16   131
13   107
13   120
52   208
10   99
14   131
7   107
23   212
5   83
0   150

Sådan undgår du at presse dig selv med juleambitioner

Billedet er fra sidste års inspiration til et eventyrligt dækket julebord

Med 1 måned til juleaften giver jeg dig her en håndsrækning, som sikrer dig en stressfri julemåned. Det handler om at være realistisk, at prioritere og mest af alt om at kunne NYDE julen. Her er min guide til at undgå stress i julen.

Hvis der er en ting, som man hører fra mange år efter år, så er det at julen er stress-præget. Der er også mange events, arbejdsopgaver, som skal i mål før juleferien, omsætning som skal med i årsregnskabet – og så er der alle ambitionerne. Vores verden er fyldt op med lækker inspiration, og vi kan meget hurtigt få presset os selv, fordi vi jagter den perfekte julestemning, det perfekte Instagram-billede eller slet og ret vil skabe en jul, som vi husker den fra vi selv var børn. Kære du, det behøver virkelig ikke at være stressende at komme eventyrligt igennem julen, så tag mine små råd her, så lover jeg, at du når det væsentlige uden en masse sorger.

Sådan undgår du stress i julen

Punkt 1: Spørg dig selv, hvad er vigtigst?

Det væsentlige at starte med, det er naturligvis at finde frem til, hvilke ting, som er vigtigst for dig at nå. Start derfor med at skrive en liste – en lang og udtømmende liste med alle de ting, som du i princippet synes gør julen magisk eller rigtig for dig. Når listen er fyldt op med opskrifter, kreating, oplevelser, indpakningsaftener, nisserier osv. så får du et klart billede af, om du er “in over your head” i forhold til den tid, som er til din rådighed.

Punkt 2: Vær realistisk og læg en plan

Det siger sig selv, at hvis du skal undgå stress, så skal du starte med at sætte målsætninger, som er realistiske at indfri med den tid, som du har til din rådighed. Læg så mange planer, som du kan eller har lyst til. Lister giver ro i hovedet og planer giver overskud til alt det sjove.

Og husk lige: Selvom du ikke til hverdag er den super planlæggende type, så kan jeg kun anbefale det her i december.

Læg en madplan, så hverdagene kører (hvis du er helt på bar bund, så finder du absolut brugbar hjælp i min e-bog “Hverdagsrevolutioner i køkkenet”). Med en madplan vil du helt sikkert have mere lyst til at hygge med oppyntning, bagning eller krea om aftenen. Skriv også alle dine aftaler ned i en fysisk kalender, så du hele tiden har et overblik over, hvilken tid du har til rådighed.

En god ide er at strege tid ud i din kalender til at gøre de juleting, som er vigtige for dig. På den måde er du sikker på, at du får indfriet dine juleønsker.

Punkt 3: Prepping er konge

Gør så mange ting klar på forhånd som det er muligt – både til madplanen, men også til julens aktiviteter. Eksempelvis, så kan du allerede nu bestille dit juletræ flere steder, ligesom du kan lægge en bestilling hos slagteren på en and eller flæskesteg, som du blot skal stille dig i afhentningskø for at hente, når den tid kommer.

Småkagedej er genialt at fryse ned – faktisk oplever jeg ofte, at det bliver bedre og nemmere at rulle ud, når den først har været en tur i fryseren, så lav småkagedejen allerede nu og frys den ned, så kan du nemt hive den frem, når du synes der skal bages småkager.

Du kan i princippet også preppe til opdækningen juleaften ved at stille de pæne tallerkner, servietter, fade mv. i en kasse, så det er lige til at tage frem den 24. december. På samme måde kan du forberede alle nisse-løjerne, hvis du har en nissedør. Skriv de små sedler, pak gaverne ind og skriv en liste med de mulige løjer, som du har fundet på kan ske.

Bullet Journal måneds setup

Opskrifter og inspiration

Jeg håber, du kan bruge de her inputs til at tage hånd om dine egne målsætninger og dermed få en fin og sammenhængende julemåned. Jeg ønsker dig en glædelig weekend, måske med planlægning?

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrevFacebook og Instagram

Follow:
0
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.