Udgivet i Skriv en kommentar

Lav en billedvæg med nyt og gammelt

posterstore

Et nemt, kreativt hack til at gøre dine plakater lidt mere personlige, og så noget om, hvordan du kan samle din billedvæg med både nye og gamle værker.

Jeg har alt for længe truet med at male den grå væg, men der bliver ved at være andre ting, som er vigtigere herhjemme. Jeg er simpelthen så træt af den efterhånden, så i mellemtiden forsøger jeg at bløde den lidt op med et mere soft udtryk og nogle varmere toner. Her er et glimt af væggen og hjørnet før jeg gik ombord i nye plakater og rammer fra Poster Store – længere nede kan du se, hvad jeg har valgt at gøre ved væggen.

Sådan skaber jeg en rød tråd i min billedvæv

Jeg har valgt at investere i egetræsrammer (ægte eg naturligvis) og passepartout, og jeg har købt ekstra hjem, fordi jeg ønsker at ensarte udtrykket i vores hjem. Det ser så pænt ud, når man blander egne fotografier og originale værker med moderne posters i ens rammer, synes jeg.

Poster Store er en svensk webshop, som forhandler plakater i tonsvis af forskellige udtryk. De anvender papir i en høj kvalitet fra en lokal papirfabrik, Lessebo Bruk, nær Stockholm, som sørger for at plante flere træer, end de benytter til produktionen. Papiret er i en lækker fed kvalitet, som i øvrigt ikke gulner med tiden, hvilket helt klart er et plus.

Poster Store giver dig i 14 dage fra i dag 30% rabat på plakater ved at benytte koden Dortebak30.

De eneste plakater, som ikke indgår under rabatten er dem, som hører til under Selection-kategorien.

Sammen med de nye rammer og plakater har jeg hængt et stort collage-maleri, jeg selv har lavet for en del år siden. Jeg fandt også en gammel tegning af Gudhjem, som jeg er ret sikker på har været i min bornholmske arv i mange år. Det klæder den at få en ramme og et passepartout, synes jeg, hvad synes du?

Her får du lige en oversigt over, de plakater, rammer og passepartout, som jeg har valgt til min nye billedvæv:

Pimp din plakat, så den får et personligt særpræg

Én ting, som jeg synes kan være svær med køb af nye plakater, det er at få dem til at passe ind med ældre og originale værker. Jeg kan i virkeligheden godt lide blandingen af nyt og gammelt, men det er lige det med at få dem til at passe sammen, ikke?!

Her er et tip til dig, som du måske kan bruge, nemlig at pimpe en af dine plakater, så den får lidt mere overflade-struktur og et originalt udtryk.

På den plakat, som hedder Brush Stroke, har jeg først penslet med meget fortyndet akvarelfarve i brune og grålige nuancer. Da det er tørt, har jeg penslet nogle strøg ovenpå det sorte i plakaten med noget sort og grå akryl-maling, som giver en mere “kullet” overflade. Det får plakaten til at fremstå mere personlig, men du kunne også prøve kræfter med tegnekul, som man kan skabe løse skygger med. Vær i hvert fald ikke bange for at lege – til de priser, som man får plakater til, fristes man til at spørge, hvad er det værste, der kan ske?

Jeg har valgt ikke at indramme den, men i stedet bruge det smarte plakatophæng, som er nemt at montere med de usynlige magneter, som ligger i trælisterne.

Nåh kære du, jeg ville gerne høre fra dig, hvad du synes om min nye billedvæv – fungerer den eller mangler der noget? Måske det bare ER vægfarven, der stadig jager mig?!

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.