0
Dessert, kage & slik Halloween opskrifter Opskrifter

Halloween cookies med royal icing

links

Her får du en opskrift på lækre lakrids cookies samt en opskrift på Royal Icing, som er den glasur, der bruges til at pynte med. Jeg deler også en materialeliste over krymmel og farver.

Forleden viste pigerne og jeg Halloween Kajkager frem, men det var ikke det eneste, der blev bagt i efterårsferien. Vi lavede også nogle lakrids cookies med glasurpynt. Vi hyggede os virkelig med at pynte dem, og det var især sjovt at give dem øjne og hår. Bedst af alt, så smagte de virkelig godt, nok især fordi småkagerne i sig selv ikke er specielt søde, så de sammen med glasuren faktisk harmonerer godt. Prøv dem lige – det er nemt og sjovt, og ungerne vil elske dem!

Opskrift lakrids cookies

#Lakridscookieshalloween

12-14 stk

1 dl rismel
1 dl hvedemel (eller rismel)
1/2 dl kokossukker
1/2 dl rørsukker
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver
2 tsk lakridspulver
1/4 tsk vanillepulver
Nip salt
4 spsk kokosolie
1-2 spsk vand

Rør det hele sammen med et elektrisk piskeris i en røreskål. Når det bliver “gruset” hældes det ud på en ren bordplade, hvor du med hænderne samler dejen og sikrer, at der ikke er klumper i den.

Del dejen op i 12-14 lige store dele og tril kugler, som trykkes flade til de er ca 5 mm i højden.

Bag kagerne midt i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 15 minutter. Lad dem køle af før de pyntes med royal icing.

Du kan sagtens nøjes med at lægge almindelig glasur på dine cookies, men hvis du gerne vil lege med det visuelle udtryk som vi har gjort her, så skal der laves en portion Royal Icing efter opskriften nedenfor, som så deles op i flere skåle med forskellige indfarvninger. Slutteligt flyttes de forskellige farver over i sprøjteposer med tyller. Jeg bruger tyller med 0,5 mm hul* og tyller med 1 mm hul*.

Opskrift Royal Icing

Nok til 12-16 cookies

1 bæger pasteuriseret æggehvide
Ca. 2/3 af en pakke flormelis
Farvepasta i ønsket farve

Hæld æggehvide i en røreskål og tilsæt halvdelen af en pakke flormelis. Med et elektrisk piskeris piskes grundigt, så du er sikker på, der ikke er klumper i glasuren (start forsigtigt, så der ikke står en støvsky op).

Tilsæt mere flormelis og pisk igen. De eksakte mål kan ikke angives, da der er forskel fra gang til gang, men det skal være en rimelig tyk og fast glasur, som dog er smidig nok til at kunne føres gennem et lille hul i en tylle.

Sådan pynter du med Royal Icing

Når du har fordelt din icing i sprøjteposer med tyller, så lægges småkagerne klar. Brug den mindste tylle til at “tegne kant” med ising på kagen. Herefter kan den udfyldes, ligesom hvis du malede i malebog. Brug en tandstik eller kødnål til forsigtigt at udjævne glasuren. Når du har pyntet din kage helt færdig skal glasuren have tid til at hærde, så lad kagerne stå i et par timer.

For at lave mumie, bruger jeg en smal flad tylle. Her skulle jeg have gjort icingen tykkere, hvis den skulle have holdt sin form, men til et hyggeprojekt ved køkkenbordet behøver man ikke altid gå hele vejen med perfektion, og der er vist ikke nogen af os, som ikke kan se, at her er tale om en mumie.

Jeg håber, du har lyst til at kaste dig ud i at lave de lækre Halloween cookies. Jeg minder dig samtidig også om en tidligere opskrift på ingefær cookies, som kan pyntes med royal icing.

Materialeliste

Krymmel: Blodige knogler*
Store hvide øjne*
Store gule og grønne øjne*
Små hvide øjne*
Tylle, 0,5 mm hul*
Tylle, 1 mm hul*
Tyl til mumiebånd*
Engangs sprøjteposer*
Evt. en standard tyl kobler til små tyller*
Spiselig sort tusch med lakridssmag*
Pastafarver*

Tag mig endelig, hvis du laver #lakridscookieshalloween eller hvis du selv har lavet anden mega cool halloween-snack, som du har lyst til at vise mig

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrevFacebook og Instagram

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.