Udgivet i Skriv en kommentar

Strikkefasthed og garnforbrug til pilletrøjen i ren mohair

links

Info om strikkefasthed, hvis du gerne strikke Pilletrøjen My Size i en mohair-udgave, som jeg synes bliver ufatteligt lækker i øvrigt.

Jeg har kastet mig ud i en Pilletrøjen My Size* til mig selv i en klassisk farve og langtidsholdbart udtryk. Jeg mangler simpelthen den der helt klassiske strik i min garderobe, og derfor har jeg leget lidt med garnvalget. Jeg er landet på en lys grå silk mohair, som jeg strikker trøjen i med 3 tråde, og det er altså virkelig et lækkert udtryk.

Hvis du vil strikke en Pilletrøje selv, så findes den som voksenstrik her* og børnestrik her*

Strikkefasthed og garnforbrug til Pilletrøjen i ren mohair

Strikkefasthed

Strikkefastheden ligger omkring 14 m, som giver 10 cm på de pinde, der er angivet i opskriften. Det betyder, at strikkefastheden passer rimelig godt med de 3 tråde, men at du kan overveje at gå en størrelse op, hvis du føler, du ligger lige mellem 2 størrelser.

Garnforbrug

Jeg nåede lige akkurat at tage hul på det 9. nøgle af Tynd Silk Mohair fra Sandnes Garn, som altså løber 212 m pr. nøgle. Min er strikket i en str. M. Jeg anslår derfor, at du skal bruge 8 nøgler til str S og XS, 9 nøgler til M og L og nok 10 nøgler til str XL. Lad mig gerne høre tilbage fra dig, hvis du går igang og kan give en melding om garnforbruget, så jeg kan opdatere informationen her.

Øvrig kommentarer

Boblerne strikker jeg med 3 masker i stedet for de 4, som er angivet i opskriften. Jeg synes, de bliver for voldsomme med 4 masker, når jeg strikke med 3 tråde mohair, men du kan jo selv vurdere, hvad du har lyst til. Jeg har endvidere kun at placere boblerne på skuldrene, så de blot bliver en lille sjov detalje ved blusen.

Hvad strikker I andre mon på for tiden? Eller holder I sommerstrikkepause på grund af varmen?

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.