Udgivet i Skriv en kommentar

Opskrift vegetarbøffer med quinoa, squash og feta

mad-1-8045

Er du til kød eller vegetarbøffer mon? Uanset om du er til det ene eller det andet, så er den her opskrift nem og smagfuld, så om det er til weekendens burger eller bare som en side-dish til frokosten, så er de altså gode. Du får min opskrift på vegetarbøffer med quinoa, squash og feta. MUMS!

De her squash patties, eller “bøffer”, lavede jeg lidt impulsivt forleden til min frokost. Jeg havde lige akkurat 3 æg i køleskabet, en halv squash, som skulle bruges og med de ting på lager, kom jeg i tanker om nogle squash-klatter, som jeg fik på Kreta engang. Jeg besluttede at forsøge mig med en vegetarbøf med quinoa i, da quinoa er en god proteinkilde – og heldigvis blev de top gode. Veninden, som kom forbi, spiste også med stort velbehag 2 stk, så jeg anser dem som godkendte, he he.

De blev virkelig gode som beskrevet nedenfor, men jeg tænker, det kunne være spændende at blande flere slags oste i opskriften på et tidspunkt. Eksempelvis lidt blåskimmelost for at skabe dybde, eller helt simpelt noget gouda. Nuvel, I får opskriften, som jeg lavede den, og så skal det jo stå jer frit for, om den skal prøves af med andre varianter

Jeg serverede dem helt enkelt med lidt hakket blomkål og blommetomat, fordi det var det, jeg lige havde ved hånden og så dryssede jeg lidt tahin og nogle græskarkerner over. Det smagte utrolugt UHM! Du kan også bruge dem i en burgerbolle i stedet for kød, hvis nu du er på det hold.

Opskrift vegetarbøffer med quinoa, squash og feta

Antal: 12 stk

Ingredienser

 • 1 stk lille løg
 • 2 dl revet squash drænet
 • 1 dl feta
 • 1 dl kogte ris
 • 1 dl kogt quinoa
 • 3 stk æg
 • 1/2 dl havredrik eller alm mælk
 • 1 spsk gærflager eller revet parmesan
 • Salt og peber

Sådan gør du

 • Start med at skylle quinoa og sæt ris og quinoa over til at blive kogt.
 • Hak dit løg fint og steg det i lidt olie på panden. Når det bliver glasagtigt i farven og er begyndt at dufte tages det fra varmen og over i en røreskål.
 • Riv squash på rivejernet og læg det i et rent klæde, hvor du kan klemme væsken fra.
 • Bland nu alle ingredienser i en røreskål og rør det godt sammen, før du steger klatter på en varm pande med lidt olie på.

Du kan sagtens lave dine bøffer mindre rustikke, hvis du blender dejen sammen. Bliver den lidt for flydende af det, så tilsæt bare en lille smule mel til dejen og vent 5 minutter, før du steger dem

Bum – så fik vi skudt burger-fredag i gang. Rigtig god weekend – klem fra Dorte

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.