1 år i strikkeopskrifter

links

Jeg giver her et lille tilbageblik på, hvad jeg har haft på pindene det forgange år – både af egne og andres strikkeopskrifter. Måske det giver dig ideer til nye projekter, eller måske det får dig til at begynde på dit første strikketøj?

Det gik op for mig forleden, at det er 1 år siden, jeg udgav min første strikkeopskrift og bare 2 år siden, at jeg begyndte at strikke! I er så mange, der jævnligt skriver, at I gerne vil lære at strikke og synes bare I skal se at få startet op. Her gennemgår jeg, hvad jeg har strikket det seneste år (i store træk), og jeg håber, at du med sådan et indblik får en oplevelse af, hvor langt man kan komme på kort tid – bare ved at gøre det og hygge sig med det.

Tofarvet Halsedisse

#tofarvethalsedisse

Den er efterhånden strikket op i mange varianter og min seneste udgave er altså ensfarvet og ikke tofarvet. Hos andre har jeg set den med rester, som giver et meleret udtryk og min egen mor har endda pyntet den med en hæklet bølgekant på også. Strikkeopskriften på Tofarvet Halsedisse finder du her*.

Pigernes Pilletrøje

#Pigernespilletrøje

Pigernes Pilletrøje var min første rigtig strikkeopskrift. Jeg sad på en ferie og regnede på alle gradueringerne, så hver gang jeg ser et billede af Pilletrøjen flyver jeg fluks til Spanien – det er sjovt med den slags oplevelser, som kobles på bestemte ting. Jeg har trøjen på to do-listen i det nye år, hvor pigerne skal have en ny størrelse i nogle rolige farver. Find strikkeopskriften til Pigernes Pilletrøje her*.

Edith My Size

Edith Bluse My Size

#edithmysize

Jeg har gjort mig 2 forsøg med Edith i min egen størrelse, og den lyseblå her har klart været en favorit. Den er ofte i brug, men jeg føler mig igen og igen forkert klædt på med fingerne, som jeg derfor overvejer at tage af igen. Uanset hvad, så er det en skøn model at strikke og den er endda relativt begyndervenlig. Find strikkeopskriften til Edith hos Mille Fryd Knitwear.

Pilletrøjen My Size

#pilletrøjenmysize

Pilletrøjen er mega sjov at strikke, fordi den overlader alt til din fantasi. Min seneste udgave i ren mohair er en absolut favorit for tiden og er i brug flere gange om ugen.

Du finder strikkeopskriften til Pilletrøjen i voksenstr her*, og her kan du læse mere om garnforbrug og strikkefasthed i ren mohair.

Leaf Me Sweater

#leafmesweater

Jeg var med til at teststrikke Leaf Me Sweater for Plummum, og jeg strikkede den efterfølgende op i en T-shirtmodel, som faldt så heldigt ud, at jeg faktisk ofte bruger den. Jeg har tilsyneladende ikke fået taget et billede af den, men du kan da se den in action i den her video, som jeg har delt tidligere. Jeg kan virkelig godt lide bladmønsteret og jeg er især glad for strikken uden mohair-tråd, men det er jo en smagssag.

Du finder Leaf Me Sweater hos Plummum

Chunky Drømmesweater

#chunkydrømmesweater

Absolut en populær trøje den her! Er du gal min bliver brugt meget – selv om sommeren, fordi den er så rummelig at man aldrig har den helt tæt på kroppen. Jeg er gladest for min i den lette udgave, men jeg kan se at flere af jer strikke i Snefnug eller den tilsvarende Air fra Drops. Det er i øvrigt dejligt at se, at I begynder at dele jeres arbejde med mig. Jeg vil SÅ gerne se med, ha ha!

Strikkeopskriften til Chunky Drømmesweater finder du her*

Simpel Sommerbluse

#Simpelsommerbluse

Sommerblusen er blød som smør i det lækker bambusbomuld, og jeg vil nu sige, at det der med sommer i tilnavnet, det er ikke så væsentligt at hænge sig i. Den dur selvfølgelig året rundt, ikke mindst hvis man som jeg er nået dertil i livet, hvor man ikke fryser så meget længere (hvis du forstår, hø hø)

Strikkeopskriften til Simpel Sommerbluse finder du her*

Sorbet Cardigan

#sorbetcardigan

Af en gedigen bunke pudderfarvede mohair-rester strikkede jeg i foråret Mille Fryds Sorbetcardigan i en kort udgave med et let stumpet ærme. Jeg strikkede den en størrelse mindre en min seneste, så cardiganen er en meget sommervenlig (og vinter!) cardigan, som er nem at proppe på ethvert outfit. Strikkeopskriften til Sorbetcardigan finder du her.

Simpel Sommer Tee

#simpelsommertee

Den her har jeg endnu ikke udgivet, faktisk bare fordi jeg mangler at graduere den til de andre størrelser. Jeg har boet i den hele sommeren, så det er faktisk lidt unfair, at jeg holder den for mig selv, men den skal nok komme, når jeg er klar. Man skal arbejde på motivation og ikke pres, ellers bliver arbejdet ikke godt nok, vel?! Den her er i øvrigt også strikket i den bløde bambusbomuld, som giver sig ved brug og derfor efterlader os med en virkelig levende og blød bluse på den helt rigtige og rare måde.

Wrap Me Up Cardigan

#wrapmeupcardigan

Jeg købte det skønneste støvet grønne mohair før vores sommerferien, men det gik jo slet ikke at sidde med 4 tråde silke mohiar i den thailandske hede, så jeg fik ikke feriestrikket den cardiang. Den ligger og venter, og jeg har besluttet at den får min opmærksomhed i juleferien. Jeg har simpelthen andre projekter, som jeg skal i mål med først, men jeg glæder mig til at give mig i kast med den igen. Den er jo simpelthen så fin.

Strikkeopskriften finder du hos Plummum

Lille Kløver Hue

#lillekløverhue

Det her er nok det mest nuttede projekt jeg har arbejdet på i år. Den lille kløverhue kom til verden, fordi vi i nærmeste familie venter på en ny lille verdensborger og det skal selvfølgelig markeres med lidt nuttet strik, ikke?! Jeg håber dog også at se jeres andres udgaver af den lille hue, som jo vil være sød i alle farver!

Find strikkeopskriften på Lille Kløver Hue her

Fluffy Bomber Cardi

#fluffybombercardi

Den luftige bomber cardigan sprang af pindene for en god måneds tid siden, men jeg har haft behov for at gå og se den lidt an. Ændringsforslagene var gode og jeg har grublet for at finde ud af, hvad det præcis er, som ikke fungerer helt, men nu tror jeg vi har regnet den ud, så jeg skal igang med en udgave 2 af den lækre sag, så den i det nye år kan komme ud som strikkeopskrift til jer også. Åh gid man havde mere tid ha ha.

Muslinge Sweater

#muslingesweater

Og sidste skud på stammen er jo så den her skønhed! Muslinge Sweater er en bestillingsvare fra min datter, og som det tydeligt fremgår af billedet, er den blevet godt og grundigt godkendt. Jeg har 3 dygtige strikkedamer igang med at teste opskriften, og jeg satser således på at kunne udgive den indenfor en uges tid. Den kommer i str 6-14 år og her kan du læse mere om garn og farve på den viste model.

Det er i grunden ret vildt så meget man alligevel når på bare 1 år, men når man brænder for noget, så er det vel meget naturligt, er det ikke? Jeg har jo nærmest haft et strikketøj permanent mellem hænderne siden jeg første gang fattede et par strikkepinde for ret præcis 2 år siden.

Jeg tager nogle gange mig selv i at tænke, at jeg da snart må begynde at have lyst til at lave noget andet end strik. Det er bare som om, der hele tiden venter noget nyt at prøve eller lære, så fornøjelsen vokser i stedet for at falme

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrevFacebook og Instagram

Follow:
0
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

< script type = "text / javascript" > var vglnk = { nøgle : 'ebc75b068c240ca1ab79a4121b3949c4' }; ( funktion ( d , t ) { var s = d . createElement ( t ); s . type = 'tekst / javascript' ; s . async = sand ; s . src = '//cdn.viglink.com/api/vglnk.js' ; var r = d . getElementsByTagName ( t ) [ 0 ]; r . parentNode . insertFør ( s , r ); } ( dokument , 'script' ));