0
Hverdagsmad Opskrifter

Lækker persillerodssuppe med knas og quinoa

Her får du en mega lækker og simpel persillerodssuppe, som serveres med crunch og kogt quinoa til. Suppen er fed og fuld af god smag og så er den nem at varme op direkte i mikroovnen.

Jeg blev for nylig udfordret til at gå på en suppekur. Det var i forbindelse med nogle kropsbehandlinger, hvor behandleren opfordrede mig til at lave en udrensning. Jeg tænkte grundigt over det og havde egentlig tænkt mig at give det et forsøg, men jeg har alligevel besluttet, at timingen ikke er den rette for mig lige pt. Ikke desto mindre bliver det til en del mere suppe end sædvanligt, så måske jeg kan anse det som en rolig opvarmning til at gå all in på et tidspunkt.

Jeg tømte køleskabsskuffen for at lave den her suppe forleden, men fordi den blev så god, at jeg har spist den til både frokost og aftensmad 2 dage i træk, så er jeg simpelthen nødt til at gemme opskriften til senere. Jeg håber, du også kan lide den – ikke mindst fordi den er nem at lave og gør hverdagen ekstremt meget nemmere #hokuspokushverdagenifokus

Opskrift persillerodssuppe med quinoa og crunch

Til 4 personer

Ca. 250 gram asparges kartofler
Ca. 250 gram persillerod

1 fed hvidløg
ca. 50 gram skalotteløg
1/2 tsk gurkemeje
1/4 tsk stødt ingefær
1/2 spsk flagesalt
1 terning grøntsagsbouillon
1,5 liter vand
1 citron uden kerner og uden skræl

Topping

1 dl ukogt quinoa
1 dl pinjekerner
1/2 dl hampefrø

Start med at skylle quinoaen grundigt. Kog dem dernæst i en kasserolle for sig.

Skræl persillerødder og vask kartofler og skær dem i mindre stykker. Skær skrællen af en citron og halvér den – husk at fjerne eventuelle kerner.

I en stor gryde sammenføjes alle ingredienser undtaget quinoa. Hvidløget presses direkte i gryden og skalotteløg halveres blot og lægges i gryden uden skal.

Bring det til kogepunktet og hold øje med gryden, så vandet ikke fordamper helt ud af gryden. Når kartofler og rødder er møre blendes det hele til en lind suppe, som hældes tilbage i gryden for et hurtigt sidste opkog.

Imens du venter på møre ingredienser steges pinjekerner og hampefrø på en varm pande. Når det er blevet gyldent tages det af panden og over i en lille skål. Vandet fra den færdigkogte quinoa hældes fra og hældes ligeledes i en lille skål.

Server suppen varm og fyld toppings på, som du lyster. Quinoa og hampefrø er begge gode proteinkilder, men jeg har ikke lavet beregninger på om den anførte mængde svarer til det anbefalede protein-indtag.

Bon appetit! Jeg håber, du bliver glad for min persillerodssuppe – er der noget tilbage, så hæld den på et glas med låg og opvarm den lynhurtigt i mikrobølgeovnen

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrevFacebook og Instagram

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.