Deprecated: is_ajax is deprecated since version 6.1.0! Use wp_doing_ajax instead. in /customers/4/3/5/dortebak.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211 Sundere slik uden tab af nydelse - Dorte Bak
4   63
13   110
52   207
10   97
14   130
6   107
23   212
5   83
0   150
19   137

Sundere slik uden tab af nydelse

For et par uger siden købte jeg noget sundere slik til en hyggeaften med en veninde. Det var de vildeste dadler med chokolade og toppings, som er åbenlyst nemme at give sig i kast med. Så meget at jeg nu har afprøvet kunsten herhjemme for nu også at dele den med jer.

Det er rystende, så meget min krop og hjerne reagerer på, hvad jeg propper ind. I løbet af en ferie får man altid lavet om på de ellers gode vaner, så her dagene efter vi er kommet hjem har jeg cuttet væsentlig ned på alkohol og sukker med det resultat, at jeg virkelig er træt, sur og energi-forladt. Jeg kender turen, det tager mig som regel et par døgn, så kommer jeg ud som et meget bedre og velfungerende menneske, men jeg bliver faktisk lige overrasket og ærgerlig, hver gang, jeg står i den situation. Jeg vil vædde med, der er nogle af jer læsere, som genkender det, selvom jeg er klar over, at det for nogle er meget nemmere med overgangene fra en kost til en anden?

Allerede om et par dage står jeg overfor en weekend med søde fristelser. Fristelser som jeg ikke påtænker mig at afstå, idet vi er inviteret til cocktailfest og endda også skal til glo-bryllup først, men fredag aften behøver ikke lige blive så lødig som sædvanligt, og derfor bliver det med en omgang velsmagende, sundere slik, som jeg har lavet med pigerne i går. (Må indrømme der bliver hapset en enkelt i ny og næ, så muligvis må vi lave en portion mere frem mod weekenden)

Sundere slik af dadler med forskellig smag

200 gram medjool dadler
3/4 plade chokolade til smeltning
Lakridspulver eller anden krymmel
Frysetørret hindbær
Peanutbutter og et par saltede peanuts

Start med at halvere dadlerne og tage sten ud. Læg dem op på stribe i flere portioner alt efter hvor mange forskellige udgaver, du ønsker at lave.

Smelt chokoladen over et vandbad og brug en ske til at dække den saftige side af dadlen med et lille lag, som straks dækkes med din topping. Ønsker du at lave dem med peanutbutter, fyldes de op før du lægger lidt chokolade på toppen og evt. pynter med en saltet peanut.

Forslag til toppings

  • Hvid chokolade med hindbær
  • Hvid chokolade med revet limeskal og hakkede pistacier
  • Lys chokolade med hakkede, ristede hasselnødder (Giver en lækker nutella-agtig smag)
  • Mørk chokolade med revet appelsinskal og hakkede, ristede mandler
  • Hvid chokolade med rålakridspulver og evt. et par lakrids-krymmel
  • Mørk chokolade

Skulle du sidde og tænke på, hvorfor du dog skulle gå igang med at lave dem selv, hvis du kan købe dem, så kig forbi Mosh i Torvehallerne i København.

Kunne du mon spises af med den slags her en fredag aften, eller “lugter det for alternativt”? Bare vent til du smager dem, så lover jeg, at du pakker al skepsis væk ♥

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagra

Follow:
0
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.