Et kig til pigernes nye værelser

Renoveringen af de 2 nye tween-værelser lakker endelig mod sin ende. Begge piger er flyttet ind og i fuld gang med at finde sig til rette. Her viser jeg det foreløbige resultat og svarer på de spørgsmål, som rigtig mange af jer har stille mig løbende.

Endelig er begge værelser ved at være færdige. De er nu begge beboelige og vi går stille og roligt og tager os af de sidste praktiske ting som belysning, sætte dørhåndtag på osv. Det er den sjove del, vi er i gang med uagtet at vi faktisk ikke gider ret meget mere nu. Vi glæder os over at kunne holde weekend, slappe af og tage tingene i et roligt tempo, ikke mindst at følelsen af byggerod langt om længe kan forsvinde igen.

I er rigtig mange, som har spurgt ind til detaljerne, jeg har vist frem, så her vil jeg prøve at give jer fælles svar på de mest stillede spørgsmål.

Du kan se med helt fra begyndelsen her, hvor jeg i en video viser rundt i før-værelserne

Fakta om løsningerne i de nye børneværelser

De indbyggede skabe i skunken

Hvor lågerne sidder, var der tidligere bare væg, men vi vidste, at der var noget plads bagved, som kunne udnyttes. Da vi lavede nyt badeværelse gjorde vi det samme, dog med en top på (kan ses her), så der var aflægningsplads, mens vi i værelserne her har valgt at lade dem være helt indbyggede. Selve skabene er faktisk køkkenoverskabe fra Ikea og lågerne derfor også køkkenlåger. Det er Ekestad låger, Metod skabe og knopperne hedder Hackås.

Det malede gulv

Ja, det får jeg også en del spørgsmål til. De var i forvejen malet hvide, så vi har blot frisket dem op. For at høre det har vi slebet dem let, blot med lidt sandpapir, efterfølgende rengjort og så malet med en helt hvid gulvmaling fra Flügger, glans 50.

Når jeg maler et gammelt gulv, som jo har mange ujævnheder og sprækker, så maler jeg alle kanterne op først med en pensel. Gulvet males med en malerrulle, og når det så er tørt nok til at man kan gå på det, går jeg ind og maler alle rillerne med pensel.

Sengene

Vi har fået store børn, så nu er det altså tweenværelser, de ønsker sig. Vi har været rigtig meget frem og tilbage i overvejelserne omkring træk-ud-senge, køjesenge og disse. Pigerne ønskede sig mest en dobbeltseng, og fordi det ønske imødekommer vores behov for at have fornuftige gæstepladser til venner og familie fra Fyn, så faldt valget på dem.

Sengene er fra Ikea og er købt i bredden 140, som er nok til et voksent par eller et par samsovende børn.

Boxmadrassen hedder Skotterud, og måler 140×200. Gavlen hedder Borøy og topmadrassen er en Tuddal.

Benene hedder Burfjord og er købt med 20cm højde, fordi det giver mulighed for bedrollers under sengene.

Skriveborde med tilbehør

De smarte opslagstavler hedder Skådis og kan sammensættes på utroligt mange måder. Vi valgte de hvide og besluttede at vente med at købe for meget tilbehør, da vi lige skal se, hvordan tavlerne bliver taget i brug hos pigerne.

Det hvide skrivebord i i kvisten hedde Micke, mens det i træ hedder Lisabo. Vi skal have fundet nogle kontorstole til dem, men de var udsolgt, og indtil videre låner de nogle stole fra andre steder i huset. Det går fint!

Jeg vil gerne takke jer alle for de mange søde kommentarer og spørgsmål, jeg er blevet mødt med omkring ombygningen. Jeg påtænker at lave en opfølgningsvideo med mere konkret info også, så husk at følge med ovre på youtube-kanalen også. Klem fra Dorte

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Follow:
Share:

2 Comments

 1. 11. september 2019 / 12:18

  Virkelig et flot børneværelse du har fået indrettet! Tak for den fine billedserie 🙂
  Lav endelig mere af den slags 🙂

  Hilsen Rebecca
  https://homedec.dk

  • Dorte Bak
   Forfatter
   11. september 2019 / 13:07

   Tusind tak skal du have – vi er altså også blevet rigtig glade for dem 🙂 God dag, kh Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.