at lave en mere klassisk bolle, eller bland revet squash i, hvis det er det, du lige har på lager.

Inden du går igang, så lad mig understrege et par ting, som skal være i orden for at du bliver lige så glad for dit bageresultat, som jeg er:

 • Hold dig til de mål og ingredienser, som jeg har skrevet nedenfor. Vej og mål af med præcision – det har rent faktisk betydning for resultatet.
 • Rør dejen luftig og tag dig god tid til det – en glutenfri dej skal ikke æltes, derimod skal den røres i minimum 5 minutter, hvorefter man skal lade den hvile. Brug en ske til at løfte dej over i formene – rør ikke rundt i den!
 • Brug nogle dybe muffinforme til bagningen – glutenfri dej er mere løs end klassisk bolledej, og det skal den være, hvis ikke du vil stå tilbage med en tør og kedelig bolle. Smør blot formene med lidt smagsneutral olie og put dejen i

Opskrift – glutenfri gulerodsboller med gær

Ingredienser til 11-12 boller

25 gram gær
650 ml lunken vand
150 revet gulerod
100 gram majsmel
25 gram kokosfibermel
25 gram tapiokamel
25 gram boghvedemel
25 gram fuldkorns rismel
25 gram Fiber Husk
3 spsk Po Fiber
50 gram mandelmel
50 gram havregryn
1/4 tsk kardemomme
1/4 tsk fint salt

Start med at opløse gær i lunken vand. Mens den opløses i en lille skål blandes alle de tørre ingredienser i en bageskål. Når de tørre ingredienser af blandet grundigt sammen og gæren er opløst i vandet hældes det hele sammen.

Nu skal dejen røres sammen og du skal røre luft ind i den. Det er optimalt at bruge en røremaskine, så du kan sætte den til at røre i 5-10 minutter med en dejkrog, men du kan også vælge at bruge din elpisker med dejkroge – så får du stærke arme, ha ha.

Når dejen er rørt luftig skrabes kanterne ned og dejen stilles til hævning med et klæde over i 1 1/2 time.

Tænd ovnen på 190 grader.

Smør nu nogle forme med lidt olie og flyt dej over i hver form med en ske. De vil hæve en smule i ovnen, så fyld dem ikke helt op til kanten.

Bollerne bages 30 min midt i ovnen og køles helt ned, før de nydes med lidt smør og dit foretrukne pålæg.

Husk at del med mig, hvordan det går dig, når du prøver kræfter med mine opskrifter, så bliver jeg så glad

Du kan tagge mig (@dortebak.dk) på Instagram

Glutenfrit brød bliver jo aldrig helt som det “almindelige” brød, du sikkert kender, men denne opskrift giver faktisk en helt ok krumme – med sødme, lufthuller og en lethed, som jeg har jagtet i meget lang tid.

Bollerne kan fryses ned og varmes i en forvarmet ovn, når du gerne vil have en varm bolle til morgenmaden.

Har jeg mon nogle på linjen, som også er på jagt efter den gode glutenfri opskrift? Jeg håber i hvert fald, at jeg med denne deling kan sprede lidt lettelse og glæde hos nogle af jer andre også. Kram fra Dorte ♥

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Du kunne også være interesseret i

4 Kommentarer

 • Reply
  Laura
  26. januar 2019 kl 11:41

  Tak, for god opskrift. Dem vil jeg glæde mig til at bage til min mor. Mvh Laura

  • Reply
   Dorte Bak
   26. januar 2019 kl 13:51

   Velbekomme – lad mig endelig høre om de bliver godkendt ?? kh Dorte

 • Reply
  Laura linder
  7. februar 2019 kl 9:06

  Hun er vild med dem. Hun har især savnet gær-brød efter hun er begyndt at spise gluthrnfrit og blev helt rørt da hun smagte dine boller.
  Jeg bager dem nu med jævne mellemrum og farvoritten er med `blomkålsris` (fra frost).

  • Reply
   Dorte Bak
   7. februar 2019 kl 11:23

   Aj hvor er jeg glad for at høre det – men jeg kender det fra mig selv. Det er præcis den der brødfølelse, jeg også virkelig savner!

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.