Glutenfrit rugbrød med masser af protein

glutenfrit rugbrød med protein

På denne fine mandag skal du have en helt dugfrisk opskrift på glutenfrit rugbrød, som vel kan slippe afsted med at kaldes en erstatning for det klassiske rugbrød. Du kan også bare lave det, fordi det faktisk smager pisse godt og i den grad klæder et ostebord…

Den her opskrift er interessant for dig, som lever glutenfrit og gerne undgår de meltyper, som hører ind under de energi-tætte. Rugbrødet, eller proteinbrødet, som jeg har valgt at titulere det, kan en masse godt, ikke mindst mætte, og så giver det den der lækre rugbrøds-fornemmelse i en hverdag, hvor man ikke ellers giver plads til regulært rugbrød. 

Jeg har fundet på denne udgave af et brød, fordi jeg savner et bastand rugbrødslignende brød uden gluten og uden for mange tætpakkede kulhydrater. Det er temmelig kalorieholdigt, så jeg spiser det ikke dagligt, men det er rart at hive en skive op fra fryseren i ny og næ. Der er både frugt, fibre og masser af protein i det, så til de dage, hvor man helt desperat drømmer om en oste- eller spegepølsemad, der kan brødet altså noget – uden at give sådanne typer som mig mavepine, yeah!

glutenfrit rugbrød med højt proteinindhold
opskrift glutenfrit rugbrød med højt proteinindhold

Bliv ikke forvirret over de røde linser – du opdager dem ikke i det færdige brød, men de giver konsistens og tilfører masser af proteiner til brødet

Opskrift på glutenfrit brød fuld af protein

Antal: 1 brød

Ingredienser

 • 100 gram kogte røde linser
 • 1 moden banan
 • 5 æg
 • 40 gram hørfrø
 • 30 gram hørfrømel eller hørfrø, hvis du ikke har det
 • 70 gram solsikkekerner
 • 70 gram mandler
 • 70 gram græskarkerner
 • 40 gram pecannødder
 • 30 gram hasselnødder
 • 30 gram sesamfrø
 • 70 gram mandelmel
 • 30 gram majsmel
 • 2 tsk salt
 • 2 spsk kokossukker

Sådan gør du

 • Skyl linserne og kog dem med lidt salt. Når de er kogt bløde drænes vandet fra.
 • Mens linserne noget hældes alle nødder og kerner (ikke meltyperne) i en foodprocessor og blendes til en grov mel. Tag ca 1/3 fra i en stor røreskål.
 • I foodprocessoren tilsættes banan, salt, kokossukker, kogte linser og æg til den resterende 2/3 af nøddemelsblandingen. Blend grundigt, så dejen bliver næsten lind, og hæld den over i røreskålen, hvor du med en stor ske blander dejen sammen med de grovere kerner.
 • Smør en rugbrødsform og hæld dejen over i. Bag brødet ved 170 i ca 35-40 minutter – prik gennem brødet med en tynd nål eller strikkepind undervejs, hvis du er i tvivl om det er færdigt. Når nålen ikke er klæbrig er dit brød klar til at komme ud af ovnen.
 • Lad brødet hvile i formen og skær det i skiver, når det er næsten eller helt koldt.

Jeg skærer hele brødet i skiver og fryser dem ned i små pakker, så det er nemt at tage 1 eller flere skiver op efter behov.

glutenfrit rugbrød opskrift

Brødet smager fantastisk, dog mere “varmt” og nøddeagtigt end det klassiske rugbrød, men det kommer tæt nok på til min personlige smag. Jeg elsker at riste skiverne før de får pålæg, især med en skimmelost og lidt marmelade, uha!

Bruger du nogensinde mine opskrifter, planlægsningstips og meal preps? I så fald tag mig endelig, så jeg kan se, hvordan det folder sig ud hos dig – det er jo halvdelen af glæden ved at dele ud! Brug mine hashtags #deldinehverdagsrevolutioner eller #dortebakdk og tag mig på Instagram @dortebak.dk

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.