Centara Grand hotel i aonang, Krabi

links

En samling af betragtninger og erfaringer, vi har gjort os med Centara Grand Beach Resort & Villas Krabi. Vi har nu tilbragt 6 dage her og oplevet hotellet i både regnvejr og sol, så her er hvad vi synes om stedet.

Jeg får en del spørgsmål og kommentarer til vores hoteller, så nu gør jeg lige en ting ud af, at fortælle jer nogle konkrete ting om hvert hotel, vi bor på her i Thailand. Det er jo også den slags erfaringer, man gerne vil finde, når man skal til at booke hotel og ikke bare vil se hotellets hjemmeside, ikke?! Vi har valgt at bo 2 steder over de 11 dage, vi tilbringer i Krabi. Vi har allesammen godt af et sceneskift undervejs, så i går var der dømt skiftedag for os.

De første 6 dage har været vidunderlige og meget forskellige grundet vejret. Vi ankom til Centara Grand Beach Resort & Villas Krabi* (alt for langt navn i øvrigt!!) i høj bølgegang og buldermørke.

Hotellet ligger i en lille bugt, hvor du kun kan komme til med båd, så uvejret på vores velkomstfest gav os lidt af en ilddåb. Børnene måtte bæres af den gyngende båd, og gangbroen, som er en slags tømmerflåde, der bevæger sig med vandet, stod ikke stille på noget tidspunkt, så tøserne var rimelig utrygge ved situationen. Personalet var dog mere end klar på opgaven og stod klar langt ude på broen for at holde os i hånden en efter én. Hotellets manager fulgtes med den ene trunte og jeg hele vejen ind, hvorfor hun alle de kommende dage omtalte ham som “ham, der reddede mit liv!”.

Hele den første dag regnene det non-stop, så vores fornemmelse af, hvad stedet kunne tilbyde, lod sig vente på. Det gav os til gengæld god mulighed for at ligge i badekar, spise på restauranterne og slappe af på værelset. Det var faktisk helt ok efter 5 dage i Bangkok med knald på.

Vi fik virkelig meget regn den første dag – så meget, at de måtte flytte os fra bordene ved vinduerne og længere ind i restauranten, fordi det simpelthen dryppede fra loftet flere steder. Alting gik også utroligt langsomt, fordi personalet tydeligvis var udfordret med at udføre helt almindelige opgaver i silende regnvejr. Det var mest uheldigt for vores vedkommende, fordi de var kommet til at give os et forkert værelse, som vi så skulle bytte ud og have flyttet baggage til dagen efter. Det løste sig nu, og det skal siges, at de alle sammen er mere end søde, smilende og hjælpsomme, så vi kan faktisk ikke rigtig klage over noget – og solen kom til os, så vi har nydt dagene ved poolen og stranden med behov for både solbriller og solcreme.

Billedet er taget fra vores balkon. Vi kunne ligge i sengen og se over på bjerget og henover vandet, hvilket har været temmelig magisk både at vågne til og gå i seng til.

Anmeldelse af Centara Grand Beach Resort & Villas Krabi

I hovedtræk er jeg svært begejstret for det her hotel. Det har utroligt mange gode ting kørende for sig, men der er småting, som kunne være bedre – måske er det altid sådan med hoteller.

Plusserne

 • Roen – hotellets beliggenhed og størrelse gør, at du kommer helt ned i gear. Omgivelserne er simpelthen så smukke og hotellet sikrer dig en komfortabel ramme for dit ophold både på dit værelse som på de forskellige fællesarealer
 • Værelserne – Indretningen gør rummene til små sanctuaries. En blanding af japanske linjer og klassisk colonial style i en afdæmpet farveskala gør, at du føler dig passet på. Badeværelset er kæmpe stort, herunder også badekarret, som egner sig fint til 2 personer, og du kan endda åbne badeværelset ved at skyde dørene fra, så du kan sidde i badekarret og kigge ud af vinduet. Alle værelser har en aflåst, privat balkon, som er fuldt møbleret, så man kan sagtens slappe af i det private.
 • Morgenmaden er sublim. Der er masser af frugt, flere slags brød, søde sager, en æggestation, hvor de laver æg præcis, som du ønsker det, indiske, thailandske og koreanske retter, cereals en masse inkl chia og en yderst delikat hjemmelavet peanutbutter, mv.
 • Restauranterne generelt serverer god mad, og der er adskillige at vælge mellem både dag og aften
 • Dyrene – ja, eftersom hotellet ligger midt i en regnskov, så er der vilde dyr. Du har gode chancer for at møde aber på din balkon eller hilse på et af de kæmpe store firben ved morgenmaden eller endda ved poolen. Det er klart en charme, og noget man hurtigt vænner sig til
 • Pool og strand – lækker pool, også en rutsjebane, en grotte og en stillepool. Stranden er skøn!! Lige hvad du drømmer om faktisk, og der er flere typer af solstole og – pladser, så der er til enhver smag
 • Velfungerende wifi, som er gratis og virker godt uanset hvor på hotellet, du befinder dig
 • Kids Club – der var både et mini-rum, som var holdt under opsyn af en voksen hele tiden. Det mindede om en hyggelig vuggestue, og de lavede aktiviteter, ligesom du kunne sidde og tegne, spille spil eller tumle. Ligeledes var der et rum til større børn, hvor de kunne spille PlayStation, bordtennis m.v. Vores børn gik selv derover engang imellem og var glade for det.

Der er i øvrigt både fitnesscenter og spa, som man kan benytte sig af eller betale sig fra.

Minusserne

Spørgsmålet er, om det er en generel ting, eller blot var vores uheld, men vi har indtryk af, at logistik ikke ligefrem er deres stærke side. Dels havde vi hjemmefra bestilt et værelse med queensize senge (fordi vi alle fire kan sove sådan et par). De havde ved ankomst et værelse med alm dobbeltseng og en ekstra opredning, hvilket ikke var holdbart for os i 6 nætter. Efter 1 nat skaffede de os heldigvis et værelse svarende til, hvad vi havde bestilt. Vi måtte bare vente 4 timer på vores baggage, måske pga den voldsomme regn – det er uvist. Men … da vi skulle afrejse havde vi 2 dage inden bestilt en komplet transfer med båd og privat bil fra båd til det nye hotel, og selvom de bekræftede det umiddelbart før vi gik ombord på båden, dukkede chaufføren ikke op. Det blev løst med lidt ventetid ved båden selvfølgelig, men det er bare endnu et eksempel på, at et eller andet i deres logistik ikke fungerer helt optimalt. Derudover har jeg faktisk ingen minusser – måske anmeldelsen ville se anderledes ud, hvis vi var blevet her alle 11 dage?

Monkey Trail for at komme til byen

Jeg skrev jo, at man kun kommer hertil med båd, men det er ikke helt sandt. Man kan gå via Monkey Trail, en natursti, som tages til fods. Det hedder den, fordi du næsten stensikkert møder aber på vejen. Stien er din mulighed for at proviantere lidt snacks, men altså, en rygsæk med god lukning vil klart være et plus, når du går tilbage, og de aber har altså deres glubske øjne rettet mod tasker, der knitre, så er det sagt!

Aberne bor vildt i omgivelserne, som hotellet er bygget i. Det betyder, at der er monkey-lock på dørene til værelset, og at man hurtigt bliver bevidst om, hvad man lægger fra sig ude på balkonen. Aberne besøger nemlig gerne balkonerne også, og hvis de får muligheden, stjæler de dine chips og nødder – vi ved det, lad mig bare sige det på den måde, ha ha!

Selve gåturen er ganske kort og de har gjort den ret komfortabel ved at lægge sække ud, der agerer som trædesten undervejs. Der er ligeledes bygget gangbroer og trapper, som dog er temmelig stejle og kræver, at man lige har øjnene med sig. Jeg indrømmer gerne, at jeg kunne mærke min lår i et par dage efter, ha ha.

Dumme abe – stiller gladeligt op til et lille photo shoot midt på monkey trail – men stjal så også en pose chips op fra vores net efterfølgende!
Balkonabe – den sad her længe og var ret ligeglad med os. Sådan et besøg er jo ret hyggeligt trods alt …

Alt i alt vil jeg med glæde anbefale Centara Grand Beach Resort & Villas Krabi*. Resortets størrelse er dejligt overskueligt, og man føler sig hurtigt hjemme. Til trods for beliggenheden keder man sig ikke, og vi fik heller ikke følelsen af klaustrofobi på noget tidspunkt – heller ikke i regnvejr.

Vi har hørt mange “sjove” historier om de frække aber, som har overtaget hotelværelser o.l. Det er vist noget, som endelig har fundet sit lejde, og i hvert fald oplevede vi ikke, at der var problemer med dem under vores ophold

………………

Følg også via Youtube, Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Follow:
Share:

4 Comments

 1. Mia
  26. juli 2019 / 13:26

  Tak for en fin guide. Vi overvejer Thailand til vinter med vores søn på 1,5 år. Tror du det er for afsides (og til at komme til) med sådan en lille gut? 😊

  • Dorte Bak
   Forfatter
   26. juli 2019 / 14:03

   Altså vi så flere med helt små børn, så det er nok noget med at finde ud af hvad Lan selv har lyst til – selve bådruten tager 10 minutter, så den afskrækker ikke og jeg synes rammerne er fine der … hotellet vi er på nu er muligvis mere egnet – der kommer også en anmeldelse af det om nogle dage, så kan du sammenligne lidt 😀

 2. Line
  26. juli 2019 / 18:33

  Dejligt med sådan en anmeldelse, da vi netop har kig på dét hotel.
  Er der langt fra monkey trailen til selve Aonang? Eller kan med fx tage en tuktuk resten af vejen?

  • Dorte Bak
   Forfatter
   27. juli 2019 / 3:46

   Slet ikke langt – du går et par hundrede meter fra stien, så står du i byen 😘

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.