Udgivet i Skriv en kommentar

Grøn superbowl til morgenmad – opskrift

“Jamen hvad bruger du broccoli-stilken til Dorte??” Det er ikke få spørgsmål, jeg har fået til min meal prep sidste uge og til snakken om min grønne morgenmad, så nu skal I sgu have lidt mere indsigt, skal I. Her kommer en opskrift på min grønne smoothie bowl, som jeg spiser til morgenmad med masser af sunde toppings på.

Min Greenie, som jeg kalder den (aner ikke om det rent faktisk er et navn), er i virkeligheden en ekstra fast grøn smoothie, som jeg spiser med forskellige toppings, der enten er valgt udfra en sundhedsvinkel eller ren og skær smag.

Jeg laver ofte en større portion, så der er til flere dage. Jeg fryser det i så fald ned i portionsstørrelser, nogle gange endda direkte i en dyb tallerken, som blot skal tages ud af fryseren til optøning, når jeg vil have sådan en morgenmad.

Super grøn eller begyndervenlig smoothie?!

Det er lidt forskelligt fra gang til gang, hvilke søde elementer, jeg putter i, ligesom broccoli ikke er en fast ingrediens. Når jeg bruger broccoli, så tager jeg tilsvarende mindre spinat. Jeg har derfor bygget opskriften op med de faste basis-elementer og så kan du selv plukke det søde fra listen af alternativer. Hvor meget sødt, du kan lide, er jo op til dig, og måske giver mening at starte i den ret søde ende for at vænne dig til smagen af alt det grønne?!

Greenie opskrift, eller slet og ret grøn smoothie bowl

Antal: 1 personer

Ingredienser

  • 5-6 frosne klumper spinat
  • 2-3 dl mandelmælk
  • 1,5 spsk peanutbutter
  • 1 spsk citronsaft
  • 1-2 søde elementer vælg: 1/2 dl æblemos / 1 banan / 1 dl frosne jordbær / 1 dl frossen mango
  • Evt. 1 spsk ahornsirup hvis du er til det ekstra søde!

Sådan gør du

  • Sørg for at alle råvarer er rene, skyl broccoli og spinat først
  • Blend det hele til en cremet konsistens og server i en skål pyntet med toppings efter eget valg

Som topping vælger jeg oftest lidt chia, hørfrø, frosne hindbær, banan, pærekompot og kakaonibs.

Det er selvfølgelig helt op til dig, og toppings er i virkeligheden dem, som gør din smoothiebowl lige præcis, som du elsker den.

Benytter du dig af mine opskrifter, planlægsningstips og meal preps? I så fald bliver jeg mega glad for at se lidt med, så brug mit hashtag #deldinehverdagsrevolutioner eller #dortebakdk og tag mig på Instagram @dortebak.dk

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.