Udgivet i 14 kommentarer

Farverne til min Chunky Drømmesweater

links

Wau, hvor har I godt nok taget fint imod min seneste strikkeopskrift, Chunky Drømmesweater, så tak for det! Trøjen er helt vildt nem og hurtig at strikke, og det er måske netop derfor, I er så mange, der har klikket forbi den – eller måske er det bare farverne, som gør jer glade, ligesom de gør mig?

Trøjen har været min favorit, siden jeg hæftede de sidste ender – den er så nem og rar, og fordi den er så stor og rummelig, så oplever jeg ikke varmen lige så nærgående som mange af mine mere nærtsiddende trøjer – det er faktisk lidt en win for mig, må jeg tilstå.

Apropos farver, så er det præcis derfor jeg bruger blogplads i dag, fordi mange spørger til farvekoderne, og dem deler jeg gerne. Den ene af dem – den der hedder appelsin sorbet – laves vist ikke længere, så der skal man på jagt, men lav en google search på Camarose snefnug, så kommer der flere forhandlere op, hvor du kan se, hvem der evt. har farven på lager endnu. Og ellers så findes der heldigvis rigtig mange andre fine farver i serien.


Jeg håber, hvis du finder på at strikke Chunky Drømmesweater, at du har lyst til at dele resultatet med mig – det gør ved at bruge hastagget #chunkydrømmesweater på Instagram, så skal jeg nok få kigget forbi og liket dit arbejde

Strikkeopskriften ligger klar til download her*

Nåh, jeg ryger fluks tilbage til min plads i sofaen, hvor jeg kan omgive mig snotpapir – jep, det er simpelthen status her fra 2300 i dag, øv ♥

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

14 tanker om “Farverne til min Chunky Drømmesweater

 1. Hej Dorte
  Jeg er nybegynder, har set din video, kan slå masker op, strikke ret og afslutte.
  Kunne du lægge en video op hvor du viser hvordan man strikker vrang?
  Jeg har kigget på opskriften fra petiteknit – novicesweater og overvejer at prøve kræfter med dem.
  Vil chunky sweater være lettere at gå til?
  Kan ikke vente med at komme igang med noget andet end karklude?
  De bedste hilsner Trine

  1. Hej Trine – jo, den video med vrang kommer også snart. I forhold til de to du nævner så kan jeg ikke sige med sikkerhed hvordan novice er – har ikke selv strikket den, men chunky er i hvert fald MEGET begyndervenlig, så den ville jeg ikke være bange for at sætte dig igang med… hvis du altså også kan strikke vrang ?

 2. Hej,

  Da jeg er lidt af en tåbe til alt, hvad der har med strik at gøre, håber, jeg du vil besvare et par enkelte spørgsmål 😉 Jeg kan strikke både ret og vrang og har set din video igennem om dette.
  Jeg har netop klikket opskriften på din fine Chunky Drømmesweater hjem, men da jeg er en tåbe 😉 er jeg nødt til at vide, om du strikker på rundpinden hele vejen. Altså jeg kan ligesom forstå, at du først strikker det første stykke rundt, og rundt. Og derefter deler du arbejdet således, at du stadig strikker på rundpinde, men nu er det mere som hvis det ville ha’ været på almindelige pinde, hvor man vender?
  Jeg ved ikke, om du overhovedet forstår, hvad jeg mener 😉
  Dernæst håber jeg, du vil svare på, hvor meget du har brugt af hver garnnøgle, altså har du købt lige meget af hver farve? – det ser jo umiddelbart ud som om, du har brugt mest af den lyserøde, så har du købt mere af den?
  Jeg vil gerne have den rimelig stor, og vil vælge en XL, og derfor håber jeg, du vil fortælle mig, hvor meget der er brugt af hver nøgle.
  Undskyld mine dumme spørgsmål, men sådan er det, når man glemte at høre efter i håndarbejde 😉 😉

  Mange hilsner Marie

  1. Hej Marie.
   Først og fremmest ???? du er sej, og det er fedt at du har fået lidt hjælp i min video.

   Dine spørgsmål er ikke dumme, og du forstår det helt rigtigt i forhold til rundpinden. Men… hvis du foretrækker at få arbejdet over på alm pinde kan du selvfølgelig også det.

   I forhold til forbrug af de enkelte farver så er jeg dig svar skyldig. Jeg havde en masse rester liggende og bruge bare hvad der var. Jeg synes du skal følge din intuition og så måske vente med at købe de sidste 2 nøgler til hvad du synes mangler når du kommer så langt ?

   1. Hej igen Dorte

    Tusind tak for de fine svar?
    Jeg springer ud i det og investerer foreløbigt i fem farver og kan se tilføje nogle, når jeg kommer så langt.
    Lige et sidste spørgsmål – det er helt tilfældigt, hvilke farver, du anvender; altså forstået på den måde, at du ikke er så nøje med at strikke 20 cm i f.eks lyserød- altså i et bestemt mønster, kunnen man sige? Forstår du hvad jeg mener?
    Mange hilsner og tak
    Marie

    1. Ja det er helt tilfældigt på den måde at jeg løbende kigger på det og vurderer, hvad jeg synes fungerer – på den måde undgår man også at stå med for mange rester når blusen er færdig.

     Rigtig god fornøjelse – jeg håber, jeg får lov til at se det færdige resultat ??

 3. Dejligt – jeg elsker, at det kan gøres tilfældigt?
  Mange tak og mange tak for din store hjælp?
  Jeg køber straks garn og håber på tid til projektet i weekenden.
  Mange hilsner Marie

  1. Det var da så lidt – god fornøjelse 🙂

 4. Hej Dorte

  Jeg har netop købt opskrift til chunky sweater og vil gerne strikke den i camarose snefnug.
  Har du prøvet at vaske din trøje i vaskemaskinen på uldprogram. Og hvordan gik det indså fald. Jeg er ikke så meget til alt det håndvask, selvom camarose anbefaler dette når man læser om garnet?

  Vh Bente

  1. Det har jeg ikke nej, men lige præcis den her har jeg faktisk endnu ikke haft behov for at vaske – uld er jo selvrensende, og fordi modellen er så rummelig, så kommer den ikke tæt nok på kroppen til at lugte af os, så jeg oplever at den bliver frisk alene ved at hænge lidt i den friske luft. Jeg har blot skyllet den op inden jeg tog den i brug første gang 🙂

 5. Hej Dorte
  Skal igan med den stribede skønne udgave !! Hvor mange nøgler garn af hver skal jeg købe ? Hvor mange skal der bruges i alt ??
  MVH
  Leise

  1. Hej Leise.
   Spændende, rigtig god fornøjelse. Jeg har brugt forskellige rester til min, og jeg vil anbefale at du køber ud fra den vægtangivelse, som står i opskriften og så beslutter løbende, hvordan du synes striberne skal fordele sig. Jeg kan desværre ikke give en eksakt guide til det, men jeg har brugt mest lyserødt. Kh Dorte

 6. Hej Dorte,
  Tak for den fine strikkeopskrift. Jeg er nybegynder og er gået i stå ved ribkanten til halsen. Kan dit online strikkekursus hjælpe mig i gang med halsen?
  Og evt. også ærmerne?
  Bruger du pind 9 80 cm til hals ?
  Tusind tak.
  Mvh
  Majbritt

  1. Hej Majbritt, men hvor er du sej at du trods alt er kommet så langt som nybegynder! Ja, jeg tror sådan set kurset ville være fint for dig – der følger jo en masse videoer med forklaringer og guides til hele processen… halsen har drillet flere, dog ikke alle, og det er nok et udtryk for at nogle strikker stramt i begyndelsen og derfor ender med en mindre hals. det skal man lige være opmærksom på i hvert fald… jeg bruger samme pindestørrelse som den til ribben helt i begyndelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.