Udgivet i 2 kommentarer

Sådan ser min meal prep ud denne uge

God søndag venner! Jeg tænkte, jeg igen ville dele med jer, hvordan min mea prep ser ud – der er gengangere fra den seneste, jeg delte, og så er der nye ting, men pointen med en meal prep er jo også, at man gør det nemt, hvilket for mig betyder, at jeg læner mig op af mine foretrukne hverdagsmåltider.

Jeg håber, du finder motivation eller inspiration i at læse med her 🙂

Behøver du hjælp til at organisere dennugentlige madplan? Tjek denne madplansblok ud i webshoppen

Energikugler og dadelkugler

Til børnenes madpakker eller til mine travle eftermiddage har jeg denne uge lavet 2 søde, men sunde, treats. Dadelkuglerne smager helt trøffelagtige, mens energikuglerne er mere tætte i det, fordi der er blendet havregryn med i blandingen.

Opskriften til de store energikugler delte jeg for et par år siden, og de er geniale i børnenes madpakker.

Jeg har flere opskrifter på dadelkugler, disse dadelkugler med lakrids og dadelkugler a la chokoladetrøfler

Revet gulerod

Denne uge har jeg simpelthen bare købt en pose revet gulerod. Det kan godt betale sig at spare lidt af prep-tiden ved at købe nogle af elementerne klar til brug, og denne uge skulle jeg lave flere ting (dadelkugler og en karry-paste), så det var godt givet ud.

Med guleroden har jeg også valgt at fryse halvdelen ned. Det er min hensigt at skulle bage en ny portion glutenfri gulerodsboller i løbet af uge, men hånden på hjertet, så kan det godt være, jeg sket ikke når det, da jeg går en temmelig travl uge i møde.

Broccoli-ris og blomkåls-ris

Med en foodprocessor i huset er det både billigt og nemt at lave et blåmkålshoved og et broccoli om til ris. Det holder sig ikke super godt i køleskabet dog, så jeg fryser lidt mere end halvdelen ned, så jeg løbende kan tage en portion op. Bege dele fungerer også godt som en thai-lynstegt med andre ingredienser på panden.

Spidskål revet tyndt på mandolinjernet og opbevaret i en plastikbøtte.

Spidskål er helt klart min aller yndlings grønsag. Først og fremmest er smagen god både rå og tilberedt, og så er der bare så mange variationsmuligheder med revet spidskål klar til brug. Lige for tiden lynsteger jeg det med forskellige thai-smage, hvilket er top lækkert, men jeg vender det også gerne i lidt pesto og spiser det i stedet for pasta til et par fiskefrikadeller eller lignende.

Pære kompot og chiagrød til flere dage

Chiagrød er fortsat en favorit at have på køl. De fleste dage spiser jeg lige for tiden en greenie, men jeg elsker at have lidt chia til mine eftermiddage eller endda som en aftensnack, hvis jeg trænger til det. Jeg laver chia til flere dage.

Greenie

Hvis du ikke ved, hvad jeg mener, når jeg skriver greenie, så er det helt simpelt en grøn smoothiebowl. Jeg bruger spinat og broccoli med andre ingredienser, og selvom det lyder meget grønt, så smager den blød og sød og jeg er faktisk en lille smule forelsket i den for tiden. Måske jeg lige skulle dele opskriften med jer her en af dagene – kunne I mon tænke jer det, eller lyder det for weird??

Jeg håber, at det her indblik i min meal prep hjælper dig til at gøre nogle fine forberedelser for dig selv for den kommende uge. Jeg har sagt det før, men siger det gerne igen: Planlægning er KONGE og det fritager dig fra så mange daglige frustrationer. God arbejdslyst, klem fra Dutte ♥

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

2 tanker om “Sådan ser min meal prep ud denne uge

  1. Det ser bare godt ud, Dorte. Jeg har nu bestilt condi bøtter, så jeg kan komme igang:-) Det har været et ønske længe!!! Men nu skal det være. Og de der opskrifter på lækkerier, de skal da vist også lige afprøves.
    God dag
    Karen

    1. Condibøtter er geniale og det er godterne også. Rigtig god fornøjelse med det hele ??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.