Udgivet i Skriv en kommentar

Hvordan får man bugt med børns frygt for at fejle?

Det er sjældent at mit køkken fremstår minimalistisk og clean. Jeg bruger det vanvittig meget, og har ofte gang i mange projekter på en gang, så billedet over her er rammende for mange dage på ugen!

Mine børn elsker at være med i køkkenet, men jeg har bemærket, at de er utroligt bange for at gøre noget forkert. Jeg selv begår masser af fejl, og må jævnligt kassere mine eksperimenter, som skal justeres før de bliver til levedygtige opskrifter. Sådan er det jo, og for mig er det bare en del af processen.

Jeg har naturligvis talt en hel masse med dem om at de skal slipper frygten for fejl, og de er da langsomt også begyndt at kunne minde sig selv om det, når de hjælper til. Det starter i virkeligheden mere ved mig, end ved dem, fordi den ting, de virkelig har forstået fra vores snakke, det er at lægge mærke til, når jeg begår fejl, ha ha. Jeg gør en dyd ud af at dele mine fiaskoer med dem, ligesom de gerne må se, hvordan jeg roder og bliver træt, efter en dags kampe i køkkenet – det er nemlig ikke så smukt altid, og sådan må det gerne være.

Hvordan dealer I andre med jeres børns forhold til fejl og perfektionisme mon? Jeg synes, det er svært at få dem til at give slip på det, og det behøver de jo heller ikke fuldstændigt, men de skal finde en balance i det i hvert fald. Gode råd modtages med kyshånd ♥

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.