16   132
13   107
13   120
52   208
10   99
14   131
7   107
23   212
5   83
0   150

Verdens dårligste medarbejder

Det seneste døgn har været fuld af refleksion og selvindsigt. Jeg har tvunget mig selv et sted hen rent arbejdsmæssigt, hvor jeg måtte vende blikket indad, og det passer mig rigtig fint her et par uger før min ferie. Så kan man bruge ferien på at tænke lidt i udvikling og vende tilbage med frisk arbejdsmotivation.

I går trådte jeg væk fra min salon og skærm, fordi jeg havde sagt ja til at holde et oplæg for en kvindenetværksgruppe omkring mit arbejdsliv som blogger. Det er lidt udenfor min komfortzone, og jeg er derfor overrasket over, at jeg faktisk følte mig aldeles tilpas i rollen, som jeg stod der. Jeg havde valgt at vinkle mit oplæg udfra de mange skuffelser, som banede vejen for min endelige beslutning om at stå på egne ben som min egen chef – jeg følte mig nemlig som verdens dårligste medarbejder. Mange siger nemlig, at de synes jeg har været modig, men sandheden er jo, at jeg har truffet beslutningen for at beskytte mig selv bedre. Jeg er blevet selvstændig mere af nød end af mod – og når det er sagt, så er der ikke som sådan tale om nød, fordi jeg knuselsker det jo.

Meget kan man sige om mig, og jeg modtager regelmæssigt masser af søde komplimenter og ros for mine handlinger, men før jeg landede, hvor jeg befinder mig, tvivlede jeg enormt på mig selv og mine fremtidsudsigter. Ser jeg 10 år tilbage, så befandt jeg mig et sted i livet, hvor jeg næsten havde opgivet troen på, at jeg ville “overleve” mit arbejdsliv. Jeg havde ikke fundet min rette hylde og jeg havde baggagen fuld af skuffelser og følelsen af ikke at passe ind og ikke at slå til. I dag er det en helt anden situation, og det er ikke fordi jeg egentlig er blevet ret meget klogere på mine fremtidsplaner, derimod fordi jeg har fundet ud af, hvad der gør min hverdag værdifuld. Det var jeg inde på i dette indlæg, hvor jeg spurgte, hvornår man er en succes.

I dag har jeg haft et spændende møde med Maj Bjerre, og selvom det er rent tilfælde, så var timingen perfekt i forhold til at mødes med netop hende dagen efter det her oplæg. Maj arbejder nemlig dedikeret med emner, som lægger sig ret op af mit oplæg i går, så at drøfte feedback, relationer og adfærdsmønstre dagen derpå, det gav bare mening. Majs seneste bog Gaven i Kritik* står i øvrigt på min ferie-to-do, og jeg er helt sikker på, at mange af jer læsere vil være glade for at dykke ned i den også, så tjek den ud, hvis ikke du allerede har hørt om den. Du finder den som både fysisk bog, e-bog og lydbog*.

Relevant læsning, hvis du overvejer en forandring i dit arbejdsliv:

Jeg oplever igen og igen, at mine salonkunder har behov for at tale ud om deres usammenhængende eller pressede hverdag, ligesom jeg regelmæssigt får lignende henvendelser via bloggen og Instagram. Det er et emne, som nogle oplever som tabubelagt, hvor jeg nok mere betragter det som et fælles livsvilkår, at vi alle har faser, hvor tingene skal redefineres.

Jeg har her samlet nogle links, som er relevante for de af jer, der aktuelt går med overvejelserne om, hvad næste move er, så se nærmere her nedenfor.

Tak fordi du læste med og nyd din dag derude. Jeg og mine tøser er på vej ind til byen, hvor vi skal til en særlig glitter og enhjørninge-butiksåbning. Følg med i min Instagram-story, hvis du er nysgerrig – klem fra Dorte

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Follow:
0
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.