ARKET – en bæredygtig perle for mode-elskere

links

Skulle du nu være hende det tjekkede type, som har en basisgarderobe eller måske endda skridtet videre og dyrker en vaske ægte capsule wardrobe, så er her et tip til at gøre det bæredygtigt til en stadig fornuftig pris.

Nu ved jeg slet ikke, om du kender ARKET, men lad mig i så fald præsentere dig for konceptet. ARKET er et svensk koncept, som hører ind under H&M Group, og med navnet, som skal læses som det svensk-danske ord, det er, får man en klar fornemmelse af renhed. Et ark, et stykke papir… noget man kan gennemskue og trygt kan købe ind. ARKET har dedikeret sig til en bæredygtig sammenhæng mellem mode og livsstil, og de rammer den spot on, hvis du spørger mig.

Bæredygtig mode

For at nævne et par af de gode tiltag hos ARKET, så lad mig fremhæve deres brug af econyl*, som er nylon, der laves af genanvendte fiskenet og andet nylon-skrald. Processen er en lukket cirkel, fordi det kan genanvendes igen og igen og derfor elsker jeg, at ARKET har prioriteret at inkorporere denne proces i deres kollektioner af bl.a. badetøj.

Foruden dette har ARKET udvalgt samarbejdspartnere i hele verden, som er ansvarlige i deres medarbejder-forhold, produktionsforhold og som er eksperter indenfor bestemte overskrifter (sportswear, overtøj, bomuld, jeans, tailoring af jakkesæt m.v) Hvis du interesserer dig for alle de detaljer kan jeg anbefale dig at læse mere om ARKETS leverandører og produktionsforhold*.

Materialerne hos ARKET

Hos ARKET finder du nordisk, klassisk mode, som er mere langtidsholdbart, men som også er produceret af materialer, som du kan have tillid til:

  • De benytter sig ofte af TENCEL, som er et naturligt fiber, der giver dig en silkeagtig følelse i dit tøj, men som ikke trækker på naturens ressourcer på samme måde, som ægte silke.
  • Økologisk bomuld – hvis man bekymrer sig bare en lille bitte smule for miljøet, så bør man virkelig sikre sig at investere i økologisk bomuld, da dyrkningen af bomuld virkelig kan sætte et negativt aftryk på jorden og på de folk, som bor i området, hvor der dyrkes. Økologisk bomuld har alle de samme gode egenskaber, som ikke-økologisk bomuld
  • Responsible Wool Standard er din forsikring for at ulden kommer fra får, der lever et naturligt liv og at ulden produceres under bæredygtige vilkår.

Du kan læse ARKETS beskrivelse af deres materialer*, hvis du vil vide mere.

Loafers* / Beige bukser*
Silke camisole* (findes også i sort)
Langskaftede støvler* / Skjortekjole med striber*
Fede sneakers* / Lyserøde bukser*
Stribet pyjamas*
Kjole med stort bindebånd og tern* / Langskaftede støvler* / Lædertaske* / Sandaler med hæl*
Jeans* / Strappy sandaler med hæl* / Silkeskjorte i flere farver* / Sort smokingjakke*

Skulle du være typen, som holder dig en capsule wardrobe, så er ARKET sgu et godt bud på, hvor du går hen for at bygge den op. I øvrigt kan jeg tippe til jer med børn om, at deres børneunderbukser* er vildt lækre!

Nåh, det var jo dagens gode tip – jeg håber, du synes det var gode informationer? Rigtig god mandag – klem fra Dutte

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

madplan
Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.