Krydstogt glimt

Anmeldelse af MSC Seaview krydstogt ferie i syd europa. Hvordan fungerer det praktiske, kan man holde ud at være på skibet, er der meget larm og hvordan fungerer børnevenligheden? Her deler jeg mine betragtninger og oplevelser efter vore cruise.

For lidt mere end en uge siden kom vi hjem fra en ferie på havet. En ferie, som min svigerfamilie havde inviteret os med på, og som jeg rejste afsted på med blandede forventninger. Én ting er jo, at det er dejligt at blive inviteret på ferie, noget andet er, at det er all inklusive langt ude på havet på et monster, som den sunde fornuft har svært ved at forstå kan flyde. Jeg har lovet flere af jer en update på, hvad jeg så virkelig synes om sådan en ferie – den kommer her!

Okay, så det der med at vi blev inviteret af svigerfamilien gør jo, at det først og fremmest handlede om samværet, og når man er 3 familier, der skal rejse sammen, så handler det i høj grad om at finde en fleksibel ramme, hvor der er lidt til enhver smag. På den måde er et cruise helt klart foran på point fra starten, men der lurer nogle farer for at man får klaustrofobi, at der er for meget støj, kø ved vandrutsjebanen, kedelig mad osv. Jeg gennemgår nedenfor min oplevelse af præcis de antagelser.

Kan man spise godt på et cruise?

Det enkle svar, det er ja! Du kan også spise kedeligt og dårligt, og du kan sagtens ryge ind i at begge dele er mulige i den samme restaurant ombord, men vi spiste faktisk bedre, end vi havde forventet.

Vi havde et all inclusive-koncept, som inkluderede et fast bord i den ene restaurant hver aften, hvor det var den samme tjener, som sørgede for os. På samme måde kunne vi vælge at gå i restauranten og spise vores morgenmad. Begge steder var det a la carte og det betyder, at der er mere ro på rammen, mindre støj. Derudover var der i konceptet fri adgang til en buffet-restaurant døgnet rundt, og den benyttede vores familie sig primært af, bortset fra aftenerne, hvor vi alle 10 spiste sammen ved vores bord.

Jeg har ret mange fordomme omkring buffet-mad, men jeg må tilstå, at det her faktisk fungerede over forventning. Dels var der konstant mange mennesker i restauranten, hvilket betyder at maden er frisk, uanset hvornår man kommer. Derudover var udvalget også bredt, så der var vitterlig mad til alles smag og humør.

Foruden de inkluderede restauranter, så var der adskillige fine dining-restauranter på skibet. Bøfrestauranter, sushi m.v. Det var restauranter, som man betalte for, og hvor man bestilte bord, og vi benyttede os ikke af dem en eneste gang, selvom vi hjemmefra havde talt om at spise på sushi-restauranten i løbet af ugen.

Dækket ved buffet-restauranten gav mulighed for at sidde udenfor og nyde sin mad i mere rolige omgivelser end i selve restauranten

Får man klaustrofobi på et cruise?

Der er ca 4.000 gæster ombord på et cruise, derudover arbejder der omkring 1600, som også er ombord på skibet. Mange mennesker på et skib, som man ikke kan forlade, kunne i grunden godt gøre mig lidt presset, og det var også en af de ting, der gjorde mig lidt skeptisk på forhånd. Jeg har det generelt bedst med at kunne fravælge støj og i stedet få lidt fredelige rammer omkring mig, så kan man overhovedet opnå det? Jep, det kan man faktisk, selvom du ikke skal tage fejl af, at der er rigeligt med indtryk overalt. Sagen er den, at skibet ligger stille om dagen, hvor rigtig mange af gæsterne forlader det for at tage på ture. Dertil må jeg bare lægge mig fladt ned og rose dem for at have skabt så mange forskellige tilbud, at man kan gå en tur og finde områder ombord, som ikke er overfyldte og larmende.

Vi boede i en kahyt med vindue og udsigt, og jeg er helt sikker på, at en indvendig kahyt ikke ville være noget for mig! Det at kunne trække sig tilbage til værelset og stadig have en fornemmelse af landskabet udenfor, det gør noget virkelig godt i forhold til klaustrofobi-følelsen.

Vi valgte at gå i land flere gange. Ikke som deltagere på de forskellige ture, derimod bare som familie på en slentretur i den by/havn, som vi nu var ved. Det var virkelig fint at få fast land under fødderne engang imellem og det stillede samtidig nysgerrigheden efter at se, hvor vi var.

Der er mange jokes, der omhandler kaptajnen, og det viser sig at man virkelig dyrker mystikken. Alt det der med at blive inviteret til kaptajnens bord er åbenbart alligevel en ting. Her forsøgte vi at skaffe et billede af manden med kaptajnen, men som det ses er kaptajnen simpelthen omgivet af vagter, der smækker hånden op foran kameraet fordi man ikke må fotografere selv
Bling-trappen var objekt for megen opmærksomhed, når der hver aften var kø for at få taget billeder. Det grinte vi ret meget af, men det endte selvfølgelig med, at vi alle sammen havde fået taget et lignende billede, fordi det føltes fjollet ikke at dokumentere

Fungerer logistikken på et cruise?

Det har gjort stort indtryk på os alle, at man kan opleve en så velfungerende logistik. Med så mange mennesker på samme sted, kan man ikke lade være at forvente lange køer og dalende kvalitet. Vi oplevede imidlertid, at der var styr på tingende, uanset om det drejede sig om restauranter, badeland eller ind- og udgang, når man var i havn. De har simpelthen bare linet op med shuttlebusser og sikkerhed, ligesom der er dedikerede medarbejdere overalt.

Vi oplevede ganske få gange, at vi skulle vente lidt for at komme af båden, eller ombord igen, men det hele kørte ret glidende generelt. På båden kan man godt stå og vente lidt på en ledig bartender, men ikke urimeligt længe og bestemt ikke længere end i alle mulige andre barer og restauranter omkring i verden, så det er ingen kritik.

Selv ved vandrutsjebanerne glider det uden bøvl. Ungerne beklagede sig ikke en eneste gang over ventetid, og jeg er rimelig sikker på, de har udlevet alle deres drømme på den her ferie, ha ha.

Også i restauranterne kører det rimelig godt med tempo og logistik. Det er tydeligt at medarbejderne kender deres rolle og funktion, og vi møder i øvrigt smil fra personalet over alt. Jeg tror vi spottede en enkelt, som virkede lidt trist, men 1 ud af 1600 er vel også okay?!

Børnevenligheden på et cruise

Umiddelbart vil jeg mene at børn fra alderen 5 år får det maksimale ud af et cruise. Vores børn er helt oppe i skyerne af begejstring over ferien i hvert fald, og det hænger i høj grad sammen med fætter-kusine-samværet og det faktum, at de er stor nok til selv at rende til og fra bådens faciliteter.

Børnene var vilde med badelandet, men også med børneklubben ombord. Personalet i børneklubben var super passionerede omkring aktiviteterne, og de krammede simpelthen børnene, da de skulle rejse igen. Flere af dem taler op til 5 forskellige sprog, og en af dem i børneklubben havde arbejdet 15 år på skibet! Børneklubben tilbyder decideret pasning, så har man mindre børn med, kan man skrive dem ind i klubben, som både kan tage barnet med ned at spise og som ikke bare må forlade klubben på egen hånd. Vores børn fik tilladelse til at komme og gå, som de ønskede.

Hver aften er der et cabaret-show i teateret, og vi valgte at overvære det i alt 4 gange. Det varer blot 35 minutter og det er et sjovt og anerledes afbræk. De er i øvrigt relativt dygtige, de artister som er ansat på teateret, så hvis man kan sætte sig udover kitsch-niveauet, kan jeg klart anbefale at opleve det mindst én gang.

Min trunte i Genoa
På turist-togtur i Genoa med min lille familie – Genoa var i øvrigt en utroligt hyggelig by, som jeg gerne vil besøge igen.
Vi fandt en pinkfarvet gyde i La Spezia, som viste sig at være indgangen til et hotel. Jeg er helt vild med effekten af de malede vægge.
På havnen i La Spezia, hvor vi gik tur i den hyggelige by og fik shoppet lidt i Zara. Det elsker børnene bare!
Vi var nødt til at prøve bowlingbanerne. Lige ved siden af stod der er Formel 1-bil, som man kunne prøve virtuelt, hvilket mange voksne mænd var begejstrede over
Smuk solnedgang over havnen på Mallorca, hvor der var kig til Palma

Vi er nået til den konklusion, at vi sagtens kunne finde på at tage på cruise igen, dog føler vi det giver mest mening, når vi rejser med andre, hvor børnene kan bruge hinanden. Hvis det blot er vi 4 på en ferie, så er det ikke vores ferieform, men jeg kan langt bedre se mig selv i den her form, end i et klassisk All Inclusive resort

Hvad med dig – har du prøvet et cruise eller kunne du finde på at overveje det? Jeg håber, jeg får svaret på nogle af jeres spørgsmål ovenfor, selvom det ikke som sådan er en udførlig guide – rigtig god dag, klem fra Dorte ♥

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

madplan
Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.