Udgivet i Skriv en kommentar

Byg-selv poké bowl med ris, grønt og chili-mayo-dressing

Opskrift poké bowl chili mayo dressing

Tøm køleskabet og spis dig mæt i en lækker poké bowl, som endda kan serveres på en appetitlig måde, der er gæster værdige. Her får du et kig ned i min bowl, et tip til lynmarinering af rejer, samt at lave en chili-mayo dressing.

Det der med at minimere madspildet og komme omkring resterne i køleskabet, det kan jo gøres på mange måder. Det behøver i hvert fald ikke blive kedeligt!

Da jeg var barn i slut 80’erne fik vi ofte pitabrød. Jeg ved egentlig ikke, om det stadig bliver brugt ude i de små hjem? Jeg elskede det, mest fordi, jeg var kræsen og på den måde ikke følte mig negativt særlig ved spisetid. Jeg kunne forme mit måltid præcis, som jeg kunne lide det og var en ligeværdig del af familiemåltidet. Jeg synes faktisk, det der med at bygge-selv kan noget ret godt. Herhjemme er vi eksempelvis opdelt i kødædere og drøvtyggere, og periodisk drosler jeg endda også ned for kulhydraterne, og det vanskeliggør alt andet lige den almindelige hverdagskost, hvis alle skal tilgodeses. Og det vil jeg i udgangspunktet gerne. Altså tilgodese alle – give alle muligheden for at føle, at måltidet er noget vi på lige fod kan nyde og værdsætte, så det ikke er en ydmygende ting, som skal overstås.

I samme ånd som med pitabrød, kan du lave en bowl, som alle kan spise sig glade af. Det ser absolut præsentabelt ud her, og der skal ikke så meget til. Tænk ud af boksen med glas og opstablinger, så skal det nok komme til at se ud af noget, selvom det før var en stump agurk, en enkelt gulerod, en halv citron eller 3 kyllingelår.

Til fadet her havde jeg en pakke med rejer, som jeg valgte at dele op, så den ene portion kunne marineres i lidt hvidløg. Jeg lod rejerne ligge i olie med et enkelt fed hvidløg, som var skåret i skiver og mindre tern. Des længere de ligger, des mere smag – helt simpelt!

Som smagsgiver til alt det grønne havde jeg rørtchilimayo om med lidt olivenolie og vand til at ramme en mere “drysbar” konsistens. Det smager vildt godt, og du kan sagtens gemme det på køl til de kommende dages salater også.

Så her er min bowl, som jeg blev en lille smule forelsket i faktisk. Jeg har ris, fersken, spinatblade, hvidløgsmarinerede rejer, granatæblekerner, edamamebønner, gulerod, avocado, tomat og forårsløg, drysset med frisk citronsaft og chilimayo-dressing. Nemt – masser af smag. Bum!

Bemærk i øvrigt, at sådan en gang bowls er nemt af food preppe til, så det er altså en skøn måde at få hurtig hverdagsmad med masser af sunde ingredienser i

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.