Udgivet i 2 kommentarer

Formlandmessen og bæredygtig husholdning

Her på bagkanten af Formlandmessen har jeg jo lovet at vende tilbage. Det var en intens dag, med et intens program, og jeg fulgtes samtidig med en god håndfuld andre bloggere, som jeg kun kender en smule. Sagt på en anden måde, så var jeg “på”, og jeg har derfor haft behov for at fordøje de mange indtryk. Ikke mindst med henblik på at vende tilbage til jer, som læser med, med noget, der giver mening.

Jeg havde inden messen gjort op med mig selv, hvilke overskrifter jeg søgte indspark under. Jeg har derfor valgt at indskrænke blogindlægget her for at fokusere på det, som fylder mest her på bloggen – HVERDAGSREVOLUTIONER med udgangspunkt i en god hverdag – men med et miljøvenligt twist. Her nedenfor vil jeg derfor fremhæve nogle af de brands, jeg besøgte på rundturen, som alle tilbyder noget indenfor husholdning, som ikke bare er miljøvenligt, men bestemt også er lækkert og smukt at se på.

HUMDAKIN sparer miljøet for plastik og dig for penge

Personligt har jeg altid hadet rengøring, men jeg elsker et rent hjem. Det er lidt af et kompleks i virkeligheden, men jeg bliver faktisk utrolig motiveret og inspireret af HUMDAKIN. De gør det nemlig lækkert og vil gerne lære danskerne at næsten indføre en hotelfornemmelse i hjemmet.

HUMDAKIN er et dansk rengørings-univers, som blev lanceret for bare nogle år siden (2016). Bag firmaet finder du Camilla Schram, som elsker rengøring og tidligere havde succes med sit eget rengøringsfirma. Produkterne produceres under ansvarlige forhold og indeholder nordiske ingredienser som salvie, kamille og havtorn.

HUMDAKIN ønsker at give danskerne nogle produkter, der passer på vores miljø, men som også virker til formålet. Formulaen bag produkterne afføder derfor en drøjhed i produkterne. Køber du eksempelvis en sprayflaske, som du kan blande universal cleaner i, sparer du miljøet for adskillige plastikdunke med rengøringsmiddel, og er du en af dem, som ikke vil opgive brugen af skyllemiddel, så kan du i det mindste reducere mængden ved at vælge et drøjere produkt som HUMDAKINs.

Photo: Anne Mie Dreves
Styling: JE:SU
Photo: Anne Mie Dreves
Styling: JE:SU

Danmarks bedste karklud fra The Organic Company

Hos The Organic Company blev jeg præsenteret for noget så simpelt som en karklud. Normalt vil jeg ikke sige, at det er noget, jeg kan hidse mig synderligt op over, men da jeg kom hjem og stod med et nyt viskestykke, som ikke tørrer trods alle kunstens regler om koldt bad m.v., så blev jeg faktisk ret begejstret, da jeg vred den nye karklud op direkte fra pakningen og konstaterede, at den jo er genial. Jeg skal simpelthen investere i flere af de gode karklude, som findes i en masse forskellige indfarvninger.

Og blivende ved The Organic Company, så vil jeg også dele deres All Purpose Bags, som kommer i 3 størrelser til alle mulige formål. Personligt synes jeg de er gode at have med ud at handle, så jeg kan have frugt og grønt i dem, og dermed undlade at bruge supermarkedets plastikposer. De er også fine at opbevare grønt i i køleskabet, ligesom de kan bruges som frugtpose til madpakken.

Care by Me revolutionerer dit vasketøj

Hos Care By Me blev jeg præsenteret for naturlige sæbebær og dryer balls. Begge dele er en naturlig måde at vaske sit tøj på og samtidig skåne miljøet. Sæbebærene indeholder saponin, som er naturens sæbe, og du kan simpelthen fylde 5 bær i en lille bomuldspose og putte dem ind i maskinen, når du skal vaske. De kan bruges 5 gange, så du kan minimere udgiften til under 1 kr. pr. vask.

Jeg selv har ikke erfaring nok med at bruge sæbebær til egentlig at kloge mig, men jeg prøver dem af for tiden. Jeg er dog blevet gjort opmærksom på af en læser, at der i Sverige er lavet undersøgelser, som peger på, at tøjet bliver rent, dog ikke fuldstændig bakteriefrit. Umiddelbart tænker jeg derfor, at man kunne bruge bær i kombination med et minimum af sæbe, eller alternativt bruge dem selektivt, når vasketøjet ikke indeholder undertøj eksempelvis. Måske nogle SF jer sidder med konkret erfaring, som I har lyst til at dele med os andre?

Personligt ville jeg nyde at smide mit strik i en maskine med sæbebær.

Dryer balls er filtede uld-kugler, som faktisk bare skal bo i tørretumbleren. De halverer tørretiden, så når der skal tørretumbles, kan du altså spare på el-regning, miljø og tidsforbrug. De fungerer ved at suge fugten til sig, så når du tager lagnerne ud efterfølgende, lader du dem bare ligge i maskinen med lågen åben. Du kan i øvrigt duppe dem med et par dråber æteriske olier, hvis du vil have lidt duft med i det tørre tøj. Hos Care By Me finder du i øvrigt de lækreste og bløde strikvarer, som er håndlavet i Nepal, hvor arbejdet hjælper kvinder til at brødføde deres familier.

Sæbebær og dryer balls findes flere steder til forskellige priser, så undersøg markedet. Jeg har bl.a. set dem i Irma, ligesom du finder dryer balls og sæbebær hos Det Grønne Univers*.

Foto taget af søde Stonemuse

Her står jeg i øvrigt og forelsker mig i en anden ting, nemlig sengetøjet fra Juna. Jeg crusher big time på Juna i forvejen, men deres farveskala var eminent denne gang. De laver et væld af skønne ting, ikke mindst nogle virkelig lækre frotté-viskestykker, men altså også sengelinned og endda det sødeste nattøj syet af udgåede varianter sengetøj. Jeg glæder mig til de laver pyjamas i det kamelbrune her… he he.

Frotté-viskestykkerne har jeg besluttet, at jeg skal have afprøvet. Jeg har nemlig nogle gamle frotte-viskestykker fra min barndom, og de har virkelig bare været gode og meget bedre end de fleste andre. Juna har foreløbig 4 viskestykke-varianter i frotté. Jeg elsker, at de gode gamle Juna lever i bedste velgående, endnu mere at de har sat ressourcer af til at arbejde miljøbevidst deres tekstiler. Faktisk er 70% af deres kollektion økologisk.

I morges var jeg faktisk til presseevent med Juna, så hvis du vil se lidt nærmere på det, kan du måske lige nå at se mine stories med smugkig til de forskellige lækre tekstiler ♥

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

2 tanker om “Formlandmessen og bæredygtig husholdning

  1. Tak for en fin gennemgang af nogle af de skønne ting du så på Formland. Jeg har også prøvet karkludene, og de er virkelig gode. Jeg supplerer med de billigere, men stadig gode, fra Søstrene Grene.
    Sæbebærrene har jeg også overvejet, og måske får jeg enda gjort noget ved det nu 😉

    1. Lad mig endelig vide, hvad du oplever med bærende, hvis/når du kommer igang ??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.