Deprecated: is_ajax is deprecated since version 6.1.0! Use wp_doing_ajax instead. in /customers/4/3/5/dortebak.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211 Nye squishies lever op til Miljøstyrelsens krav efter mange test
45   201
10   94
14   128
5   105
23   208
5   81
0   147
19   135
6   143
4   128

Squishies er tilbage – og de lever op til miljøstyrelsens krav

Har du også opdaget, at de ellers bandlyste squishies er tilbage på børnenes ønskesedler? Denne gang har de været igennem massivt mange test og forandringer, så de er rent faktisk lever op til Miljøstyrelsens krav. Her er de fakta, du gerne vil have styr på, før du smider en squishies i barnets legetøjskasse igen…

Jeg var ærligt talt lidt glad, da de blev hevet af markedet. De populære, ildelugtende squishies var jo overalt, og børnene var som besatte. Om det vil nå samme højder denne gang, skal jeg ikke spå om, men de er i hvert fald tilbage, og det kender jeg nogle mini-mennesker, som simpelthen jubler over. De er nu også ret søde, og jeg forstår faktisk godt børnenes fascination. Uden at tænke over det, sidder man pludselig og befamler deres legetøj og finder det underligt beroligende at klemme for så at vente på, at den har “fået vejret” igen.

Nu er det jo sådan, at mine børn er så store, at de forstod budskabet ved de “giftige squishies”, da de sidste år blev taget af markedet. Derfor var de faktisk også lidt betænkelige ved at tage imod dem, da der pludselig stod nogle på vores spisebord.

Sagen er bare den, at der er blevet arbejdet massivt med produktionen, hvorfor de nye Soft’n’Slo Squishies er blevet ændret så væsenligt, at de nu lever op til Miljøstyrelsens krav. Faktisk lever de op til de svenske regler, som er en smule strammere end de danske, ligesom de efterlever alle europæiske krav og regler for legetøj.

Hvad indebærer miljøstyrelsens vurdering og test af Squishies?

Først og fremmest, til moderens store fornøjelse, så lugter de nye squishies overhovedet ikke på samme måde, som tidligere, yay! Farverne smitter heller ikke af, heller ikke, hvis de bliver våde. Det er så ikke lige meningen, at man skal smide dem i badekarret med ungerne, da de skummet formentlig vil tage skade af meget vand, men de kan sagtens tørres af med en klud.

De nye squishies produceres af den samme producent i Kina som før, men der er udarbejdet helt nye metoder, som altså sikrer et produkt, der kan klare sig igennem Miljøstyrelsens hårde tests. Det hænger dels sammen med selve materialet, men også måden der tilføres luft i skummet og så selve overfladebehandlingen, der er skiftet ud fra at være sprøjtemalet til nu at blive printet på. Slutteligt indgår der nu også en 48 timers afgasnings-proces, som sikrer, at der ikke indelukkes eventuelle gasser i indpakningen.

Hvordan kan vi være sikre på, at de her ikke er skadelige? 

Miljøstyrelsen, som fjernede squishies fra det danske marked, fordi produkterne tidligere ikke overholdt deres fastsatte grænseværdier, har haft de nye squishies gennem selvsamme test. De stoffer som var et problem tidligere, eksisterer ikke i de nye squishies. De er testet i forhold til den europæiske legetøjslovgivning og kemikalielovgivning. Find mere info på mitmiljo.dk.

Lidt mistroisk type, som godt har forstået budskabet, da de blev taget af markedet… kan det virkelig passe, at de er tilbage??

Sådan identificerer du squishies, der lever op til kravene

Det vil nok ikke overraske nogen, hvis der pludselig sniger sig nogle importerede squishies ind på det danske marked, men du kan i hvert fald rette dig efter CE-mærket, og vil du være helt sikker, så hold dig til Soft’n’Slo squishies fra ORB, som findes i Legekæden, Normal, Super Brugsen, Kvickly, Bog & Idé samt Coolshop. Politiken har desuden skrevet en artikel om de skønne skumdyr, som du kan læse her.

Og så en lille sjov betragtning. De leger meget forskelligt med squishies, mine to tøser. Den ene laver starks rolleleg med stemmer og scener, mens den anden bare maser den i bund og ser den rejse sig stille og roligt. Det er sjovt, at så simpelt en legetøj kan nå helt forskellige børn – måske det netop er derfor, de er populære?

Har du mon også et barn, som bliver glad for gensynet med de bløde squishies?

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Follow:
0
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.