No bake-tærte med blød dulce karamel, kiwi og lime

no bake tærte med karamel, kiwi, lime

En super nem opskrift på en super lækker no bake-tærte, som dine gæster vil elske dig for. Især hvis de har en særligt sød tand, fordi kagen her er en uanstændig bid med overdådig dulce karamel, som afbalanceres med friskheden fra kiwi og lime.

Det er længe siden, jeg har delt en kageopskrift, men når der så melder sig en vinder, ja så skal den simpelthen deles. Den her kage er utroligt simpel, ikke mindst hvis du ligefrem har dulce karamel på lager. Du kan nu godt købe karamellen færdig, hvis du vil springe de 2,5 times kogning over, så på den måde vil kagen pludselig ikke tage mere end 25 minutter at lave.

Opskrift på no bake-tærte med dulce karamel, kiwi og lime

Forberedelsestid: 25 min

150 gram havrekiks
100 gram havregryn
150 gram smeltet smør
5 dadler
Skal fra 1 økologisk lime
3,5-4 modne kiwifrugter
1 dåse dulce karamel (eller kog din egen dulche karamel)

Smelt smøret, så det er klumpfrit. I en foodprocessor blendes kiks, havregryn, smør og dadler til en jævn, grynet konsistens.

Hæld smulderet over i en smurt springform og stamp det grundigt, så bunden bliver helt glat. Du kan bruge bunden af en flad kop og evt. ske. Ovenpå bunden lægges din karamel-masse i så tykt et lag, som 1 dåse giver. Sæt nu kagen på køl, mens du gør frugterne klar.

Skær kiwierne i tynde skiver uden skræl. Læg dem på et stykke køkkenrulle, så de ikke er for våde, når de skal på kagen.

Riv lime-skal og overvej om du vil have lidt ekstra syrlighed på kagen, som nemt kan tilføres ved at skære limefrugten ud i bitte små bidder uden “hud”, som ligeledes lægges på køkkenrullen.

Tag nu kagen fra køl og løsn karamellen fra springformens kant ved at bruge en kniv. Fjern så springformen og anret kagen på et fad. Nu kan du pynte kagen med kiwi, lime og evt krymmel eller blomster.

Hold kagen på køl frem til servering, så skal den nok holde fint på formen. Velbekomme!

no bake tærte med karamel, kiwi, lime

Åh hvor jeg håber, I er mange, der kaster jer ud i den her opskrift, og hold dig endelig ikke tilbage med at dele begejstringen med mig. Bon appetit, klem fra Dorte

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

madplan
Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.