Udgivet i Skriv en kommentar

Den bedste grund til at elske hjemmearbejde

Mit arbejdsliv er ofte omdrejningspunktet i samtalerne i min salon. Det hænger nok sammen med, at rigtig mange kan se fordelen ved at være nærværende i sit hjem, selv at kunne bestemme og prioritere og i det hele taget at man forstår den ro, som må følge med. “Jeg ville ønske, jeg kunne gøre det samme”, hører jeg ofte.

Lad mig nu lige fortælle dig, at der medfølger både op- og nedture, men generelt, så knuselsker jeg min tilværelse med hjemmearbejde og selvbestemmeri. Ikke mindst giver det mening, når den ene trunte vågner med mavepine af den karakter, hvor man med et “rigtigt job” nok ville have sendt hende i skole og krydse fingre (måske med dertilhørende dårlig samvittighed?!). Jeg elsker at kunne tilbyde den “ekstra dag” (eller nødvendige??) og for mig er det den tid, der er den væsentlige valuta. Men det kan jeg selvfølgelig kun tillade mig at sige, fordi jeg ved, at min forretning overlever – det er klart, at penge bliver den mest bærende valuta, hvis man kan mærke, at man faktisk ikke tjener nok af dem til at have det basale i orden. Har man til gengæld det, så er tid, i hvert fald for mig, mere værd end at tjene flere penge.

I mine yngre år var tid slet ikke en valuta, derimod elskede jeg at tjene penge og bruge penge. Måske om 10 år, der sker et skift for mig, når mine børn ikke har brug for mig på samme måde? Det må tiden vise…

Når så hun er hjemme, og ikke er helt så skidt at jeg egentlig bliver bekymret, så kan jeg snildt klippe mine kunder, mens hun plejer sig selv i godt selskab af en hyggedragt* og en hyggekat. Det går faktisk helt uproblematisk, lige bortset fra at jeg jo bruger hullerne i kalenderen på at aktivere hende, i stedet for at nå noget andet arbejdsrelateret. Sådan er det altså bare – igen, jeg bestemmer jo selv, og jeg kan bare samle op senere på dagen.

De heldragter der er i øvrigt i høj kurs herhjemme, især hos den anden trunte, som aldrig takker nej til hyggestemning i blødt tøj, ha ha! Jeg ønsker mig simpelthen også én – den er virkelig perfekt til kolde sommerhusdage og søndage… Dragten i fleece er fra Karmameju* og købt hos Det Grønne Univers, men hun er på barsel i øjeblikket og har ikke flere i børnestørrelse, så jeg vil i stedet henvise til Nice Hair*, som sælger dragterne også. De koster lidt, men de har klart været investeringen værd og jeg har bare købt dem i en størrelse, der er god og rummelig, så de ikke vokser ud af dem straks.

Går du mon på påskeferie i dag? Herhjemme har vi simpelthen nogle travle dage med mange og forskellige planer, men alt er godt, og jeg glæder mig til den kommende uge, som for mig rummer både lidt arbejde og masser af frihed

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.