16   128
13   107
13   120
52   208
10   99
14   131
7   107
23   212
5   83
0   150

Hvilken valuta regner man succes i?

Teamet – og årsagen til at jeg kan leve mit arbejdsliv som jeg ønsker det, er helt klart ham her, som altid tror på mig og giver det ekstra skub

Kan du definere din egen succes? Mange af os kan nikke genkendende til at vi slår os selv i hovedet over de ting, som vi kunne gøre bedre. Vi er verdensmestre i at spejle os i andres succes, og hvorom muligt det kan være en motivationsfaktor, så kan det også slukke vores lyst og følelsen af, at vi er en succes.

Jeg har tænkt meget over succes-begrebet over det seneste år. Jeg har nu været selvstændig med min business i 4 år, og føler på mange måder, jeg er landet et mere “roligt” sted. Jeg har set og bevist, at jeg kan få det store hjul til at køre stabilt rundt (her taler jeg indkomst), og jeg er begyndt at turde andre ting. For eksempel tør jeg tage tid ud af min arbejdsdag til at foretage mig noget, som ikke umiddelbart lugter af indtægt på den korte bane, men som jeg tror på vil gavne min forretning på længere sigt. Det turde jeg ikke for bare et år siden! Men er jeg en succes? Og hvad skal man egentlig bruge sin succes til? Og det måske største spørgsmål: Er det mig eller jer andre, som vforhold til urderer, om jeg er en succes?

Læs mere om mine arbejdsvalg og balancen mellem arbejde og familieliv

I min branche bliver succesbegrebet hurtigt sidestillet med et antal følgere og andre tal. Det er på godt og ondt også delvist rigtigt, at de tal fortæller noget om din popularitet, men fikseringen på tal står på mange måder også i vejen for det gode match mellem læsere og blogger – eller annoncør og blogger. Det er jo ret beset synd, når annoncører for eksempel hellere vil samarbejde med en stor profil med mange, mange følgere, hvis det så viser sig at kun få af de følgere faktisk er relevante for annoncøren. Som læser mister man tilliden til bloggeren, hvis han/hun samarbejder med brands, som de slet ikke føler passer ind, og hvem har så overhovedet fået noget ud af samarbejdet??

Som blogger skal man også passe på ikke at miste sig selv i de her tal-fikserede succes-begreber. Jeg selv ved, at jeg er en succes, men det ved jeg uagtet, at jeg ikke har en swipe-funktion på Instagram (bevares, jeg vil virkelig gerne have den!) eller byens højeste tal. Jeg har fra starten af min selv-ansættelse defineret min succes udfra kvaliteten af vores hverdag herhjemme, og ikke udfra hvordan det ser ud udefra. Det betyder helt konkret, at min motivation er at finde i friheden til selv at bestemme – og for selv at kunne bestemme, skal der sikres en grundindtægt. Men når grundindtægten er sikret, så er konstellationen allerede en succes! Jeg har sat barren der, fordi jeg først og fremmest ønsker at være fri af stress og dårlig samvittighed. Det føler jeg bliver indfriet ved at være min egen boss, og har jeg succes med at tjene min grundindtægt ind (uanset swipe og tal), jamen så er det jo en succes.

Jeg har for nylig delt mange flere tanker om mit arbejdsliv ovre hos Sabrina, så klik forbi hendes indlæg for at se mere.

Nu vil jeg stå op og fejre Fars Dag, gå til stemmeurnerne og senere også fejre min mor og hendes kærlighedsvens fødselsdag – rigtig god valgdag til dig

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Follow:
0
Share:

2 Comments

 1. 14. juni 2019 / 12:03

  Meget vigtigt emne! Har delt med mine nærmeste <3

  • Dorte Bak
   Forfatter
   14. juni 2019 / 20:54

   Hej Nina – ja, væsentligt emne og derfor bliver jeg også glad for at høre, at du kunne bruge det til refleksion ? god weekend til dig, klem fra Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.