Brev til mine døtre – når tandfeen er en røv

På nogle områder må man bare sande, at man ikke bliver bedre – jeg bliver aldrig en god tandfe. Det har jeg indset, men ikke desto mindre, så må det udefra set pænt sjovt ud, når manden og jeg laver vores paniske krumspring på de morgener, hvor hun har glemt at besøge os…

Tandfeen har været en ustabil ansat herhjemme gennem årene, og nu har hun igen været sløv. Vi er pænt trætte af hende, men kan ikke rigtig finde ud af, hvordan vi får rusket op i hende, så hendes ansvarstagen lever op til forventningerne. Spøg til side, så kommer der vel en dag, hvor mine børn rent faktisk læser med på bloggen, så måske jeg bare skal benytte lejligheden her til at sige undskyld.

Kære søde skattepiger.

Jeg ved simpelthen ikke, hvorfor vi er så ringe til at huske den tandfe, som åbenlyst er vigtig for jer to trunter. Når I bliver store nok til at se tilbage på jeres barndom, er jeg sikker på, at I vil ryste på hovedet og grine af, hvor mange skøre steder hende tandfeen har været og hvor mange dårlige undskyldninger hun har haft. Kan I huske dengang, hvor der havde været så mange tyske børn med tabte tænder, at hun blev en dag forsinket? Eller da mønten lå under min pude? Og dengang den hang ned fra lampen over spisebordet?

En dag kommer I til et punkt, hvor I ser alt det andet, som vi faktisk gør rigtig godt – jeres far og jeg – og så siger I forhåbentlig PYT til det med tandfeen. Og senere i livet, når I måske selv har fået børn, så får vi at se, om I enten bliver rockerseje til at være tandfe, fordi jeres barn ikke skal svigtes på samme måde, eller om I ender i samme situation. Tiden må vise, men vi elsker jeg meget meget højt, uanset hvor ringe en tandfe vi er.

Kys fra mor og far

Hvordan går det med tandfeens besøg hjemme hos jer andre?

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

madplan

Follow:
Share:

6 Comments

 1. Nanna
  7. juni 2019 / 9:17

  Når tandfeen var forsinket herhjemme var det altid katten, hr. Frandsen, som havde skræmt hende væk! Han blev lagt på is flere gange af min datter?

  • Dorte Bak
   Forfatter
   7. juni 2019 / 16:08

   Guuud, det er slet ikke faldet mig ind at det kunne være kattens skyld?! Den husker jeg til fremtidige panik-situationer!

 2. 7. juni 2019 / 12:58

  Der var ingen tandfe, da jeg var barn (og hold kæft der lød jeg som en på 90 – hahaha. Jeg er KUN 43).

  • Dorte Bak
   Forfatter
   7. juni 2019 / 16:08

   Hmm jeg kan faktisk ikke huske, om der var en hos mig – men måske du har fat i noget, måske der slet ikke var en dengang??

 3. Berit
  12. juni 2019 / 16:45

  Jrg har været den tarvelige mor, som har fortalt min datter, da hun var 7 år, at tandfeen er hendes mor. Jeg er ikke så pokkers god til at blive ved med at fastholde historier om påskeharen, julemanden, tandfeen osv. Synes når de selv sætter spørgsmålstegn, så er det tid til en ny fortælling. Men det er heldigvis op til hver familie, at finde sin egen form☺

  • Dorte Bak
   Forfatter
   12. juni 2019 / 19:42

   Jeg er helt på dit hold, meeen det er min mand ikke helt og og så har jeg oplevet at pigerne stiller spørgsmål og dernæst nægter at tænke videre – de VIL simpelthen gerne tror på det ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.