0
Dessert, kage & slik Halloween opskrifter Opskrifter

Saftig græskarkage med sirup glace

Græskarkage-48

Opskrift på en super lækker græskarkage med sirup glace. Kagen er den perfekte hygge-servering her i efterårskulden eller til Halloween, fordi den er fyldig og krydret med en lækker konsistens.

Venner, jeg har simpelthen optur over den her kage. Den er virkelig en rigtig efterårs-fryd, som du bare er nødt til at prøve. Til græskarkagen skal du bruge græskarpuré, som beskrevet i det her indlæg, som du med fordel kan lave et par dage inden, så kagebagningen er nemmere at gå til. Her de kommende par uger deler jeg i øvrigt flere opskrifter, som du skal bruge græskarpuré til, så gå allerede nu i køkkenet og bag 2 hokkaidoer, hvis du vil være med…

Opskrift græskarkage

Opskrift græskarkage med sirup glace

Forberedelse: 15 minutter, hvis du har græskarpuré forberedt, ellers 60 min / Tilberedning: 60 min

Ingredienser til kagen

3 æg
1/2 dl vindruekerneolie
1 dl kokossukker
2 dl rørsukker
1 tsk vanillesukker
1 spsk bagepulver
1 tsk kanel
1/4 tsk muskatnød
1/2 tsk stødt ingefær
2,5 dl græskarpuré
3 dl sigtet hvedemel

Pisk alle ovenstående ingredienser (minus græskar og mel) i ca. 1 minut, så det bliver mere luftigt og “skummende”. Det bliver selvfølgelig ikke til en skum, men du vil se at det ligesom tykner lidt.

Tilsæt nu græskaret og pisk igen. Sigt lidt mel i ad gangen, mens der piskes og hæld så dejen i en bageform med bagepapir.

Kagen bages midt i en forvarmet ovn ved 180 grader i 50-60 minutter. Det er vigtigt at holde øje med den, så du kan flytte ned længere ned i ovnen, hvis du synes den får for hurtigt farve. Brug en træpind til at stikke midt ned i kagen for at tjekke, om den er færdig.

Ingredienser til sirup glace

1/2 dl rørsukker
1 dl vand
1 spsk kokosolie
1/2 dl græskarkerner til topping

Varm ingredienserne op i kasserolle med tyk bund, mens du rører med en træske. Forlad ikke gryden, da det skal reduceres mens du rører i det. Når siruppen har reduceret til 1/3 tilsættes græskarkerne og der røres i 1-2 min mere før det fordeles og hældes over kagen. Siruppen vil være ret flydende, når den er færdig.

Græskarkage opskrift
Græskarkage opskrift
Græskarkage opskrift

Kagen smager godt uanset lejlighed, men den er jo oplagt her i Halloween-tiden. Husk i øvrigt at se de sjove Halloween-opskrifter, som jeg har delt tidligere.

Lad mig endelig høre, hvad du synes om den, når du får prøvet opskriften ♥

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Du kunne også være interesseret i

2 Kommentarer

  • Reply
    Carlpotek
    8. oktober 2019 kl 11:01

    Hej tak for opskriften. Det er virkelig velsmagende!

    • Reply
      Dorte Bak
      8. oktober 2019 kl 16:06

      Åh det er jeg så glad for at høre – dejligt du meldte tilbage også. Nyd din aften, kh Dorte

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.