Feriedagbøger og gode børnebøger for 2.- 3.klasse

links

Intet er bedre end en lang sommerferie uden fast skema, men de fleste unge skoleelever har vist godt af at vedligeholde de tillærte færdigheder en smule henover sommeren. Her er vores måde at gøre det sjovt på og en bogliste som passer til klassetrinet 2-3. klasse.

Pigernes ferie er skudt igang, mens vi andre lige skal have denne og næste uge arbejdet færdig. Det er lidt svært, hvis jeg skal være ærlig. Jeg kan mærke på dem, at de savner os, og selvom deres SFO gør sig umage med alle mulige hyggelige tiltag, så er det som om, de føler sig opbevaret mere end underholdt. I dag blev det til en spontan fridag. Simpelthen fordi jeg ikke har kunder i bogen i dag, da jeg er blevet inviteret på Roskilde Festival – før jeg kendte programmet til fulde helgarderede jeg mig ved at lukke bogen fra i dag og frem, så jeg ikke blev rodet ud i mere flytte-kunde-logistik end aller højst nødvendigt. Det betyder, at jeg har computerarbejde, og lidt før-ferie-praktik på agendaen, og vi kunne derfor godt tillade os at slukke vækkeuret og tage det stille og roligt. vi snuppede morgenmaden på Bingo og nød et par rolige timer med strik, mad og dagbog-skrivning.

Igen i år laver pigerne feriedagbøger (nærmere forklaret og illustreret i dette indlæg fra sidste år). Det var en succes dengang, og selvom man som voksen lige skal stå fast og facilitere det løbende, så er det altså en motiverende og sund øvelse at nedfælde sine egne ferieglæder til evigt minde. Ligesom sidste år planlægger jeg igen at producere fotobøger ud af deres færdige sommerferiedagbøger, hvor deres egne ord bliver matchet op med fotos fra sommerens løb.

Foruden dagbøger skal der puttes lidt hyggelig læsning ind og jeg er faktisk også på udkig efter nogle opgavehæfter med eksempel børne kryds og tværs og nogle matematikopgaver. Måske du har erfaring med nogle gode hæfter til 2. klasses-niveauet? Jeg har i hvert fald fundet en masse kryds og tværs-hæfter hos Saxo*, så mon ikke man skulle kunne finde noget brugbart der?

Gode læs-selv-bøger for børn i 2.-3. klasse

Bunken her repræsenterer favoritlæsningen herhjemme for tiden. Det tager jo lidt tid at komme igennem så store bøger, og nogle af dem læser vi også stadig højt fra, sådan at de læser lidt selv og stadig mærker, at de kommer videre med historien. Det synes vi kan være et fint kompromis, når de gerne vil have de større historier, men egentlig ikke helt kan tygge sig igennem 200 sider selv.

Opfør dig ordentligt* har længe været en favorit. Jeg har tidligere læst højt fra den, mens den nu er blevet taget frem fra hylden, da en af tøserne selv ville prøve kræfter med den. Den rummer fine små kapitler med info-bokse, tegninger og små tekster. Indholdet er baseret på god opførsel, altså sådan lidt børnevenlig Emma Gad og trunten elsker virkelig at læse i den og blive klogere på, hvordan man sidder ordenligt, hilser på fremmede, er en god ven osv. STOR anbefaling til den her

Tro, håb og gorgonzola* er en fantastisk sjov bog af Lars Daneskov, som er kendt for flere sjove titler. Bogen får min datter til at klukke af grin, mens hun læser, og om det er den sjove fremstilling af voksne eller selv sprogbruget, der virker, skal jeg ikke gøre mig klog på, men den er i hvert fald et kæmpe hit.

Død over tandfeen* er en humoristisk børnebog, som ikke tager så lang tid at læse. Historien handler om drengen Alf, som vil finde tandfeen for at sætte hende på plads over en fesen afregning, men det viser sig at tandfeen har onde hensigter om at lukrere på børns tænder…

Godnathistorier for rebelske piger 1 og 2* er begge vores absolutte favoritter. Det er et par tunge bøger, som ikke lige ryger med i håndbaggagen, men som i den grad kommer med vores største anbefaling. Historierne om seje piger og kvinder, der har påvirket den verden, vi lever i, gør stort indtryk på børnene, og det giver dem et ufarligt indblik i verdens mangfoldighed.

Karlas Kabale-bøgerne* kender de fleste vist, men det er altså en sød serie, der kan læses på det her klassetrin, og som belyser de forskellige følelsesmæssige dillemaer, som børn kan stå i eller vide, at deres venner står med.

Bøgerne om Liliane Susevind* er mega hyggelige og også meget læsevenlige for 2. klasses-niveauet. Liliane kan tale med dyrerne og med den evne kommer hun ud for lidt af hvert og svinger mellem at være glad for eller træt af sin særlige evne.

Bøgerne findes vist alle som lydbøger og e-bøger hos Saxo også!

Jeg håber, at du kan bruge de her indspark til at finde på noget sjovt for dit barn, som også skal venligeholde færdighederne her i sommerferien. Bortset fra det; tænk at det allerede er sommerferie igen – jeg føler nærmest lige, at vi er kommet hjem fra sommerhuset, som vi var i sidste år

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

madplan
Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.