4   168
14   219
17   153
22   186
0   98
3   117
30   328
1   151
12   145
10   140

opskrift – sunde Cookies med peanutbutter og havregryn

sunde cookies med mindre sukker opskrift

Du får simpelthen lige en opskrift på nogle sunde og mættende cookies. De smager simpelthen så godt og de kunne sagtens lande i en madkasse hos ungerne. For mig er de bare et knap så lødigt indspark til aftenhyggen.

Hvad mener jeg med “sunde cookies”?

I mange år tyede jeg til opskrifter på “sundt slik”, fordi jeg mente, det ville redde mig fra at gå i slikskålen i løbet af dagen. Det har taget mig mange år at fatte, at jeg havde den helt forkerte tilgang til min kost. Jeg troede, at jeg bare kunne erstatte det usunde med en sundere udgave, som stadig føltes usund, og så kunne jeg bare æde løs. Der hvor jeg nu er landet, der vil jeg i perioder hellere bare give efter for en lødig slikskål, men så er der også perioder, hvor det ikke trækker nær så meget. Hvor jeg gerne ville hygge mig fredag aften, men helst uden jeg kan mærke det på min blodsukker. Jeg har nemlig erfaret, at jeg i den grad er påvirkelig af, hvad jeg spiser, og hvis jeg spiser fornuftigt ugen igennem, så kan du være sikker på, at jeg bliver i dårligt humør og får krise, så snart jeg går all in på sukker i weekenden.

Den her opskrift hører til i den kategori, hvor jeg kan spise noget, der smager sødt, men som ikke får mit humør helt derud. Bevares, der er skam kalorier i opskriften, så du skal jo ikke gå amok i den, hvis du er i vægttabs-mode. De er blot bedre end en klassisk opskrift med meget mere sukker i. Bonus er jo at de mætter så godt, at man ikke spiser for mange ad gangen.

Der bliver 8 store sunde cookies ud af denne portion. Du kan udelade sukkeret helt og spæde op med 1 spsk honning mere, men det gør muligvis overfladen mindre sprød. Lad mig høre, hvordan det bliver, hvis du går den vej?

sunde cookies med mindre sukker opskrift

Opskrift på sunde cookies med havregryn og peanutbutter

Forberedelse 15 min / Tilberedelse 20-25 min / I alt 35-40 min

sunde cookies med mindre sukker opskrift

1 portion = 8 cookies

1 spsk kakao nibs (kan udelades)
1/2 dl hørfrø
1 dl ristede mandler
1 tsk flagesalt
3 dl havregryn
1/2 dl kokosfibermel
2 æg
1 spsk akacie honning
2 spsk kokossukker eller rørsukker
1 dl mælk (valgfri om du bruger plantebaseret eller komælk)
1 spsk peanutbutter
1/2 dl smagsneutral olie eller smeltet smør

Tænd ovnen på 150 grader og rist mandlerne i 5-10 minutter til de dufter og er gyldne. Tag dem ud og lad dem køle lidt af.

Skru temperaturen på ovnen op til 175 grader.

Alle ingredienser (inkl mandler) hældes i en foodprocessor og blendes til en grov dej med stadig meget struktur fra nødder og kerner.

Brug en dejskraber til at samle dejen før du med 2 spiseskeer former 8 store kugler, som lægges på en bageplade med bagepapir.

Tryk dine cookies lidt fladere med en grydeske. Lad dem stadig være omkring 1 cm tykke. Bag dem ved 175 grader i 20-25 minutter eller til de er gyldne og sprøde i kanterne.

sunde cookies med mindre sukker opskrift
sunde cookies med mindre sukker opskrift

Jeg ville ikke være bleg for at smide sådan én med i børnenes madkasse i ny og næ. Jeg har desuden en ide om, at de vil være ret gode med is lagt imellem.

Lad mig høre, hvis du prøver kræfter med opskriften. Jeg håber, de falder i god jord hos dig ♥

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Follow:
0
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.