0
Glutenfri opskrifter Morgenmad Opskrifter Sund & selvkærlig

Spinatpandekager til morgenmad med jugurt og toppings

I dag får du en lækker opskrift på spinatpandekager, som du kan spise til morgenmad med jugurt og lækre toppings – eller bare hapse dem, som de er. Opskriften er i øvrigt glutenfri.

De her spinatpandekager smager sødt, men er i virkeligheden sunde. Det er de imidlertid og så gør de morgenmaden lidt sjovere end den sædvanlige skål havregryn.

Sådan helt lavpraktisk, så kan du sagtens blende dejen sammen inden du går i seng, så du kan stege pandekagerne næste morgen og nyde dem helt friskbagte. I så fald anbefaler jeg at du opbevarer dejen i en lufttæt beholder på køl. De kan også fryses ned og evt bare smides i en brødrister direkte fra fryseren, så det behøver altså ikke være tidskrævende med en sund morgenmad.

Opskrift på sunde spinatpandekager

Forberedelsestid 5 minutter / Tilberedelsestid 15 minutter / I alt 20 minutter

1 portion giver ca 10 pandekager

100 gram frossen spinat
100 gram hytteost
2 æg

1 knivspids vanillepulver
1 spsk akaciehonning
1/2 dl boghvedemel
1/2 tsk bagepulver
Kokosolie til stegning

Tag spinaten ud fra fryseren og optør den, eventuel i en mikroovn. Blend så spinat med alle øvrige ingredienser (undtagen kokosolie) og lad dejen stå og hvile, mens du varmer din pande op.

Steg pandekager på 10-12 cm i lidt kokosolie ved middel varme. Vend først pandekagen, når den ikke er våd længere, så holder den flot på formen, når du flipper den.

Jeg synes, de smager godt uden noget direkte på panden, men her har jeg tilført lidt frugtjugurt, 4 frosne jordbær, lidt peanutbutter og min hjemmelavede weekend-granola.

Jeg får til 2-3 gange morgenmad i sådan en portion, og så er jeg dejligt mæt på en behagelig måde i flere timer efter. Lad mig endelig høre, hvis du har kommentarer til min opskrift og del gerne din udgave på Instagram, hvor du tagger mig ♥

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Du kunne også være interesseret i

2 Kommentarer

 • Reply
  Lene Larsen
  7. august 2019 kl 10:49

  Kære Dorte.
  Lyder super lækkert med dine spinatpandekager, den skal jeg prøve. Har dog et spørgsmål- du skriver “de er søde, men på ingen måde sunde” er det korrekt ell en skrivefejl?
  Sommerhilsner fra Lene 😊

  • Reply
   Dorte Bak
   7. august 2019 kl 23:43

   Ha ha der skulle stå “usunde”. Sikke en uheldig fejl 🙈 beklager og retter straks – kh D

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.