Lær at strikke – video guide

links

Venner, jeg har lavet en video, som er rigeligt efterspurgt, hvis jeg skal se på alle de kommentarer og beskeder, jeg har fået løbende. Mange vil egenlig gerne strikke, men har aldrig lært det eller føler, de mangler tålmodigheden til det. Derfor har jeg lavet en video, som er tænkt som en slags strikkeskole – helt basic. Vi er altså på total begynder-niveau, hvor jeg først fortæller om materialer, dernæst viser hvordan du slår masker op, hvordan du strikker retmasker og lukker af, når dit strikketøj er færdigt.

I videoen fremhæver jeg noget garn og værktøj, som jeg synes, er det mest begyndervenlige, men husk at den slags altid er individuelt. Så prøv dig frem, hvis du med mine anbefalinger ikke føler dig helt på rette hylde.

Angående strikkepinde, så har jeg valgt at anbefale en rundpind med træpinde. Min erfaring er at det er nemmere med rundpinden, dels fordi du ikke skal koncentrere dig om for lange pinde, dels fordi de ikke ryger så langt væk, når du i ny og næ taber den ene i processen.

Når jeg anbefaler træpinde, så er det fordi dem af blankt metal glider hurtigere, hvilket kan være svært for en begynder, og fordi dem i mat plastik næsten kan “klistre fast” til garnet. Det er jo min oplevelse, så hvis du synes, garnet glider for meget for dig på træpindene, kan du prøve med en plastikpind i stedet.

Videoen her skal du helt klart se – paus den undervejs og spol tilbage, når du har brug for det. Det er jo præcis derfor, at video er så godt til at lære nye ting.

Lad mig endelig høre fra dig, hvis du bruger min lille strikkeskole til at prøve kræfter med et strikketøj – hjalp det eller er der noget, jeg glemmer at forklare for en begynder? Rigtig god fornøjelse, klem fra Dorte ♥

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

https://www.youtube.com/watch?v=zhb5OfcbRog&t=74s
madplan
Follow:
Share:

3 Comments

 1. Elsebeth
  2. november 2019 / 10:07

  Fedt ‼️ Jeg er kommet igang. Super fin video. Gerne flere af den slags???

 2. 10. september 2020 / 20:09

  Hej Dorte
  Fin video, jeg ville høre om jeg måtte bruge den på en hjemmeside, vil ikke nævne hvilken her, da jeg ikke vil reklamere. Der vil selvfølgelig være kildehenvisning.
  Mvh Bernd

  • Dorte Bak
   Forfatter
   11. september 2020 / 6:43

   Hej Bernd.
   Nej det vil jeg helst ikke sige ja til uden at vide mere om det. Du kan sende en mail med konkret info, så kan jeg bedre tage stilling 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.