0
Dessert, kage & slik Glutenfri opskrifter Hverdagsmad Opskrifter Sund & selvkærlig

3 sundere påskeæg med snickerssmag, citron og romkuglesmag

links

Det er påsketid, så det betyder i sagens natur også påskeæg og andre søde fristelser. Her er 3 opskrifter på super smagfulde, hjemmelavede påskeæg, som er lavet på sundere ingredienser uden raffineret sukker.

I højere og højere grad søger jeg efter sundere alternativer på nydelser, der ikke skal føles sunde. Det er ikke fordi, jeg ikke gør plads til det helt syndige, tværtimod, men jeg er blevet bekendt med, hvordan min krop og mit humør påvirkes af de store sukker-påvirkede udsving, og jeg ønsker hverken at jeg eller min familie skal kastes op og ned i den rutsjebane, hvis ikke nødvendigt.

Påsken må gerne forsødes, og derfor har jeg lavet disse 3 varianter af sundere påskeæg, som mine børn altså gerne må smage på i hverdagen også. Det er jo ren win! I øvrigt har det vist sig, at flere børn faktisk elsker dem med citronsmag – det overraskede mig en smule, men de er altså også gode.

Find meget mere inspiration til en sund livsstil med sunde opskrifter og motivation

Sundere påskeæg med citronfyld

1 portion giver ca. 8 små påskeæg

2 tsk hindbærstøv
100 gram abrikoser
4 juicy dates
8 mandler
Revet skal af 1 økologisk citron
2 tsk ahornsirup
100 gram hvid chokolade

Start med at kværne mandlerne til mel i en foodprocessor. Tilsæt dernæst abrikoser, dadler, citronskal, sirup og hindbærstøv og kør maskinen, til konsistensen minder om en grov marcipan. Skrab det hele i en skål og stil på køl minimum 30 minutter.

Form 8 lige store kugler og spids dem let med fingrene. Stil dem i fryseren og smelt din hvide chokolade. Når chokoladen er klar tages æggene fra frost og dækkes med hvid chokolade, som pyntes med en smule hindbærstøv.

Opbevar æggene på køl.

Du kan købe hindbærstøv hos bagetid*

Sundere snickers påskeæg

Der bliver ca. 8-9 store påskeæg af denne portion

200 gram medjul dadler
10 mandler
2 spsk smooth peanutbutter
1/4 tsk flagesalt
200 gram mørk chokolade
Et par hakkede saltede peanuts som pynt

Det her er ikke rocket science, men de smager vanvittig godt, så undervurdér det ikke. Blend dadler og mandler til en lind masse. Rør dernæst med en ske flagesalt og peanutbutter i og stil det på køl mindst en halv time.

Når du skal lave dine påskeæg, så del portionen op i 8-9 lige store klumper, som først trilles til kugler, dernæst formes lidt spidse i den ene ende.

Når alle er formet stilles de på køl, mens du smelter mørk chokolade over vandbad og gør klar til at pynte dem. Jeg lægger et æg på en bred kniv, som jeg holder over chokoladebadet, og så hælder jeg med en ske den smeltede chokolade over og stiller ægget på et skærebræt og pynter med et par saltede peanuts.

Sundere romkugle påskeæg

Romkuglesmagen går man aldrig galt i byen med, og herhjemme har hele familien overgivet sig til den sundere variant, som jeg har hapset fra Emma Martiny. Nogle gange laver jeg dem også med lidt havregryn i og bare en anelse væske tilsat, fordi de på den måde bliver geniale til børnenes madpakker med godt gods i.

Opskriften på sunde romkugler med sorte bønner finder du her

Hvad tænker du om ideen med sundere påskeæg? Lyder det træls? Vi testede dem på vores gæster i weekenden, og alt blev spist, rost og nydt, så smid din skepsis væk og prøv dem

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.