Udgivet i 2 kommentarer

Mine tricks til nemme kødfri retter

Hvad enten du helt har fravalgt kød eller blot kan lide at spise mere grønt på udvalgte dage, så kan du nok nikke genkendende til, at det kan kræve tid at få meget grønt på bordet. Her er et par input til dig, som gerne vil springe over, hvor gærdet er lavest, men stadig spise smagfulde, grønne retter.

Som led i mit samarbejde med Knorr, er det blevet meget tydeligt for mig, hvor meget det ligger Knorr på sinde, at vi danskere bliver bevidste om dels vores indkøbsvaner, men bestemt også vores smide-ud-vaner. De opfordrer igen og igen til at man tager udgangspunkt i deres bæredygtige retter og supplerer med lokale råvarer og gode køleskabsrester. Knorr ønsker at gøre hverdagen nem uden at gå på kompromis med kvalitet og samvittighed, og det er helt klart en af grundene til, at vi herhjemme ofte tyr til en af de mange Knorr-løsninger. Det sker især, når vi periodisk har travlt, eller hvis jeg selv føler mig uinspireret i mit køkken.

Hvis du, ligesom jeg, godt kan lide at spise mere kødfrit, så kan du med fordel gøre lidt ud af grøntsagssnitterierne i weekenden. På den måde kan du have mange ting snittet og parat til brug, når hverdagen strammer, og du vil elske dig selv for det, når du finder ud af at du faktisk får integreret grøntsagerne i langt flere af dine måltider.

Hvorfor kødfri og hvorfor prøve at erstatte kødet?

Personligt har jeg så længe jeg husker været ret uinteresseret i at spise kød. Det er ikke fordi, jeg er rendyrket vegetar, og jeg forestiller jeg mig ikke, at jeg nogensinde bliver det. Når det er sagt, så er jeg tæt på, og jeg ville nok ikke have svært ved at undvære kødet helt. Det betyder også, at jeg ikke er den, som leder efter erstatninger, som ligner kød, så de der bidder, der minder om kylling, plantepølser og plante”kød”pålæg behøver man ikke i retten for min skyld. Der er enkelte tilfælde dog, hvor jeg synes kødteksturen ville mangle i retten, men hvor jeg egentlig foretrækker, at det ikke er kød. Det gør sig eksempelvis gældende med hakket oksekød i en lasagne, chili eller kødbollerne i en pastaret.

Det er nok også derfor, at jeg netop er mest glad for Chili Sin Carne og Vego Balls fra det seneste skud på stammen hos Knorr, nemlig de nye Vego-retter, som blot skal opvarmes direkte fra posen. De er veganske og vegetariske og indeholder 2 portioner smagfulde middagsretter med køderstatning, som er baseret på plantebaseret protein og masser af grønt. Der er i øvrigt ingen kunstige farvestoffer, konservering eller smagsforstærkere i Knorr Vego-retterne.

Jeg er især glad for Chili Sin Carne og Vego Balls, som begge kan nydes helt traditionelt med henholdsvis ris eller pasta til. Chili’en er i øvrigt god til tortillas og tacos, hvor jeg smider revet spidskål, gulerod og lidt majs ned i gryden og lader den koge lidt ind før jeg smider den på en tortillas med krydderurter, friske grøntsager og lidt creme fraiche.

Karryretten er god med ris til og gerne toppet ekstra op med masser af friske grøntsager fra grøntsagsskuffen. Vær ikke kritisk, fordi det kan være både sukkerærter, revet gulerod, forårsløg, squash og tomater. Personligt er jeg ikke blevet helt tosset med “kyllingebidderne”, men det er en smagssag, og for de af jer, som eksempelvis spiser tofu vil det måske være en fin ret.

Ovre hos Lisbeth kan du netop nu se, hvordan hun serverer den evigt populære Knorr Lasagne, men med mindre kød, og hun har endda tidligere lavet en helt kødfri udgave af selvsamme lasagne, som jeg tror, jeg skal prøve at snige ind herhjemme en dag.

Hvis du vil være med på holdet, som spiser verden bedre, så del dit knorr-måltid på Instagram med hashtagget #spisverdenbedre eller tag @knorrdk.

Ny video med mine tanker om virksomheders miljøansvar

Jeg klapper i mine hænder, hver gang jeg præsenteres for virksomheder, som virkelig løfter deres miljøansvar. Ikke mindst glæder det mig, når det er globalt stærke virksomheder, hvor man ved, at deres indsats gør en stor forskel. Det er mod manges forventning præcis hvad Knorr gør, og det fortæller jeg mere om i en video.

Du kan også læse mere om detaljerne i Knorrs bæredygtige rejse på deres egen hjemmeside.

Jeg er glad for, at du læste med, og jeg håber det gav dig et godt input til dine overvejelser om klimavenlig hverdagsmad

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

2 tanker om “Mine tricks til nemme kødfri retter

  1. Hej Knorr. Engang for nogle år siden havde I et krydderi som hed ‘ provencale’, det savner jeg for det var mega godt!!! Kan I ikke producer det igen? ?

    1. Hej Connie – jeg er jo ikke Knorr, men jeg skal sende din besked videre til dem ? kh Dorte Bak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.