Regnvejr i Thailand – godt man har Strikkeprojekterne med

links

Ingen ferie uden strikketøj, og når man holder ferie i regntidsramte Thailand, skal man i hvert fald ikke købe tør for projekter. Men hvad har jeg med til mine pinde? Det kan du se nærmere på her…

Det regner meget af tiden her i Krabi, hvor vi er nået til på vores ferie. Det er faktisk okay og vi er kommet aå langt ned i gear, at selv den mindste ting krævervilje at gå igang med. Det er det stadie på en ferie, jeg har det mest splittet omkring. På den ene side elsker jeg det; at give slip på alt derhjemme, at tage tingene som de kommer. På den anden side, så er det svært for mig at acceptere, at ingenting bliver udrettet. Kender du det?

Derfor er det vist meget godt med lidt forskelligt slags strikketøj på pindene, og jeg har faktisk gang i flere ting. Ja, jeg kan simpelthen ikke begrænse mig og strikketøj vejer jo ikke så meget, så jeg snuppede altså med til forskelligt humør. Dels skal jeg jo have til selve flyrejsen, men også til dagene hernede, hvor vi bare hænger ud. Her er mine ferieprojekter:

Se også #simpelsommerbluse

Ny strikkeopskrift skal gøres færdig

Jeg skal have lagt sidste hånd på strikkeopskriften til Simpel Sommerbluse, som jeg har fået rigtig gode inputs til fra alle teststrikkerne. Jeg er mega glad for, at dem som har testet har været både nybegyndere og rutinerede strikkere, fordi det giver mig mulighed for at præcisere opskriften, så den kan give noget godt til flere niveauer. Jeg havde egentlig håbet, at jeg kunne udgive den, mens jeg er væk på ferie, men der er detaljer, som jeg vil lave en videoguide til, så jeg må vente med at udgive, til jeg er hjemme igen.

Wrap me up cardigan

Jeg er igang med en smuk lys grøn Wrap Me Up cardigan fra Plummum. Den er en fornøjelse at strikke på og jeg har lært lidt nyt undervejs, så det er dejligt. Det eneste minus ved den som feriesteik, det er at silk mohair ikke er så fedt at sidde med, når man er våd og svedig og så oven i købet med 4 nøgler at holde styr på ad gangen. Den får derfor kun min opmærksomhed, når vi om aftenen sidder i aircon på værelset, men det gør altså heller ikke noget med et langsomt projekt.

Simpel sommer Tee

En anden ny opskrift, jeg arbejder på, det er en bluse, jeg kalder Simpel Sommer Tee.

Jeg er helt VILDT glad for min første, og jeg har faktisk nærmest boet i den, siden den blev færdig.

Jeg ved egentlig ikke hvorfor den skal lyde som en sommerbluse, fordi den vil være lige så god resten af året, men et navn skal der jo til, og jeg synes Simpel Sommer Tee lyder bedre end Simpel Tee eller Simpel helårsTee?! Hi hi.

Jeg strikker pt på nr 2 i en mindre str end den første, som du ser på billedet herunder. Når den er færdig kan jeg måle og graduere størrelserne, så jeg forhåbentlig snart kan udgive denne opskrift også.

Iført min Simpel Sommer Tee, strikker jeg på endnu en Simpel Sommer Tee – tjek #simpelsommertee

Pilletrøjen My Size

Jeg har jo så meget garn liggende, og jeg nåede lige akkurat at købe noget Drops BabyAlpaca Silk hos Rito*, inden vi skulle afsted, så jeg havde til en skøn neutral farvekombi til en Pilletrøjen My Size, som jeg har besluttet at lave til mig selv. Jeg mangler simpelthen en neutral basistrøje, og modellen er så rar, så den er jeg ret spændt på at blive færdig med. Den er samtidig dejlig nem at sidde med og derfor perfekt til rejsedage, hvor man også har fokus på sine omgivelser.

Babytæppe i den lækreste farve

Og så er der den lækre karamelbrune farve her, som er et babytæppe, jeg arbejder på. Det går langsomt, fordi der er en masse mønster og beregninger, så jeg laver en masse strikkeprøver og tegner mønstre ned. Måske det ender med et sødt tæppe en dag? Det er i hvert fald kommet med, så nu må tiden vise om det egner sig som feriestrik eller ej – jeg er helt forelsket i Merci lige for tiden, ikke mindst farven her, så jeg tænker, der ryger flere projekter på pindene med det hen ad vejen. Det var det damme jeg strikkede med for at lave min pastelgule Chunky Drømmesweater.

Det giver vist sig selv, at jeg ikke bliver færdig med alt det, men det væsentlige for mig, når jeg strikker, er glæden ved at sidde med det. Jeg er simpelthen så drevet af farver og overflader, så jeg kan bare ikke tvinge mig selv til at strikke på noget, som humøret ikke lige er til.

Mon ikke der er nogle af jer andre, som også slæber garn med på ferie? Jeg er ret sikker på, jeg ikke er unik på det område? Klem fra Dorte

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Follow:
Share:

2 Comments

 1. Dorthe
  23. juli 2019 / 15:14

  Din youtube film “Lær at strikke step by step” har fået mig i gang med at strikke, så vil bare sige tak for din hjælp 🙂 Din sorbetcardigan er mit mål, når jeg engang har lært at læse strikkeopskrifter :D. God ferie 🙂

  Hilsen Dorthe

  • Dorte Bak
   Forfatter
   23. juli 2019 / 16:21

   Ajjj hvor er jeg glad for at høre det Dorthe – hvad får du mon strikket så? Tak fordi du meldte tilbage – det er jo guld at høre, og præcis hvorfor jeg elsker at dele 🙂 Klem fra Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.