0
Brød og boller Glutenfri opskrifter Opskrifter

Glutenfrit proteinbrød

På denne fine mandag skal du have en helt dugfrisk opskrift på mit glutenfri proteinbrød, som vel kan slippe afsted med at kaldes en erstatning for det klassiske rugbrød. Du kan også bare lave det, fordi det faktisk smager pisse godt og i den grad klæder et ostebord…

Den her opskrift er interessant for dig, som lever glutenfrit og gerne undgår de meltyper, som hører ind under de energi-tætte. Rugbrødet, eller proteinbrødet, som jeg har valgt at titulere det, kan en masse godt, ikke mindst mætte, og så giver det den der lækre rugbrøds-fornemmelse i en hverdag, hvor man ikke ellers giver plads til regulært rugbrød. 

Jeg selv følger jo MK principperne, og det er derfor jeg har fundet på denne udgave af et brød, som jeg godt nok ikke spiser dagligt, da det trods alt stadig er temmelig kalorieholdigt. Til gengæld er der både frugt, fibre og masser af protein i det, så til de dage, hvor man helt desperat drømmer om en oste- eller spegepølsemad, der kan brødet altså noget – uden at give sådanne typer som mig mavepine, yeah!

Bliv ikke forvirret over de røde linser – du opdager dem ikke i det færdige brød, men de giver konsistens og tilfører masser af proteiner til brødet

Opskrift på mit glutenfrie proteinbrød

100 gram kogte røde linser
1 moden banan
5 æg
40 gram hørfrø
30 gram hørfrømel (eller hørfrø, hvis du ikke har det)
70 gram solsikkekerner
70 gram mandler
70 gram græskarkerner
40 gram pecannødder
30 gram hasselnødder
30 gram sesamfrø
70 gram mandelmel
30 gram majsmel
2 tsk salt
2 spsk kokossukker

Skyl linserne og kog dem med lidt salt. Når de er kogt bløde drænes vandet fra.

Mens linserne noget hældes alle nødder og kerner (ikke meltyperne) i en foodprocessor og blendes til en grov mel. Tag ca 1/3 fra i en stor røreskål.

I foodprocessoren tilsættes banan, salt, kokossukker, kogte linser og æg til den resterende 2/3 af nøddemelsblandingen. Blend grundigt, så dejen bliver næsten lind, og hæld den over i røreskålen, hvor du med en stor ske blander dejen sammen med de grovere kerner.

Smør en rugbrødsform og hæld dejen over i. Bag brødet ved 170 i ca 35-40 minutter – prik gennem brødet med en tynd nål eller strikkepind undervejs, hvis du er i tvivl om det er færdigt. Når nålen ikke er klæbrig er dit brød klar til at komme ud af ovnen.

Lad brødet hvile i formen og skær det i skiver, når det er næsten eller helt koldt.

Jeg skærer hele brødet i skiver og fryser dem ned i små pakker, så det er nemt at tage 1 eller flere skiver op efter behov.

Brødet smager fantastisk, dog mere “varmt” og nøddeagtigt end det klassiske rugbrød, men det kommer tæt nok på til min personlige smag. Jeg elsker at riste skiverne før de får pålæg, især med en skimmelost og lidt marmelade, uha!

Bruger du nogensinde mine opskrifter, planlægsningstips og meal preps? I så fald tag mig endelig, så jeg kan se, hvordan det folder sig ud hos dig – det er jo halvdelen af glæden ved at dele ud! Brug mine hashtags #deldinehverdagsrevolutioner eller #dortebakdk og tag mig på Instagram @dortebak.dk

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.