Udgivet i Skriv en kommentar

3 steps, der får hverdagen på rette spor efter ferien

links
Foto: Malene Porup

Jeg giver mine 3 bedste tips til at få hverdagen på fode efter en god lang ferie. Det kan vi vist alle have brug for at hjælpe godt på vej, kan vi ikke?

Nåh men det der jetlag har endelig lagt sig, og hverdagen er skudt igang. Jeg går en travl periode i møde, dels med regnskab (momsindberetning fylder en del, når man er selvstændig), men også med opgaver, der skal udføres og afsluttes, kunder, som er langhårede efter sommerferien og med børnenes opstart i 3. klasse.

Jeg vender altid hjem fra ferie med ny motivation, som i udgangspunktet prioriteres at komme familiens hverdag til gode. Ligesom alle andre falder også vi af vognen i ny og næ, og jeg glæder mig over, at jeg er vendt hjem fra ferie med fornyet energi til køkkenet, planlægningen og hverdagen. Det trængte jeg også til, fordi det seneste halve år, synes jeg faktisk ikke helt, at motivationen har varet ved særligt længe af gangen.

Min hverdags-redningsplanke har 3 steps

1) Madplan

Jeg starter altid med at få et overblik over vores mad-lager i fryseren. Der er så meget overskud at hente ved at køre med en madplan, i hvert fald nogle faste dage om ugen. Jeg bruger selvfølgelig denne printbare madplan* og hænger den på opslagstavlen, hvor pigerne også kan følge med – det kan de godt lide. Fordelene ved en madplan er mange, men især i en tid, hvor vi ved, der bliver travlt, giver en madplan virkelig mening.

2) Genopfriskning af mål og ønsker

Det, som jeg ofte kalder for mine store sten, er når jeg husker mig selv på, hvilke ting, der skal tanke mig op. De store sten repræsentere de ting, som giver mig ægte glæde – det kan være alt lige fra dates med manden, at træne, udgive min bog eller opdyrke en ny hobby. Jeg har skrevet om emnet tidligere, bl.a. i dette indlæg om hvordan jeg bruger min Bullet Journal til at comitte mig til de store sten.

Det fine ved at minde sig selv om de store sten, det er at man ofte finder ud af, at der godt kan skabes plads til det, som virkelig tæller – selv en halv eller hel time kan give et humørløft i en travl hverdag, hvis den bruges på noget, som gør dig grundglad.

For mig, står der træning på agendaen. Fir første gang i årevis, er jeg oprigtigt lyst til at blive stærkere, så det skal der gøres noget ved.

Planlægning og overblik

Og så er der jo hverdagsstrukturen. Pigerne starter snart i skole igen, får nye skemaer, skal have nye pligter og skal starte til nye fritidsinteresser. Man kan lige så godt få lagt de nye ting i alles kalendere med det samme, så det ikke kommer bag på os. Vi bruger selvfølgelig denne familiekalender* til at holde fælles overblik. Jeg benytter også lejligheden til at få et overblik over, hvilket udstyr, de mangler til idræt, penalhus, hverdag m.v.

Arbejdsmæssigt har jeg tusindvis af hængepartier, når jeg har “tilladt” mig at holde 3 ugers ferie. Det betyder dels, at der er ting, jeg bare skal finde tid til at gøre, blandet med de ting, jeg gerne vil gå i gang med. Jeg har af mange omgange konstateret, at jeg bare er bedst med analoge planlægningsmetoder, så jeg tyr til min bedste planlægningsven, min Bullet Journal, hvor jeg tømmer hovedet, hver gang, jeg kommer i tanker om hængepartier og to do’s. Det gør det altså nemmere at holde sig indenfor rammen, når jeg går i gang med at arbejde på mine forskellige arbejdsopgaver.

Prioriteret højt efter en ferie er selvfølgelig også helt basale ting som udpakning og vasketøj. Hvis jeg har tiden til at pakke ud over nogle dage, så kan jeg faktisk godt lide at gå lidt Kon Mari til projektet ved at sortere et par ting ud fra skabet. Som jeg var inde på i dette indlæg, sker der altid noget med mine tanker om stilen i garderoben, når jeg er på ferie, så det giver god mening at tage nogle beslutninger i kølvandet på det. Jeg er efterhånden blevet ret god til at sige farvel til ting løbende, hvilket ellers ikke har været min stærke side ever! Jeg bliver nok ikke verdensmester i minimalisme, bevares, men jeg mærker virkelig roen ved at have overblik over mine ting.

Når jeg sælger ud af mine ting, så gør jeg det enten via Zadaa eller min salgsprofil på Instagram. Og det tænker jeg at få gang i den kommende tid, så hold endelig øje med begge ♥

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.