Bangkok guide • bydelen Sathorn og Lumphini Park

I får lige en mini guide til Bangkoks bydel Sathorn / Sathon og deres park, Lumphini. Klart et besøg værd, hvis du har nogle dage at fyre af i Bangkok.

Lad mig starte med en detalje, som jeg må indrømme, jeg ikke har styr på. Om bydelen hedder Sathon eller Sathorn, kan jeg simpelthen ikke blive klog på – begge dele fremgår af diverse kort, guides, hashtags, you name it! Lad nu det ligge, for det ændre ikke ved det faktum, at bydelen er et besøg værd.

Det her er ikke en komplet guide, derimod blot en erfaringsudveksling af den bid, vi har oplevet. Jeg fornemmer, at der er meget mere at se, så jeg ville bestemt vende tilbage med mere målrettede ønsker, hvis jeg kommer tilbage til Bangkok.

Der er små gader, her er det Soi Naradhiwas Rajanagarindra, som er bebygget med store villaer, masser af vejsidegrønt, enkelte restauranter og adskillige high rise luksuslejligheder, som typisk beboes af expats fra hele verden. Det er på flere måder en kontrastfuld gåtur, ikke mindst grundet den ro, som sænker sig, straks du forlader den store hovedåre Thanon Narathiwat Rachanakharin.

Den Instagram-venlige kaffebar Lots Sathon

I starten af denne gade, altså 43/1 Soi Naradhiwas Rajanagarindra 7, ligger en utroligt Instagram-elsket kaffebar, Lots Sathon. Uagtet dens ombejlede status, er jeg nødt til at bøje mig og erkende, at den er værd at gå efter. Først og fremmest laver de rent faktisk en virkelig god kop kaffe, men indretningen og hele looket omkring den er bare cool og gennemført. Så jeg knipsede naturligvis også en hel del billeder af stedet – hvorfor spille kostbar, kunne man fristes til at spørge sig selv, ha ha?!

Her skal du gå tur i Sathorn / Sathon

Bevæger du dig videre op i bydelen kommer du til gaden Suan Phlu, en gade, der skifter fra at være en klart vestligt præget gade med Michelin restaurant, vestlige bagere og luksusboliger til, uden du mærker overgangen, at være helt lokal thai på en meget naboskabsagtig måde. Det var en super fin oplevelse at gå igennem gaden, og klart en tur, jeg vil anbefale dig. Der er rig mulighed for at finde et godt måltid uanset om du er til fine dining eller street food.

På den anden side af gaden Thanon Narathiwat Rachanakharin finder du Sala Daeng Road. Gaden er en rolig og snæver gade med adskillige forskelligartede boliger. Man fornemmer en vis luksusstandard her og der dukker diverse restauranter op af forskellig kaliber. Vi faldt tilfældigt over en thai-biks, Somtum Der, som havde fået en Michelinstjerne i både 2018 og 2019, så her var vi nødt til at smage på et par retter. Manner det var godt – og jeg kan faktisk ikke sætte en finger på hvordan det adskiller sig fra andre thai-restauranter, måske bare flere lag af smage og en mere parfumeret (positivt) oplevelse.

Lumphini Park

Lumphini ligger ganske kort fra før omtalte restaurant, og er bestemt værd at sætte tid af til. Parken er Bangkoks park, hvor de lokale løber om aftenen, ligesom der findes en stor udendørs styrketræningsplads (bemærk her, at mange veltrænede, bare overkroppe kan forekomme).

Tip! Kom til parken sidst på eftermiddagen for at gå en tur. Nyd så solnedgangen og køb din aftensmad i Streetfood-markedet, før du slentrer hjemad igen.

Midt i parken ligger en stor sø, hvor du om dagen kan cykle på vandcykler, og der er da også nogle legepladser og et streetfood marked. Parken er en rimelig naturlig park uden så meget dikkedarer, og her er et udpræget dyreliv. Her bor mange vilde katte, men du ser også fiskehejre og hvis du er heldig skildpadder, snegle på størrelse med en knytnæve eller endda kæmpe firben på 1-2 meter. Dem var vi ikke så heldige at se, øv.

Vores tid i Bangkok rinder ud, men jeg kommer til at dele et par indlæg mere specifikt om Bangkok. Der er flere gode opdagelser, som tåler dokumentation og deling – ting, jeg selv vil huske at tippe jer andre om, men bestemt også selv håber at vende tilbage til en dag

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

madplan
Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.