0
Hverdagsmad Opskrifter

Gourmet hotdogs med hjemmelavet agurkesalat, syltede rødløg og tabouleh

I skal lige have et par hurtige, nemme og smagfulde opskrifter, som vil pifte dine hotdogs op til helt nye højder a la gourmet-hotdogs. Her er opskrift på en grøn tabouleh samt hjemmelavet agurkesalat og syltede rødløg.

Da vi fejrede pigernes fødselsdag havde vi lavet en hotdogbar til alle gæsterne. Nogle gange må det gerne være lidt simpelt, når man skal have mange gæster, og hotdogs er godt, fordi alle kan lave dem præcis som de kan lide. En uge inden festen havde jeg lavet syltede rødløg og agurkesalat klar, og på selve dagen lavede jeg en grøn tabouleh, som man kunne toppe sin hotdog med. Dertil var der selvfølgelig sat hakkede løg, ristede løg, sennep, ketchup, remoulade og pynte-blomster frem, så det var sådan set bare at gå ombord!

Opskrift på hotdog-tabouleh

Tabouleh er genialt som grøn tilbehør til mange gode retter. F.eks. er det genialt i pitabrød med falafel eller som grill tilbehør. Her har jeg valgt at bruge det på hotdogs, hvorfor jeg i opskriften ikke har tilsat løg, eftersom man traditionelt serverer hotdog med friskhakkede løg på toppen, men du kunne sagtens tilføje friske løg, agurkesalat eller frisk chili.

2 knytnæver friske baby spinatblade
1 stor kvist frisk persille
1 stor kvist friske mynte
Revet skal fra 1 øko citron
Saften fra 1/2 citron
1 spsk hørfrøolie (eller olivenolie)
1 spsk ahornsirup
1 bundt friske grønne asparges
1/4 agurk
1/2 stor snackpeberfrugt

Varm en pande op mens du snitter de grønne asparges helt fint. Knæk det friske af stilken og snit dem helt tyndt og steg dem så i et par minutter (de skal ikke tage farve eller blive alt for bløde). Lad dem køle af, før de blandes med de øvrige ingredienser.

Hak persille, spinat og mynte til en fin og jævn størrelse. Snit agurker og rød peber til minitern og bland det hele sammen med asparges i en skål. Tilsæt citronsaft, olie og sirup og tilsæt samtidig citronskal og rør rundt.

Det smager ekstra godt hvis det får tid til at trække lidt, så lave det gerne en halv til en her time før servering.

Opskrift på hjemmelavet agurkesalat og syltede rødløg

Agurkesalat

1/4 l eddike
1 spsk rørsukker
Lidt friskkværnet peber

1/2 agurk

Hæld ca. 1 spsk kogende vand over sukkeret i dit glas, så det opløses. Tilsæt friskkværnet peber og eddike.

Skær tynde skiver agurker (evt. mandolinjern) og hæld dem i glasset, som lukkes med et lufttæt låg. Ryst et par gange og stil agurksalaten på køl.

Syltede rødløg

1 spsk rørsukker
2,5 dl eddike

1 stort rødløg
Evt. lidt chiliflager til rødløgene

Opløs sukker i lidt kogende vand som beskrevet ovenfor og tilsæt eddike, peber og evt. lidt chiliflager.

Snit rødløget fint i ringe eller halve ringe og tilsæt dem til eddiken. Sæt lufttæt låg på, ryst og opbevar på køl.

Det er et hit med hotdogs, men de kan altså noget særligt, når nogle af ingredienserne er hjemmelavede og den grønne tabouleh skal du ikke begynde at tænke for ringe om. Det smager fantastisk med lidt grønt bid!

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.